Kaşıkçı Suçladı!

MHP’li Vekil Lütfi Kaşıkçı, TBMM-KİT Komisyonu’nda, “Türkiye’deki Suriyeliler ülkelerine gitsin” diyenlerin ikiyüzlü olduğunu söyledi. Uluslararası Güçler Bölgedeki Petrole Kondu, Türkiye’ye Suriye’nin Acısı-Kederi Kaldı Hatay MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, uluslararası güçlerin Suriye konusunda zengin petrol yataklarına konurken, bölgedeki Türkiye’ye ise Suriyenin acısı ile kederinin kaldığını söyledi. MHP’li […]

MHP’li Vekil Lütfi Kaşıkçı, TBMM-KİT Komisyonu’nda, “Türkiye’deki Suriyeliler ülkelerine gitsin” diyenlerin ikiyüzlü olduğunu söyledi.

Uluslararası Güçler Bölgedeki Petrole Kondu, Türkiye’ye Suriye’nin Acısı-Kederi Kaldı

Hatay MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, uluslararası güçlerin Suriye konusunda zengin petrol yataklarına konurken, bölgedeki Türkiye’ye ise Suriyenin acısı ile kederinin kaldığını söyledi.

MHP’li Vekil Kaşıkçı, “Uluslararası güçler, Suriye’nin petrol kuyuları Rakka ve Kamışlı’ya gitmiş, tabirimi lütfen bağışlayın, oralara çökmüş, bizlere ise Suriye’nin acısı ve kederi kalmış” açıklamasını, TBMM’de TRT ile ilgili görüşmeler yapılırken yaptı.

Geçtiğimiz günlerde, Suriye’nin Kemmune bölgesindeki briket evleri ziyaret ettiğini belirten Kaşıkçı, şunları söyledi:

“Ben, aynı zamanda bir inşaat mühendisiyim. Türkiye’deki birçok vakıf tarafından, hiçbir kamu kaynağı kullanılmadan 55 bin tane briket ev yapılmış ve Suriye’de, savaşın acısından şehirlerini terk edip, en son Kemmune dediğimiz bölgeye sığınan Suriyeliler için burası ideal bir yaşam alanı haline gelmiş. Gidip, gördüğüm yerler.

Yaklaşık 40 metrekare büyüklüğündeki bu evlerde, en az 10 Suriyelinin kaldığını gördüm. Bu, insanlık adına acı bir olaydır. Tabii, Rusya’yla Ukrayna arasındaki bu çetin mücadele sonunda, Ukraynalılara Avrupa’nın nasıl kucak açtığını hep birlikte görüyoruz. Ancak yerinden yurdundan göç edilen Türk olduğu zaman ve Müslüman olduğu zaman, dünyanın aynı zamanda nasıl birden ikiyüzlülüğe büründüğünü de yine bu süreçte hep beraber gördük.

Bu manada, Suriye’yi acısı gibi gören, Suriye’deki problemlerin bir an önce çözülmesi için uğraşan, sadece ve sadece Türk Devleti ve Türk Milleti kalmış. Maalesef uluslararası güçler, Suriye’nin petrol kuyuları Rakka ve Kamışlı’ya gitmiş, tabirimi lütfen bağışlayın, oralara çökmüş, bizlere ise Suriye’nin acısı ve kederi kalmış.

55 bin tane briket evi, şundan dolayı önemli görüyorum…Türkiye içerisinde, ‘Suriyeliler, tekrardan memleketlerine gitsin’ diyenlerin de aynı zamanda ikiyüzlülüğünü gösteriyor, bu briket evler. Çünkü bu briket evler yapılmasaydı, o Suriyelilerin de bir şekilde Türkiye’ye doğru bir göç meselesi söz konusuydu. Dolayısıyla, orada yaşayan insanların da orada güvenliğini sağlayıp, onların başını sokabileceği birer barınma evi yapıp, inşa etmek gerçekten önemli.

Şu konuda, sizlerden özellikle bir ricam var… Sayın Genel Müdürüm, Avrupa’nın göç politikasını, mülteci politikasını biliyoruz. Bu manada çok kısıtlı sayıda insanı içerisine alıp, güya ‘onların modern barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz’ diye birkaç ev yapıp, daha sonra da çıkıp dünyaya, başta Almanya olmak üzere, birçok ülke bunu yapıyor, ‘Bakın, biz, sığınmacılara, mültecilere, nasıl insanca yaşayabilecekleri modern ortamlar sunuyoruz’ diyorlar.

Hem inşaat tekniği açısından, hem de bu kadar insanın çok hızlı bir şekilde barınmasını sağlayabilecek, gerçekten dünyada örneği olduğunu düşünmediğim bu briket ev projesiyle ilgili, TRT’nin, bu manada hem dünyanın iki yüzlülüğünü gösterme adına, hem de mevzu insan hakları olduğu zaman Türkiye’nin nasıl hızlı bir şekilde çözüm bulduğuyla ilgili, Suriye’nin Kemmune bölgesindeki briket evlerle ilgili bir belgesel yapmasını ve hatta bunun sadece Türkçe değil, başta Fransızca, Almanca ve İngilizce olmak üzere, birçok dilde de yayın yapılmasını, Türkiye’nin, insanlığa dair borcunu ödeme noktasında nasıl centilmen olduğunu göstermesi açısından çok önemli olacaktır diye düşünüyorum.”

-Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version