Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyilik Atölyesi’nden bereketli faaliyetler

Hatay İl Müftülüğü ve

Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi iş birliğiyle Antakya Pazaryeri konteyner kentinde kurulan İyilik Atölyesi, tandır ekmeği ve yöresel lezzetlerle dikkat çekiyor. Konteyner kent sakinleri ve diğer bölgelerden gelen kadınların maharetli elleriyle hazırlanan tandır ekmekleri hem lezzetleriyle hem de uygun fiyatlarıyla beğeni topluyor.
İyilik Atölyesi’nin başında bulunan Ali Karasu, depremin ardından faaliyete geçirdikleri atölyede sundukları hizmetlerin kusursuz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Tandır ekmeğimiz, kömbe çeşitleri, Zahterli Köy Kahkesi ve reçellerimiz hijyen standartları çerçevesinde üretilmektedir. Ayrıca terzi atölyesinde dikim, onarım ve ütü hizmetleri de sunmaktayız.”
Karasu, özellikle depremzedelerin yoğun olarak yaşadığı Antakya Pazaryeri konteyner kentinden ve diğer bölgelerden gelenlerin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için tandır ekmeğinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Normal gramajda olan ekmeklerin fiyatı 7 TL olarak belirlendiğini aktardı.
İyilik Atölyesi, elde ettikleri gelirle depremzedelerin ev ekonomilerine katkıda bulunmanın yanı sıra atölye masraflarını karşılıyor ve ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlıyor. Ali Karasu, hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahiplerine ekmek dağıtımı yaptıklarını da vurguladı. – Mehmet Durmaz –