Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kahramanmaraş Depremlerinin İzinde: Kayıp Yakınları Bekliyor”

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde kaybolan yakınlarını bulamayan vatandaşlar, aylardır haber bekliyor. Bu trajik durumu paylaşanlar, bir araya gelerek Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ni kurdu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde

Depremin etkilediği Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da on binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. Felaketin ardından enkaz altında kaybolan yakınlarını bulamayan aileler, umutla haber bekliyor.
Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Kaban, “Bize ulaşan 123 kişi. Kayıp aileleriyle birleşerek dernekleşme sürecine girdik. Bu aileler için kayıpları bulmak için devlet yetkilileriyle görüşüyoruz. Sokaklarda canlı ihbarlar geldiğinde sokaklara çıkıyoruz. Kayıplarımızı ailelerimizle birlikte arıyoruz. Bütün ailelerimiz; evlatlarından, çocuklarından, babalarından, annelerinden umutla haber gelmesini bekliyorlar” dedi.

Başkan Kaban, parmak izi ve DNA testi yöntemleriyle kayıplara ulaşma çabalarını vurgulayarak, “Hastanede yatan depremzede varsa onların parmak izlerinin alınması ve DNA’larının alınması talebinde bulunduk. Sevgi evlerindeki çocuklarımızın da aynı şekilde DNA ve parmak izlerinin alınması talebinde bulunduk. Molozlarla giden cenazeler varsa molozların incelenmesi talebinde bulunduk” ifadelerini kullandı.
Depremde annesinin ve babasının hayatını kaybettiğini, kız kardeşinin ise hala kayıp olduğunu belirten Ayten Tuncer, “DNA testi yaptırdık sonuç alamadık. Ben kardeşimin ve diğer kayıpların bulunmasını istiyorum. Bu konuda çok hassas davranılmasını istiyorum. Lütfen kayıplarımızı bulun. Biz kayıplarımızı istiyoruz. Tek umudumuz bu, depremden bu yana sanki yaşamıyoruz. Ölenler öldü gitti ama biz her gün ölüyoruz. Her gün endişe içerisindeyiz” şeklinde konuştu. -Yusuf Cemil Karaçay-