Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kış : Hatay, ‘Acil afet bölgesi’ ilan edilmeli

Çukurova Sanayi ve İş

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Hatay’ın ‘Acil Afet Bölgesi’ ilan edilmesi ve ekonomik desteklere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kış, ayrıca Hatay’daki deprem sonrası kentin ihtiyaçlarını ve önceliklerini paylaştı.
Başkan Kış, Hatay’ın acil afet bölgesi ilan edilmesinin yanı sıra vergi ve harç muafiyeti, borç ertelemesi, finansmana erişim gibi ekonomik desteklere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Kentin altyapıdan, yol, su, elektrik, doğalgaz ihtiyacına kadar birçok konuda ciddi çözümlere ihtiyacı var” dedi.
Toplantıda, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için enkaz kaldırma işlemlerinin hızla tamamlanması gerektiğini ifade eden Kış, işletmelerin, sanayi tesislerinin ve KOBİ’lerin yeniden üretime dönmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca iletişim bağlarının güçlendirilmesi ve havalimanının faaliyete geçmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.
Kentteki güvenlik sorunlarına da değinen Başkan Kış, yağma ve hırsızlık olaylarının devam ettiğini belirterek, “Serbest Bölge’nin cazibe merkezi haline getirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Toplantı kapsamında eğitim alanında da desteklere vurgu yapıldı ve okulların açılmasına kısa bir süre kala Türkiye ve dünya genelinde eğitim alanında yeni açılımlar ve desteklerin öncelikleri olduğu belirtildi. -Adil Yeşildağ-