Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kira artışında ana kriter TÜFE ortalaması

Yargıtay’dan yüzde 25 zam

Yargıtay’dan yüzde 25 zam sınırının kalkmasının ardından ev sahiplerinin talepleri altında ezilen kiracılara nefes aldıracak karar geldi. Yargıtay, kirada yapılacak artışta 12 aylık TÜFE ortalaması baz alınmasına hükmetti.
Yargıtay, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının peşinden ev sahiplerinden gelen fahiş zam taleplerinin önüne geçecek bir karara imza attı. Enflasyon sebebiyle paranın değer kaybına istinaden kira uyarlama isteğinin gene değil özel hükümlere göre yapılması gerektiğine karar veren Yargıtay, verdiği bir kararda yapılacak artışta 12 aylık TÜFE ortalaması baz alınmasına hükmetti.
Türkiye gazetesinden Yeşim Erarslan’ın haberine göre, Daire, taraflarca kira artış oranına ilişkin bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın 5 yıldan uzun süreli veya 5 yıldan sonra yenilenen kira sözleşmeleri için yeni yıla uygulanacak kira bedelinin hâkim tarafınca ortalama TÜFE değişiklik oranı, evin durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutularak hakkaniyete uygun biçimde belirleneceğini hüküm altına aldı. ( Mehmet Durmaz)