Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a açık itham

Eski CHP Genel Başkanı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ölümünün ardından sosyal medyada dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben “Devletin kalbine ihanet hançerini beraber sapladığınız ortağın ölmüş. Eminim üzüntün derindir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında ayrıca, “Sen, neler istedi de vermedin ki? Devletin kılcal damarlarına varıncaya kadar tüm kurumlarına yerleşmelerinde emeğin ve desteğin hiç az değil…” diyerek Erdoğan’a yüklenmeye devam etti. “Çok yalvardın; ‘Bitsin bu hasret’ diyerek! Anlaşılan onunla hesabımız ahirete kaldı!” diyen Kılıçdaroğlu, bağımsız yargı önünde hesap verme umudunu da dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri, Erdoğan’ın daha önceki bir açıklamasında kullandığı “Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz” ifadesine yanıt niteliği taşıyordu. Kılıçdaroğlu, bu açıklamaya karşılık vererek, “Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘hançer’ diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin” demişti.

Bu tartışmaların ardından İstanbul Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinin ‘cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçu oluşturabileceğini değerlendirerek soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu, sözlerinin ardından, “Ülkemize, gençlerimize, anne babalara verdiği acıları, açtığı derin yaraları vatanperver mücadele ile kapatacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.