Kara, Sağlık Bakanına sağlık sorunlarını sordu

6 Şubat depremlerinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen, Hatay’da sağlık hizmetlerindeki sorunlar devam ediyor. Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazılı olarak başvurarak, depremin etkileriyle ilgili önemli sorular sordu. Deprem sonrasında Hatay’daki birçok hastane ve sağlık merkezinin yıkıldığı veya ağır hasar aldığı belirtilen başvuruda, özellikle çocuk ve bebek aşılama oranlarındaki eksikliklere vurgu […]

6 Şubat depremlerinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen, Hatay’da sağlık hizmetlerindeki sorunlar devam ediyor. Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazılı olarak başvurarak, depremin etkileriyle ilgili önemli sorular sordu.

Deprem sonrasında Hatay’daki birçok hastane ve sağlık merkezinin yıkıldığı veya ağır hasar aldığı belirtilen başvuruda, özellikle çocuk ve bebek aşılama oranlarındaki eksikliklere vurgu yapıldı. Ayrıca, kanser tarama merkezlerinin etkin çalışmamasının kanser hastalarının takip ve tedavilerinde olumsuz etkiler yarattığı ifade edildi.

Hatay’daki aile sağlığı merkezlerinin yer ve malzeme eksikliğinin devam ettiği belirtilen başvuruda, Sağlık Bakanı’na şu sorular soruldu:

1- Hatay başta olmak üzere diğer deprem bölgelerinde, çeşitli hastalıklar için çocuk ve bebek aşılama oranları hangi seviyededir? Tespit edilmiş aşı yapılamayan çocuk ve bebek sayısı ne kadardır?

2- Hatay’da depremden sonra kanser taraması nasıl yürütülmektedir? Hangi aksaklık ve sorunlarla karşılaşılmıştır?

3- Kadınların meme kanseri ve rahim kanseri yönünden tarama oranlarında deprem öncesi döneme göre nasıl bir seyir mevcuttur?

4- Hatay’da mamografi sisteminin kullanılabildiği hastane veya merkezler mevcut mudur? Eğer değilse bu hizmet Hataylı yurttaşlarımıza ne zaman sağlanacaktır?

5-Hatay’daki aile sağlığı merkezlerinin yer ve malzeme eksikliği sürmekte midir? Eğer sürmekteyse ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

6- Hatay’daki hastane ve sağlık merkezlerinde mevcut olmayan uzmanlık branşları hangileridir ve sayısı kaçtır?

7- 6 Şubat depremlerinden bu yana Hatay’dan şehir dışına sevk edilen hasta sayısı kaçtır? 3- Hatay’da tahlil ve MR. çekimi için ortalama ne kadar sürede randevu alınabilmektedir? 4- Hatay’da ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri açısından ne kadarlık bir eksiklik söz konusudur?

8- Hatay’da ağız ve diş sağlığı için randevu almak isteyen yurttaşlarımız ortalama ne kadar sürede randevu alabilmektedir?

9- Hatay’da yıkılan sağlık tesislerinin sayısı toplamda ne kadardır? Yerlerine yapılması öngörülen sağlık tesislerinin ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

10- 6 Şubat depremleri sonrası Hatay’dan ayrılan sağlık personeli sayısı ne kadardır? – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version