Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyesi olan Lütfi Kaşıkçı, bir dizi ziyaret kapsamında Rize’ye gitti. MHP Rize İl Başkanlığı’nın başlattığı Çay Kanunu Önerisi çalışmaları kapsamında Rize’ye giderek ilgili paydaşları ziyaret eden MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, MHYK üyesi Recep Bakırcı, İl Başkanı İhsan Alkan ve beraberindeki heyet, ilk olarak Çayeli Belediyesi’ni ziyaret etti. Hatay MHP Milletvekili Kaşıkçı, sonrasında Rize Ziraat Odası Yönetimi ve İlçe Ziraat Odası Başkanları ile bir araya geldi. Rize Ziraat Odası binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Kaşıkçı, hazırladıkları öneri ile alakalı bilgi vererek, Ziraat Odası Başkanı ve yöneticilerinin fikirlerini aldı.
Sırasıyla, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve Rize Ticaret Borsası’nı da ziyaret eden Kaşıkçı, daha sonra Rize Çay Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile bir araya geldi. ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi’nin karşıladığı Milletvekili Kaşıkçı, üreticilerin problemlerini ve çözüm önerilerini dinledi. Kaşıkçı daha sonra, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (ÇAYKUR) Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ile görüştü. Hazırladıkları öneri hakkında bilgi veren Kaşıkçı, Alim’den bilgi aldı.
MHP’nin TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyesi olan Lütfi Kaşıkçı, ziyaretlerinin ardından, MHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine yöneltilen ‘ÇAYKUR Genel Müdürü’nün atanmayışı’ hakkındaki soruyu yanıtlayan Kaşıkçı, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ÇAYKUR Genel Müdürü olarak Yusuf Bey’i görüyoruz. Bizim muhatabımız odur. Dolayısıyla toplantılarımızı kendisiyle yaptık. Kendisinin vekaleten görevi sürdürme durumu var. İnşallah kısa zamanda asaleten de ataması yapılır” dedi.
Gürcistan’dan Rize’ye gelerek çay toplayan işçiler nedeniyle Rize’nin 800 milyonluk bir ekonomik kayıp yaşadığını, bir Türk Milliyetçisi olarak bu paranın Rize’de kalması gerektiğini savunduklarını sözlerine ekleyen Kaşıkçı, “Özellikle çayın toplanmasında, Gürcistan’dan gelen insanlar burada çay toplama işini gerçekleştiriyordu. 2018 yılı rakamlarına göre, 700-800 milyon civarında bir paradan bahsediliyor. Türk Milliyetçisi olarak, bu paranın ben Rize’de kalmasından yanayım. Bu para, Rize’de nasıl kalabilir. ‘Bizim insanımızın cebinde nasıl kalabilir? Para, Rize’den dışarı nasıl çıkmaz? Bunun yolları var mıdır?’ diye, bugün yaptığımız görüşmelerde onun da tartışmalarını yaptık” şeklinde konuştu. -Cemil Yıldız-