Kaymakamlık-DOĞAKA Protokol İmzaladı

Samandağ’da madde bağımlığı ile mücadelede önemli bir destek: Teknik Destek Protokolü, Samandağ İlçe Sağlık Müdürlüğü ile DOĞAKA (Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı) arasında Samandağ Kaymakamlığı’nda imzalandı. İmza törenine; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şafak Miçooğulları ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı. Kabul edilen proje ile birlikte, ilçede madde bağımlılığı ile mücadelede […]

Samandağ’da madde bağımlığı ile mücadelede önemli bir destek:

Teknik Destek Protokolü, Samandağ İlçe Sağlık Müdürlüğü ile DOĞAKA (Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı) arasında Samandağ Kaymakamlığı’nda imzalandı. İmza törenine; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şafak Miçooğulları ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.
Kabul edilen proje ile birlikte, ilçede madde bağımlılığı ile mücadelede daha etkin önlemler alınabilmesi için kaynak sağlanacak.
DOĞAKA ile Samandağ İlçe Sağlık Müdürlüğü Protokolü ile hedefler şöyle belirlendi:
“Madde bağımlısı kişi ve ailelerine yönelik tedavi ve psiko-sosyal destek çalışmalarında yer alan meslek çalışanlarının (psikiyatrist, psikolog, sosyal çalışmacı) alanında uzman bir eğitim ekibi tarafından eğitilerek, madde bağımlılığıyla mücadelede başarı oranının arttırılması…
Madde Bağımlılığı ile Etkin Mücadele Projesi ile madde bağımlısı kişilere yönelik yürütülen tedavi programlarının daha etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını sağlayarak, tedavi sonrası maddeyi terk etme oranının arttırılmasını sağlaması…
Madde bağımlısı kişi ve ailelerin psikolojik, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının belirlenerek, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından destek sağlanması, koruyucu önleyici faaliyetler kapsamında, toplumda madde bağımlılığı riski taşıyan kişi ve ailelerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılarak madde bağımlılığının azaltılması hedeflenmektedir.”
Samandağ’da İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından madde kullanımı ve ticari ile ilgili sabıka kaydı olan 44 aile ile görüşülerek, ailelerinin psikolojik sosyal ve ekonomik ihtiyaçları tespit edilmiş olup, Kaymakamlığın koordinatörlüğünde yürütülen çalışma kapsamında ilçede madde bağımlılığının önüne geçebilmek amacıyla yapılması gerekenler rapor haline getirilerek düzenlenmiştir.
Proje sonucunda; madde bağımlısı kişilere yönelik yürütülen tedavi programlarının daha etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasının sağlanması, madde bağımlısı kişi ve ailelerinin psikolojik, sosyal ekonomik ihtiyaçlarının belirlenerek ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından destek sağlanması, koruyucu-önleyici faaliyetler kapsamında toplumda madde bağımlılığı riski taşıyan kişi ve ailelerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılarak madde bağımlılığının azaltılmasının sağlanması hedeflenmektedir. -Selvi Günay-

Exit mobile version