Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karamağara’da Dalış-Yat Turizmi

Yayladağı Belediyesi’nin bölgede deniz turizmini canlandıracak projesi hızla ilerliyor Yayladağı
Yayladağı Belediyesi’nin bölgede deniz turizmini canlandıracak projesi hızla ilerliyor

Yayladağı Belediyesi, bölgede ekonomik hareketlilik sağlayacak ve deniz turizmine canlılık kazandıracak Karamağara Projesi üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Karamağara Deniz Turizmi çalışmalarının devam etmekte olduğunu bildirirken, şunları söyledi:

“İlçemiz Karamağara bölgesinde, Dalış ve Yat Turizminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılan yol genişletme çalışmaları tamamlandı. Kilit taşı kaplaması devam ederken, Dalış Akademisi binamızın üst çelik tabyaları da bugün monte edildi. Bu projenin hayata geçirilmesinde öncü olan ve tüm projelerimizde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na teşekkürlerimizi sunarız.”

-KARAMAĞARA’DA DALIŞ-YAT TURİZMİ-

Yayladağı Belediyesi, bölge Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ve Vali Rahmi Doğan’ın destekleriyle, deniz, yayla ve kaplıca turizmi açısından eşsiz güzelliklere sahip, Hatay’da keşfedilmeyi bekleyen yerlerin başında gelen Karamağara’yı deniz turizminin merkezi yapmak istiyor.

Maviyle yeşilin buluştuğu noktada yer alan, bir zamanlar kaçakçıların ve korsanların gizlenmek için kullandığı bölgede Karamağara Projesi işlerlik kazandığında, Hatay’da turizm cenneti olmaya aday bir lokasyonun ortaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 Karamağara, mavi ve yeşilin her tonu yanı sıra muhteşem deniziyle de adeta gizli bir turizm cenneti konumunda. Geçmişte kaçakçıların ve korsanların Akdeniz’de saklanmak için kullandığı koy ve mağaranın, önemli bir barınak olduğu biliniyor. Günümüzde, çobanlar ve balıkçılar açısından barınma alanı olan mağara, içerisinde ateş yakıldığı ve çıkan isin tavanı siyaha bürümesi nedeniyle Karamağara olarak anılıyor. Denizden yaklaşık 100 metre yukarıda bulunan ve 200 metrekare alana sahip mağara önünde, bir zamanlar, denizden toplanan tuzların toz haline getirilmesi için kullanıldığı düşünülen bir dibek taşı da bulunuyor.

-“Şifa Suyu” denize karışıyor-

Dağdan gelen suyun medcezir etkisiyle denizle buluşması sonucu oluşan tatlı suyun ise cilt, eklem, idrar yolları hastalıklarına iyi geldiğine inanılıyor. Bu sebeple bölge, şifa arayanların da uğrak yeri. Bu sudan yararlanmak isteyenler Karamağara’ya giderek, 2-3 gün boyunca sabahları aç karnına bu suyu içiyor.

Turizm uzmanları, Karamağara’nın turizm açısından kentin bakir kalmış ve keşfedilmeyi bekleyen, dalış tutkunlarının da vazgeçilmez bir yeri olduğunu söylüyor. -Haber/Cemil Yıldız-