Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kış Çayı nedir? faydaları nelerdir? 

Soğuk kış mevsimlerinin başlamasıyla

Soğuk kış mevsimlerinin başlamasıyla artan soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklara karşı evde doğal ve hazırlanması zahmetsiz olan olan kış çayları vücudunuzu hastalıklara karşı korur.

Soğuk kış günlerinde bu rahatsızlıklara karşı kış çayı faydaları oldukça etkilidir. Kış çayının faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmesi, hastalıklara karşı direnç oluşturması ve viral ve bakteriyel enfeksiyonlara koruma sağlamasını sayabiliriz. MedicalPark sitesinin verdiği bilgileri göre kış çayı faydaları ve zararları nelerdir, detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Kış Çayı Nedir?

Kış çayı, kış aylarında soğuk havalara karşı tercih edilen ve içeriğinde birçok bitki, meyve ve baharatı barındıran doğal bir bitki çayıdır. Bunların arasında en sık tercih edilenler kış meyveleridir; portakal, elma, limon ve ayva gibi meyveler ve ıhlamur, zencefil, rezene, nane, karanfil, tarçın, ada çayı ve kuşburnu gibi bitkilerdir.

Evde kendiniz damak zevkinize göre kolay ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilir ya da marketlerde satılan hazır kış çaylarını satın alabilirsiniz. Kış çayını şeker ile tatlandırmak yerine bal ile tatlandırmak daha doğru ve sağlıklı olabilir.

Kış Çayı Faydaları Nelerdir?

Kış mevsimlerinde vücudunuzu soğuktan ve hastalıklardan korumak için tercih edebileceğiniz bu kış çaylarının faydası oldukça fazladır. Kış çayları vücudunuzu soğuk havalarda hastalıklara karşı daha dirençli bir hale getirebilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir. Ancak karışık kış çayı faydaları, içindekilere göre değişiklik gösterebilir.

Kış çayı faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve hastalıklara karşı vücut direncinizi arttırır.

Balgam söktürmede etkilidir.

Yorgunluğu önler ve vücudun daha canlı daha zinde olmasını sağlar.

Kış çaylarının kişiler üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır.

Astıma faydalıdır.

Soğuk algınlığı sonucu bademcik iltihabına karşı etkilidir.

Ses tellerini güçlendirici etkiye sahiptir.

Soğuk Algınlığına Karşı En İyi Kış Çayı

Hibiskus Kış Çayı: Soğuk kış aylarında daha çok tüketilen hibiskus kış çayı vücudunuzda direnci arttırır. Çoğu kişi tarafından da kış çayı olarak bilinir. Hibiskus kış çayımı yapımı oldukça basittir. Ocakta kaynatılmış suyun üzerine içmek istediğiniz kadar ekledikten sonra 5 dakika kaynatabilirsiniz. 5 dakika demleme süresi vardır. Çayı tatlandırmak isteyenler, çaya bal ekleyebilirsiniz.

 

Atom Kış Çayı: Kış mevsimlerinde en çok tercih edilen çaylardan bir diğeri de atom kış çayıdır. Atom kış çayı faydaları arasında soğuk algınlığına iyi gelmesi de bulunur. Bronşite ve bademcik iltihabına iyi gelir aynı zamanda doğal bir ağrı kesici olmasını atom kış çayı faydaları arasında belirtebiliriz. Soğuk havalara karşı atom kış çayını tüketebilirsiniz. – Meriç Demiray-