Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kimlik belgeleri için son tarih açıklandı

Hatay Valiliği, kimlik kartı

Hatay Valiliği, kimlik kartı ve sürücü belgesini yenilemeyen vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama yaptı. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı projesi kapsamında, nüfus cüzdanlarını Kimlik Kartı ile değiştirmeyen vatandaşların başvurularının alınarak proje kapsamında 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Eski sürücü belgelerinin ise 31 Aralık 2024 tarihine kadar yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi gerektiği belirtildi.

Çipli Kimlik Kartı İçin Gerekenler:

  • Bir (1) adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş)
  • 130 TL harç bedeli (Banka, PTT, Mobil Bankacılık, Vergi Dairesi aracılığıyla ödeme yapılabilir)

Yeni Tip Sürücü Belgesi İçin Gerekenler:

  • Bir (1) adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş)
  • Sağlık raporu
  • 15 TL değiştirme ücreti

Biyometrik fotoğrafı bulunan ve harç bedelini yatıran vatandaşlar, en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne randevusuz olarak başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen eski tip sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenileriyle değiştirilmelidir. Eski sürücü belgesini değiştirmeyen vatandaşların belgelerine Karayolları Trafik Kanunu uyarınca el konulacak ve idari para cezası uygulanacaktır.

Hatay Valiliği, vatandaşların bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen süreler içinde gerekli işlemleri tamamlamalarını önemle hatırlattı. – Yusuf Cemil Karaçay-