Kirliliğe karşı proje

Hatay dahil 19 İl’de Proje; Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Sakarya, Sinop, Konya, Isparta ve Ankara’da yürütüldü. Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi kapsamında yaklaşık 96 milyon metrekarelik alan tarandı, 545 bin metrekare ağ ile 24 bin sepet, algarna ve benzeri sahipsiz av aracı sulardan temizlendi. […]

Hatay dahil 19 İl’de

Proje; Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Sakarya, Sinop, Konya, Isparta ve Ankara’da yürütüldü.

Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi kapsamında yaklaşık 96 milyon metrekarelik alan tarandı, 545 bin metrekare ağ ile 24 bin sepet, algarna ve benzeri sahipsiz av aracı sulardan temizlendi. Proje, Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Sakarya, Sinop, Konya, Isparta ve Ankara’da yürütüldü. Deniz, göl ve baraj göllerinde yürütülen proje çalışmalarına bu yılki program dahilinde Diyarbakır, Batman, Muş, Bitlis, Şırnak, Adıyaman, Van, Malatya, Gaziantep, Ağrı, Elazığ, Erzurum ve Şanlıurfa’daki akarsularda devam edilecek.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, deniz ve iç sularda avcılık esnasında kopan, kaybolan veya terk edilen av araçları, bazen yıllarca birer “hayalet avcı” olarak ekosistemi tehdit ediyor. Hayalet avcılar, av baskısı oluşturup, su canlılarının barınma ve beslenmelerini olumsuz etkiliyor, ekonomik zararlara, göç yolları ve habitatların bozulmasına, nesli tehdit altındaki türlerin zarar görmesine ve çevre kirliliğine sebep oluyor.

Tamer Yazar

Exit mobile version