Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayıp Narin’le ilgili haberlere yayın yasağı

21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar

21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, “mağdur çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişiminin korunması”, “çocuğun üstün yararı”, “soruşturmanın gizliliği”, “delillerin karatılmasının önüne geçilmesi”, “soruşturmanın sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi” ve “tanıkların ve diğer ilgililerin güvenliği” gibi gerekçelerle Narin Güran hakkındaki haberler ve sosyal medya paylaşımlarına yasak getirilmesini talep etti.

 

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, talebi kabul ederek, soruşturma tamamlanana kadar tüm yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında dosya hakkında yayın yapılmasını yasakladı.

 

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) sitesinde yer alan karar metninde, “T.C. Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 29.08.2024 tarihli ve 2024/6024 D. İş sayılı kararı ile yayın yasağı getirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Narin Güran’ı arama çalışmalarının güvenlik güçlerinin titiz takibiyle devam ettiğini belirtti. Şahin, “Bu süreçte soruşturmanın sağlıklı ilerlemesi ve gerekli müdahalelerin etkili bir biçimde yapılabilmesi için itidalin şart olduğunu” ifade etti.

 

Şahin, medyanın teyit edilmemiş bilgileri paylaşmasının ve çeşitli iddiaları haberleştirmenin, çocuk olan bir olayın hassasiyetini zedelediğini vurgulayarak, “Söz konusu ailenin korunması ve araştırmaların etkin bir şekilde yürütülmesi açısından getirilen yayın yasağına tüm yayıncılarımızın riayet etmesini önemle rica ediyoruz” dedi. Kamuoyuna ve yayıncılara duyurulur. – Volkan İcil-