Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara, madencilik sektöründeki sorunlara el attı

CHP Hatay Milletvekili Nermin

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, madencilik sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, çevre ve insan sağlığı konusunda önemli uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Milletvekili Kara, maden faaliyetlerinin getirdiği olumsuz etkilerin ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti.

Kara, açıklamasında, “Madencilik sektörünün insan sağlığı ve ekosistemin bütünlüğünü esas alması gerekiyor. Ne yazık ki ülkemizde, bugüne kadar, bu yönde bir politika göremedik” ifadelerini kullanarak sektördeki eksikliklere vurgu yaptı.

Madenlerin ve taş ocaklarının açılması sürecinde kullanılan patlayıcıların, yoğun hava kirliliğine, denetlenmeyen çalışma koşullarına ve bitki örtüsünün yok olmasına neden olduğuna dikkat çeken Milletvekili, “Hatay’daki ve tüm ülkedeki madencilik faaliyetlerini kar odaklı bir bakış açısından çıkartmadıkça, bu olumsuzlukları yaşamaya devam edeceğiz” uyarısında bulundu.

Yerel halkın sağlığını etkileyen bu durumların önlenmesi için idareden denetimlerin yapılmasını ve bölgenin kirlilik yükünü azaltacak çalışmaların hızlandırılmasını talep eden Kara, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik adına adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı. (Adil Yeşildağ)