Hatay genelinde etkili olan kar yağışı ve buzlanmaya karşı Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri, gece boyunca sahada kalarak ulaşımın aksamaması ve vatandaşların güvenliği için yoğun mesai harcadı.
Yüksek rakımlı bölgelerde etkisini artıran kar yağışıyla birlikte HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde başlatılan çalışmalar, kent genelinde aralıksız sürdürüldü. Kar küreme, yol açma, tuzlama ve kurtarma faaliyetleri eş zamanlı olarak yürütüldü.
ekipler 11 ilçede görev yaptı
Kar yağışının başlamasıyla birlikte Altınözü, Yayladağı, Belen, Samandağ, Antakya, Dörtyol, İskenderun, Hassa, Kırıkhan, Defne ve Arsuz ilçelerinde ekipler sahaya yönlendirildi. Özellikle yüksek kesimlerde buzlanma riskine karşı önleyici tuzlama çalışmaları yapılırken, kapanan yollar kısa sürede ulaşıma açıldı.

mahsur kalan vatandaşlara anında müdahale
Gece saatlerinde yoğunlaşan yağış nedeniyle bazı bölgelerde araçlarıyla yolda kalan ve mahsur kalan vatandaşlara hızla ulaşan ekipler, kurtarma çalışmalarını kısa sürede tamamladı. Güvenli alanlara ulaştırılan vatandaşların yanı sıra, yolda kalan araçların da bulundukları noktadan çıkarılarak ulaşımın yeniden sağlandığı bildirildi.

ihbarlar alo 153 üzerinden alındı
Fen İşleri Dairesi yetkilileri, kar yağışı süresince vatandaşlardan gelen ihbar ve taleplerin ALO 153 Beyaz Masa hattı üzerinden anlık olarak değerlendirildiğini açıkladı. Yetkililer, olumsuz hava koşulları devam ettiği sürece ekiplerin gece-gündüz sahada olacağını ve yaşanabilecek her türlü aksaklığa hızlı şekilde müdahale edileceğini vurguladı.
HBB, kar yağışı ve buzlanmaya karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması çağrısında bulundu.
