Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İste’de tüm çalışmalar

Sanayi devriminin 4. EvresindeTeknoloji

Sanayi devriminin 4. EvresindeTeknoloji Transfer Ofisi ve Üniversite – Sanayi işbirliği ile gerçekleşen eğitim ve seminerlerin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, Sanayi 4.0’a adanmış bir üniversite ekosistemi oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Dördüncü Sanayi Devrimi anlamına da gelen Sanayi 4.0’a adanmış bir üniversite ekosistemi oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu ekosistem içerisinde, Teknoloji Transfer Ofisi ve Üniversite – Sanayi işbirliği ile gerçekleşen eğitim ve seminerlerin önemine vurgu yaptı.
-YOĞUN KATILIM-
İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) tarafından bu amaçla düzenlenen ve bölge sanayi kuruluşlarının katılım gösterdiği IATF 16949:2016 standardına geçiş semineri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Seminerde, ISO/TS 16949 standardı üzerine getirilen değişiklikler ve bu değişiklikler için yapılması gerekenler detaylarıyla anlatıldı. Başta otomotiv sektörü olmak üzere, endüstriyel üretim kalitesi için büyük önem arz eden IATF 16949:2016 Standardına Geçiş Semineri’ne, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, IATF 16949 Baş Denetçisi Emre Seçer, iş dünyası ve sektör temsilcileri ile akademisyenler katıldı.
-SEMİNERLER SÜRECEK-
İskenderun Teknik Üniversitesi – Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) Koordinatörü Seçkin Dilek, konuya ilişkin konuşmasında, İSTE-TTO olarak üstlendikleri misyon, arayüz olarak yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri eğitimlerle ilgili olarak katılımcılara bilgiler vererek, sanayi kuruluşlarına yönelik bu tarz eğitim ve seminer faaliyetlerini yapmaya devam edeceklerini belirtti.
-GEÇİŞ STRATEJİSİ-
Seminer, daha sonra, IATF 16949 Baş Denetçisi Emre Seçer’in, ISO/TS 16949 standardı üzerine getirilen değişiklikler ile IATF 16949:2016 standardına geçişte önem arz eden hususları anlattığı sunumuyla devam etti. Örnekler ile zenginleştirdiği sunumunda, Emre Seçer, “2009 yılında yayınlanan ISO/TS 16949 standardı 1 Ekim 2016 tarihinde revize edilmiştir. Özellikle belgeli kuruluşların bilmesinde fayda olan birkaç önemli tarih var. Bunlardan bir tanesi şudur ki, geçiş stratejisi dokümanına göre 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle yapılacak olan tüm denetimler IATF 16949:2016, yani yeni revizyon standardına göre yapılacaktır. İkinci önemli tarih ise 14 Eylül 2018’dir. Bu tarihten itibaren ise hiçbir ISO/TS 16949 belgesi geçerli olmayacaktır. Dolayısıyla, bu sene ve gelecek sene, belgeli kuruluşların tamamının yeni revizyona göre, bir denetim almış uygunsuzlukları varsa onları kapatmış ve yeni standarda göre belgelerini almış olmaları gerekiyor” şeklinde uyarılarda bulundu. -Tamer Yazar-