Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara: “Depremin yıkamadığını taş ocaklarına feda etmek istemiyoruz”

CHP Hatay Milletvekili Nermin

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Defne ilçesindeki taş ocaklarının çevreye ve insan sağlığına zarar verdiğini belirterek yetkilileri göreve çağırdı. Kara, Defne’ye bağlı Dursunlu Mahallesi’nde çekilen görüntülerin, taş ocaklarının çevreye verdiği zararın sadece bir örneği olduğunu ifade etti.

Sinanlı, Büyükçat, Aknehirli gibi mahallelerde de benzer görüntülere tanık olunduğunu belirten Kara, taş ocaklarının ve kırma-eleme tesislerinin toz, gürültü ve kirlilik gibi etkilerinin insan ve doğa için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Yukarıokçular Mahallesi’nde ise zeytin bahçeleri, meralar ve tarım alanlarının taş ocakları nedeniyle tehdit altında olduğunu dile getiren Kara, deprem bahanesiyle artan taş ocaklarının denetimlerinin sıklaştırılması gerektiğini ve yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması için adımlar atılması çağrısında bulundu.

Nermin Yıldırım Kara, taş ocaklarının çevreye ve yerel ekosistemlere verdiği zararların göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, yetkilileri sorunun çözümü için acil adımlar atmaya çağırdı. – Yusuf Cemil Karaçay-