Kadın Avukatlar: TMK kazanımlarından vazgeçmeyiz

Hatay Barosu Kadın Avukatları, 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun (TMK) kazanımlarından vazgeçilmeyeceğini duyurdu. Hatay Barosu Kadın Komisyonu adına kaleme alınan açıklamada özetle şöyle denildi: “Medeni Kanun; Kişiler Hukuku, Aile Hukuku, Miras Hukuku ve Eşya Hukuku kurallarıyla, vatandaşların doğumundan ölümünden sonraki döneme kadarki süreçteki ilişkilerini düzenleyen temel bir kanundur. 17 Şubat 1926 […]

Hatay Barosu Kadın Avukatları, 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun (TMK) kazanımlarından vazgeçilmeyeceğini duyurdu. Hatay Barosu Kadın Komisyonu adına kaleme alınan açıklamada özetle şöyle denildi:
“Medeni Kanun; Kişiler Hukuku, Aile Hukuku, Miras Hukuku ve Eşya Hukuku kurallarıyla, vatandaşların doğumundan ölümünden sonraki döneme kadarki süreçteki ilişkilerini düzenleyen temel bir kanundur.
17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen Türk Medeni Kanunu, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin hukuk alanındaki en büyük devrimlerindendir. Laiklik esas alınarak, çok hukukluluk kaldırılmış, bireyler eşit ve özgür yurttaşlar haline getirilmiştir.
Türk Medeni Kanunu, özellikle kadın haklarının güvencesi olmuştur.
TÜBAKKOM olarak, kadının özgür ve eşit birey olmasını destekleyen her türlü yasal düzenlemenin yanında olduğumuzu belirtiyor, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünden bugüne kadar elde edilmiş kadın hakları kazanımlarına karşı yapılacak her türlü söylem, eylem ve yasal değişikliklere karşı, Cumhuriyetimizin kurucu felsefesine bağlı kalarak, kadın-erkek eşitliğini demokrasinin gereği olarak görerek mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 95. Yıldönümü’nde minnet ve saygıyla anıyoruz.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version