Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Japon sanatçı, Dikeç’e anime yaptı

Japon sanatçı Rumio Sakagi,

Japon sanatçı Rumio Sakagi, Türk atıcı Yusuf Dikeç’in Paris 2024 Olimpiyatları’ndaki başarısını bir manga ile tasvir etti. Sakagi’nin X (eski Twitter) hesabında Perşembe günü paylaşılan mangada, “Gümüş madalya kazanan Türk atlet Yusuf Dikeç” ibaresi dikkat çekti.

 

Mangada, Dikeç’in teçhizatsız bir şekilde ve tek eli cebinde gerçekleştirdiği atışla tüm dünyayı etkileyen başarısı ve doğal ifadesi vurgulandı. Resimde Japonca olarak, “Her ne kadar heyecan dolu olsa da, yüzü inanılmaz doğal bir ifadeye sahip,” “sıradan bir tişört giymesi harika,” “elini cebine koyma şekli gerçekten etkileyici,” ve “gövdesi mükemmel bir şekilde hizalanmış,” şeklinde açıklamalar yer aldı.

Yusuf Dikeç, Çarşamba günü Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanmıştı. Dikeç’in partneri Şevval İlayda Tarhan ile elde ettiği ikincilik, onun bir gecede sosyal medya fenomeni olmasına yol açtı.

Sosyal medya platformu X’te yapılan bir paylaşımda, “Türkiye 51 yaşındaki bir adamı özel lensleri, göz koruması ya da kulak koruması olmadan gönderdi ve gümüş madalya aldı” ifadelerine yer verildi. Bu paylaşım, 90 milyondan fazla görüntülenme aldı. – Volkan İcil-