Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’deki yangının çıkış nedeni belli oldu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde önceki gün çıkan orman yangını, hızla yayılarak yerleşim yerleri ve sanayi sitesine sıçradı. Yangının ardından 3 mahalle tahliye edilirken, birçok ev ve iş yeri zarar görürken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının 3 kişinin piknik amaçlı yaktığı ateş nedeniyle başladığını açıkladı. 

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde önceki

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde önceki gün çıkan ve hızla yayılarak yerleşim yerlerine sıçrayan Yangının çıkış nedeni belli oldu.

Hala devam eden yangının ardından 3 mahalle tahliye edilirken, birçok ev ve iş yeri zarar görürken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının 3 kişinin piknik amaçlı yaktığı ateş nedeniyle başladığını açıkladı.

Yangına Havadan Müdahale Başladı

Yangının ilk saatlerinde saatte 80 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle hava araçları müdahale edemedi. Ancak, rüzgarın şiddetinin azalmasının ardından helikopter ve uçaklar yangına su bırakma çalışmalarına yeniden başladı. Kara ekiplerinin müdahalesiyle yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Tahliye ve Hasar Bilgileri

Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı mahalleleri ile Bayraklı ilçesindeki Onur Mahallesi’nde bazı evler ve bir hayvan barınağı tahliye edildi. Yangın, Örnekköy Sanayi Sitesi’ne kadar ulaştı ve burada birçok dükkana sıçradı. Şu ana kadar 16 evin tamamen yandığı, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı bildirildi. Ayrıca, Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki TOKİ binalarından birine de alevlerin sıçradığı öğrenildi.

900 Kişi Tahliye Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’deki yangınlara müdahale çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinden toplam 900 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı.

Yangının Nedeni Piknik Ateşi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının 3 kişinin piknik amaçlı yaktığı ateş nedeniyle başladığını açıkladı. Bakan Yumaklı, ülke genelinde devam eden yangınlar hakkında da bilgi vererek, İzmir Karşıyaka’daki yangınların çıkış sebebinin piknik ateşi olduğunu belirtti. Ayrıca, Bolu ve Manisa’daki yangınların da rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü ve bu yangınları başlatanların gözaltına alındığını duyurdu.

Sağlık Durumu ve Tedavi BiBilgiler

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir’deki yangından 78 kişi etkilenmiş olup, 29 kişinin hastanelerde tedavisi devam etmektedir. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli sevk edilmiştir.

Yangın bölgelerinde çalışmalar aralıksız sürdürülürken, ekosistemdeki canlılar ve vatandaşların güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığı belirtiliyor. – Volkan İcil-