Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’de Deniz Ürünleri ve Tart Yarışması 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) tarafından 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri arasında yapılan deniz mahsulleri ve tart yarışması büyük ilgi gördü. 17 Mayıs Cuma günü İSTE Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada, genç şeflerin hazırladığı tabaklar kıyasıya mücadele etti.

Etkinliğe İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve eşi Doç. Dr. Aytemis Depci ev sahipliği yaparken, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı, İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademik personeli ve öğrenciler de katıldı.

Yarışmaya toplam 19 takım katıldı ve her takım iki kişiden oluşuyordu. Jüri üyeleri arasında İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve eşi Doç. Dr. Aytemis Depci, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Turizm Fakültesi Dekanı Yakup Kutlu, İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sait Doğan ve İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen yer aldı.

Yarışmanın Kazananları

Deniz Mahsulleri Kategorisi:
– **Birinci:** Somon Kafes tabağıyla Ömer Balta ve Beyzanur Yaşar
– **İkinci:** Ispanaklı Makarna Eşliğinde Somon Fileto tabağıyla Hatice Çakır ve Ayyüce Cücemen
– **Üçüncü:** Deniz Mahsullü Kokoreç tabağıyla Yunus Sarıkaya ve Umut Arviş

Tart Kategorisi:
– **Birinci:** Orman Meyveli Tart tabağıyla Furkan Can Üzüm ve Beyza Betül Güneş
– **İkinci:** Mango Yatağında Tart tabağıyla Emire Karagülle ve Selin Serap Tatlı
– **Üçüncü:** Mango Ananaslı Tart tabağıyla Hasret Ayriç ve Helin Ötmi

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrencilerin yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleşen yarışma, hem genç şeflerin yeteneklerini sergilemesi hem de gastronomi alanında deneyim kazanmaları açısından önemli bir etkinlik oldu. – Meriç Demiray-