Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’nin Başarısı

İş Dünyası ile Entegrasyon

İş Dünyası ile Entegrasyon

İSTE’nin “İş Dünyasıyla Entegrasyon” (İDE) Programı, meyvelerini topluyor.

İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programı kapsamında, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sektörle Buluşma ve Kariyer” programı, Antalya ve Hatay Bölgelerinden etkinliğe katılan Turizm İşletmeleri yöneticileri ve sahipleriyle birlikte, yoğun bir öğrenci katılımıyla gerçekleşti.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüs’te yer alan Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda yapılan programın açılış konuşmasında, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu İDE Koordinatörü Öğr. Gör. Fikret Gökçe, İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı’nın kısa bir sürede sektör ile entegre edilebilmesinin İSTE adına gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Sektör temsilcilerinin, İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Programı’yla ilgili destekleyici görüşlerini sunmalarıyla devam eden program, Antalya/Belek’te faaliyet gösteren Ela Quality Resort Hotel İnsan Kaynakları Yetkilisi ve İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu mezunu olan Yeşim Akbalık ile Kat Hizmetleri Müdürü Yeşim Şenel ve Yiyecek İçecek Müdürü Enver Çamlı’nın sunumlarıyla devam etti. Yeşim Akbalık, konuşmasında, üniversite sıralarından sektör ofislerinde yönetici olmaya uzanan yol hakkında, adaylara deneyimlerinden örnekler verdi, eğitimin önemini belirtti.
Sektör temsilcilerinin konuşmalarının ardından, işletmeler tarafından, İDE kapsamında katılım şartlarını taşıyan son sınıf öğrencileri ile yapılan İDE görüşmelerinde; mezuniyet sonrası iş görüşmelerinin yanı sıra, staj görüşmeleri de yüz yüze yapılarak değerlendirildi. -Tamer Yazar-