Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’de bir gurur daha

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakan Demir’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakan Demir’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Kabul edilen projede ayrıca İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa İnci, araştırmacı olarak yer alacak. Doç. Dr. Demir’in “Güç Kalitesi Problemlerinin Tespiti ve Görüntülenmesinin Derin Öğrenme Yöntemiyle Uygulamalı Analizi” projesinin de desteklenmeye hak kazanması ile İSTE’de yürütülen TÜBİTAK Proje sayısındaki hızlı yükseliş de devam ediyor. Kabul edilen 1001 Projesi kapsamında Doç. Dr. Hakan Demir’e Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi’nden araştırmacılar da paydaşlık edecek. Bir sinyalin genlik ölçümü, gerilim çukuru/tepesi tespiti, ana harmonik analizi, araharmonik analizi, toplam harmonik bozulma (THB) miktarı ve faz bilgisi gibi fonksiyonların derin öğrenme tabanlı bir yöntemle bulunması hedeflenen bu projede, elektriksel sinyaldeki güç kalitesi problemlerinin tespiti ve sınıflandırılmasının yapılması için hızlı, pratik ve yenilikçi bir çözüm sunulacaktır. Böylece güç kalitesi analizörünün veya pahalı osiloskopların kullanımını azaltarak hem uygun maliyetli hem de daha fonksiyonel özgün bir yaklaşım geliştirilmesi amaçlanıyor.

Doç. Dr. Mehmet Hakan Demir’i ve projede yer alacak tüm hocaları tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Art arda gelen TÜBİTAK Projeleri kabul haberleriyle ziyadesiyle mutlu oluyor ve gururlanıyorum. Bilimsel camiada elde ettiğimiz bu başarıları İSTE’de ektiğimiz başarı inanç ve azmi tohumlarının filizlenmesi olarak değerlendirmek lazım. Her zaman söylerim, böyle başarılar ekip ruhuyla olur ve şükürler olsun İSTE Ailesinde bu ruh var. Projesi desteklenen hocalarıma ve paydaşlarına kolaylıklar ve başarılar diliyor, yollarının da açık olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. – Adil Yeşildağ-