Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamuda çift maaşa sınır geliyor

AKP tarafından hazırlanan tasarruf

AKP tarafından hazırlanan tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu ve özel sektörde birden fazla maaş alma uygulamasına sınırlama getirilecek. Meclis’e sunulan kanun teklifine göre, herhangi bir statüdeki kurum veya kuruluşta görev alanlar, artık sadece bir görevleri için ücret alabilecekler. Bu düzenlemeyle, huzur hakkı, ücret ve ikramiye gibi ödemelerin toplam net tutarı 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak tutarı geçemeyecek.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada, özel şirket statüsünde olan ve devlet payını temsilen görev yapan kurumlar için belirlenen üst sınırın 92 bin TL olduğunu ifade etti. Bu rakamın üzerinde herhangi bir ek ödeme yapılamayacağını belirten Güler, bu düzenlemenin kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasını hedeflediğini vurguladı.

Kanun teklifi ile ilgili detayları paylaşan Güler, düzenlemelerin kamu kaynaklarının etkin kullanımı doğrultusunda yapıldığını ve bu çerçevede belirlenen sınırlamaların devletin gelirlerine katkı sağlayacağını dile getirdi. – Yusuf Cemil KaraçayKaraçay-