Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KESK ve CHP’den İsrail’e Tepki

İskenderun’da KESK İskenderun Şubeler

İskenderun’da KESK İskenderun Şubeler Platformu üyeleri ve CHP İlçe Teşkilatı’nın destek verdiği bir basın açıklaması toplantısında konuşan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ünsal, İsrail hükümetinin Refah Kampı’na yönelik saldırısını sert bir dille kınadı. Ünsal, saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirterek, uluslararası toplumun bu insanlık suçuna karşı harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı olarak da konuşan Mustafa Ünsal, şunları ifade etti: “Katliamı lanetliyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Silahsız ve sivil insanlara yönelik bu son saldırının Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail Ordusu’nun Refah Bölgesindeki operasyonlarını durdurma kararını vermesinden kısa bir süre sonra gerçekleşmiş olması manidardır. İsrail açıkça dünyaya meydan okumakta, insanlık değerlerini ayaklar altına alarak katliamlara devam edeceğini ilan etmektedir.”
Ünsal ayrıca, Filistin halkına yönelik ablukanın derhal kaldırılmasını, İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilmesini ve tüm anlaşmaların iptal edilmesini talep etti. Filistin halkına her türlü desteğin sağlanması gerektiğini belirten Ünsal, Eğitim Sen Şube Başkanı olarak Filistin halkının bağımsızlık mücadelesine destek vereceklerini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-