Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kentsel Dönüşüm Kanunu iptal edilsin”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Mecliste kabul edilen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamalarda, kanun teklifinin iptali çağrısında bulundu.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili

Çalışkan, özellikle özel yerlerin kamuya tahsis edilmesi ve devrine yönelik maddeye karşı çıkarak, bu durumun yandaşlara peşkeş çekilmesine ve kamu gücünün zayıflatılmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Milletvekili Çalışkan, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün bir kentin yaşam kalitesini yükseltmek ve sürdürülebilirliği sağlamak adına önemli olduğunu vurgularken, bugüne kadar yapılan işlerde tarihî ve kültürel mirasın yeterince korunmadığını, kentsel dönüşüm yasasıyla verilen yetkilerin ise etkili bir şekilde kullanılmadığını ifade etti.
Çalışkan’ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer nokta ise deprem bölgelerindeki sorunlar oldu. Deprem bölgesindeki yaşanan problemleri sıralayan Çalışkan, cep telefonu operatörlerinin yeterli çalışmaması, imar planlarının tamamlanmamış olması ve plansız yapılaşmanın önüne geçilememesi gibi meselelere dikkat çekti.
Açıklamalarının devamında Çalışkan, iktidar mensuplarının deprem bölgelerine yaptığı ziyaretleri eleştirdi. “Deprem bölgesine yapılan ziyaretler ayak bağı olmamalı, halka hizmet olmalı” diyen Çalışkan, ziyaretlerin sadece bir mizansen olmaması ve halk odaklı olması gerektiğini savundu. Kamu imkânlarıyla yapılan özel uçakla gelişlerin ve ziyaretlerin sadece AK Parti’ye odaklı olmasının da eleştiri konusu olduğunu belirtti.
Çalışkan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bugün şöyle bir mizansen kurulmuş: Sayın bakanlar özel uçakla deprem bölgesine geliyor, tüm kamu kurumları işi bırakıyor, il müdürleri, kurum müdürleri valiyle beraber toplanıyor, sayın bakanı karşılıyor. Vali ziyareti, ardından AFAD’da sunum, sonra konteyner kente giderek orada bir poz veriliyor, yemek saati ise ellerine bir tabldot alarak depremzedelerle yemek, değilse, bir depremzede çocuk kucağa alınarak poz veriliyor. Ardından da AK Parti ziyareti yapılıyor ki, iktidar partisinin ziyareti gayet tabidir. Ancak her bakanın kamu imkânlarıyla, özel uçakla geldiği bir yerde bunu yapması fazladır değerli arkadaşlar.” – Adil Yeşildağ-