Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara: “Deprem acılarımızı film seti ve yarışmalara kurban etmesinler”

CHP Hatay Milletvekili Nermin

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesindeki acıların hala taze olduğunu ve insanların zor koşullarda yaşamaya devam ettiğini belirterek, “Bugün insanlarımız hala kutu gibi konteynerlerde kalıyor. Yağmur yağdığında can vermemek için şalterleri indiriyor. Beslenme, barınma, sağlık ve eğitim gibi konularda hiçbir şey normale dönmüş değil. En önemlisi hâlâ kayıplarının cenazesini bulamamış ailelerimiz var” dedi.
Kara, özellikle “Şahsi Meselemiz” adlı filmin deprem bölgesini set olarak kullanmasına ve çeşitli kurumların düzenlediği yarışmalara tepki gösterdi. Film çekimlerinin acıların üzerinde suiistimal olduğunu belirten Kara, “Bizim acılarımız sizin pazarlayabileceğiniz metalar değil. Filmde verilen rollerle hangi kurumları temize çekmek istiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, çeşitli kurumların düzenlediği yarışmalara da eleştiri getiren Yıldırım Kara, “Bakın burada maddi ya da sosyal bir prim elde edilmeye çalışılıyor. Bunun kesinlikle karşısındayız” diye konuştu. Malatya İnönü Üniversitesi’nin düzenlediği “Deprem Öyküleri” yarışması ve Eğitim Bir-Sen’in düzenlediği deneme yarışmasını da eleştiren Kara, bu tür etkinliklerin bölgedeki gerçek sorunları çözmeye katkı sağlamadığını savundu.
Son olarak, Kara, bölgedeki acılara odaklanılması ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara destek olunması çağrısında bulunarak, “İyi bir şey yapmıyorsunuz. Hiçbir yardımınız dokunmuyor ise bile en azından acılarımızın üzerinde tepinmeyin” dedi.  -Adil Yeşildağ-