Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi Başkanı, Mehmet Ali Yapar Oldu

  Hatay Kent Konseyi,

 

Hatay Kent Konseyi, 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerini seçti. 450’ye yakın delegenin katıldığı toplantıda, Hatay Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkan Vekili Armağan Teköz de hazır bulundu. Toplantıya vatandaşlar ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.
Genel kurulda Mehmet Ali Yapar, Hatay Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi. Yapar’ın sunduğu tek liste, yürütme kuruluna da seçilerek görevine başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan HBB Başkan Vekili Armağan Teköz, Başkan Mehmet Öntürk’ün selamını ileterek, depremlerden sonra kentin yeniden ayağa kalkma sürecine destek veren delegelere teşekkür etti. “Ortak akılla şehrin tamamına hizmet etmek istiyoruz,” diyen Teköz, birlik ve samimiyetle Hatay’ı yeniden inşa edeceklerine inandığını ifade etti.
Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen Mehmet Ali Yapar, zorlu bir süreçte göreve talip olduklarını belirterek, konseyin çok yönlü ve güçlü olduğunu vurguladı. “Bu konsey, Hatay’ın tek ses, tek yumruk olmak istediğini gösteriyor,” diyen Yapar, konseyin Hatay’ın demografik yapısının korunması, işsizlikle mücadele ve huzurun sağlanması için çalışacağını kaydetti.
Yapar, Hatay’ın kültürel mirasını ve hoşgörü iklimini yaşatmak için ellerini taşın altına koyacaklarını ifade ederek, “Ortak paydamız Hatay’dır” dedi. Yeni projeler için icracılardan söz aldıklarını belirten Yapar, doğru işleri destekleyeceklerini, yanlışlara karşı duracaklarını ve enerjilerini Hatay’a hizmet etmek için kullanacaklarını söyledi.
Başkan Yapar, Hatay’ı her yönüyle kalkındırmak için çalışmalar yürüteceklerini belirtti. “Biz hep beraber güzel işlere imza atacak bir konsey olacağız,” diyerek delegelere teşekkür eden Yapar, Hataylıların sesine ses olacaklarını ve vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-