Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) il temsilcileri, Ankara-Balgat’taki genel merkezde düzenlenen toplantıda gazetecilik mesleğinin mevcut durumu ve medya sektöründeki sorunları değerlendirdi. Veli Altınkaya Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, yerel medyanın yaşadığı ekonomik zorluklar, dijital dönüşüm süreci ve ifade özgürlüğü alanındaki sorunlar ele alındı.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Cemil Yıldız’ın Hatay temsilcisi olarak katıldığı toplantının açılışında konuşan Yerel Medya Meclis Başkanı İsrafil Avcı, katılımcılara teşekkür etti.

Yerel Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Savaş Çokduygulu ise yerel medyanın demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayarak, sahadan gelen sorunların ortak akılla çözülmesi gerektiğini ifade etti. Çokduygulu, ekonomik baskılar ve dijitalleşmenin sektörde ciddi dönüşümler yarattığını belirtti.
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, yerel medyanın konsey için hayati önem taşıdığını belirterek, “Yerel olmadan küresel olunmaz” dedi. Dim, 82 ülkede temsilciliği bulunan konseyin gücünü Türkiye genelindeki il temsilcilerinden aldığını ifade ederek, meslek birliğinin önemine dikkat çekti.
Gazetecilik mesleğinin itibar kaybına vurgu yapan Dim, sosyal medyada içerik üreten herkesin gazeteci gibi değerlendirilmesinin yanlış bir algı oluşturduğunu belirtti. Dim, “Sosyal medya içerikleri gazetecilik değildir. Mesleğin niteliğini korumak için Meslek Birliği Yasası zorunludur” ifadelerini kullandı.
Toplantıda söz alan il temsilcileri ise özellikle resmi ilan gelirlerinde yaşanan ciddi düşüşe dikkat çekti. Ayrıca basın kartı sahiplerine yeşil pasaport verilmesi yönündeki talepler de gündeme getirildi.
