Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kavurucu sıcakta mısır hasadı başladı

Hatay’ın bereketli topraklarında, 40

Hatay’ın bereketli topraklarında, 40 dereceyi aşan kavurucu sıcaklarda çiftçiler, silajlık mısır hasadı için yoğun bir mücadele veriyor. Üçgüllük Mahallesi’nde ekimi yapılan silajlık mısır, bölgedeki tarımsal üretimin önemli bir parçası haline gelmiş durumda.

Depremin etkisini üzerinden atmak için tarıma büyük önem veren Hatay’da, Kiremitçi ailesi de 100 dönümlük tarlalarında hasat çalışmalarına devam ediyor. 35 yaşındaki çiftçi Armağan Kiremitçi, “Mayıs ayında ektiğimiz 100 dönüm silajlık mısırımızı şu anda hasat ediyoruz. Günlük olarak 8.5 ila 9 ton arası verim alıyoruz. Bu ürünlerimiz doğrudan çiftçilerimize ve hayvanlarımıza yem olarak gidiyor.” diyerek hasattan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ancak işlerin kolay olmadığını belirten Kiremitçi, sıcakların çalışma koşullarını zorlaştırdığını ifade etti. “Sabah saat 07.00’de başlıyoruz işe ancak sıcaklar artık bizim için bir engel değil. Sıcaklarla başa çıkmak için gerekli önlemleri alıyoruz ve emeğimizin karşılığını alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hasadın ardından ürünlerin farklı bölgelere dağıtıldığını belirten Kiremitçi, şoförlerin sıcaklıktan dolayı zorlandığını ve çalışma saatlerinin uzadığını vurguladı. “Arabaların kliması bile bu sıcaklarda yeterli olmuyor.” diyen Kiremitçi, buna rağmen tarımsal üretimin devam ettiğini ve çiftçilerin emeklerinin karşılığını aldığını sözlerine ekledi. – Volkan İcil-