İSTE’nin geliştirdiği sistem

Patentle değerlendi İSTE tarafından geliştirilen Taşıt Camlarında Otomatik Anti-buğu Sistemi’ne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Patent verildi. Ulusal ve uluslararası otomotiv firmaları ile görüşmeler ise başladı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü ile Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri; Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Turan Arat, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa […]

Patentle değerlendi

İSTE tarafından geliştirilen Taşıt Camlarında Otomatik Anti-buğu Sistemi’ne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Patent verildi. Ulusal ve uluslararası otomotiv firmaları ile görüşmeler ise başladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü ile Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri; Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Turan Arat, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaan Baltacıoğlu ve Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu tarafından geliştirilen “Taşıt Camlarında Otomatik Anti-buğu Sistemi”ne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent verildi.
Taşıt camlarındaki buğulanmayı otomatik olarak önleyen sistem patentlenirken, söz konusu çalışmayı ticarileştirme çalışmaları ise devam ediyor. Bu konuda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Turan Arat, konu hakkında, ulusal ve uluslararası otomotiv firmaları ile görüşmelerin başladığını ifade etti.
-GURUR VERİCİ-
Yaşanan gelişmeyi ‘gurur verici’ olarak ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, konu ile ilgili şunları söyledi:
“Endüstri 4.0’ı destekleyen Teknoversite vizyonu ile beslenen İSTE’li akademisyenlerimizce, sürücüsüz araçlarda kullanılmak üzere geliştirilen otomatik anti-buğu sisteminin patentlenmesi, üniversitemiz adına gurur vericidir. Bu gururu bizlere yaşatan buluşçu Öğretim Üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda büyük bir farkındalık oluşturan ve ayrıca patent işlemlerinin takibini gerçekleştiren İSTE-TTO’ya da (İskenderun Teknik Üniversitesi – Teknoloji Transfer Ofisi) teşekkür ediyorum. Otomotiv endüstrisinde sürücüsüz (otonom) araçların prototipleri yapıldı ve kullanılmaya başlandı. Otomatik anti-buğu sistemi de bu araçların konforunu artırıcı bir unsur olarak sektördeki yerini en kısa zamanda alacaktır. Bu buluşun, Üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” -Tamer Yazar-

Exit mobile version