Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kasım’da soğuk hava başkadır!

Meteoroloji ve iklim uzmanları

Meteoroloji ve iklim uzmanları Hatay’da mevsim normalleri düzeyindeki soğuk havanın kasım ayı ortalarına doğru geleceğini söylüyor.
İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Prof. Dr, Abdulla Sakallı, önümüzdeki günlerle ilgili hava raporunu şöyle duyurdu.
“Tüm Yurtta mevsim normallerinin 5-10 °C üstünde seyreden hava sıcaklıkları yavaş yavaş mevsim normallerine dönüyor. Kasım ayının ikinci yarısında son 30 yılın hava sıcaklığı ortalamasını yakalayacağız. Önümüzdeki 10 gün içinde Yurdumuzun büyük bir kısmı yağış alacak. Özellikle Ege ve Batı Akdeniz kıyıları en fazla yağış alacak olan yerlerin başında geliyor. Oluşacak hava kararsızlıklarından dolayı Antalya ve civarında hortumlar meydana gelecektir. Özellikle sera üreticilerinin önümüzdeki 15-20 günlük süreçte dikkatli olması gerekmektedir. Atmosferin üst katmanlarında ki ani soğumadan dolayı, yine önümüzdeki günlerde yer yer şiddetli dolu yağışları görülecektir. Bütün Vatandaşlarımızın dikkatine” – Yusuf Cemil Karaçay-