Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Sağlık Müdürlüğü “HatırlatmaDozları” diyor

Sağlık Müdürlüğü “HatırlatmaDozları” diyor

AKSİ, YORUCU GÜNDEM!

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, ilimizde koronavirüsle mücadelede gelinen son noktayla ilgili bilgi aktarırken, aşılamada % 78,9’a ulaşıldığını duyurdu.
Sağlık İl Müdürlüğü’nden verilen mesajda şöyle denildi:
“Salgını, gündemden çıkarmalıyız. Bunun mümkün olduğuna kuşku yok. Vefat ve vaka sayılarında son haftalarda kontrollü seyir devam ediyor. Toplumun genel eğilimi de salgın psikolojisinden uzaklaşma yönünde. Ama hatırlatma dozlarını yaptırmazsak, yorucu gündeme dönebiliriz!”

Eğitim İş üyesi Öğretmenlerin eylemi yarın

DERSLERE GİRMEYECEKLER

Eğitim İş Öğretmen Sendikası üyesi eğitimciler, yarın ülke genelinde eylem yapıyor.
Eğitim İş açıklamasında, özetle şöyle denildi:
“Bu yoksulluk, bu sömürü, artık yeter! Gün; umutsuzluğa kapılma, kendini çaresiz ve güçsüz hissetme günü değildir. Gün, dayanışma günüdür, mücadele günüdür. Üreten emekçileriz, sesimiz, sözümüz var. Hep birlikte güçlüyüz. Gelin, gücümüzü kullanalım, tüm yaşananlara karşı birlikte ses çıkaralım. Ulusal, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne, emeğimize, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için 29 Aralık Çarşamba günü, tüm eğitim emekçilerini 1 günlük iş bırakmaya çağırıyoruz. 29 Aralık Çarşamba görevde değil, grevdeyiz! Basın açıklamamız için saat 13.30’da, Köprübaşı Ulus Meydanı’nda buluşalım.”

Son gün 31 Aralık

Varlık Barışı’ndan faydalanmak isteyenlerin; para, döviz, altın, taşınmaz veya menkul kıymetlerini bildirmesi gerekiyor. Düzenlemeyle, hem yurt içi hem de yurt dışı varlıklar ekonomiye kazandırılacak.

ÖTV Matrahları

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, “ÖTV matrahlarının güncellenmesi gerek” dedi.

UYAP Avukat Portalı

Avukatların, UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemi üzerinden yapacakları sorgulamaların ücretsiz olmasına ilişkin uygulama 1 Ocak 2023’e uzatıldı.

Palyaço korkusu!

Klinik Psikolog Emre Konuk, toplumda nadir olan fobilerden palyaço korkusunun genetik mirasla gelen “yabancı” korkusundan kaynaklandığını söyledi.

Bakanlık hizmeti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022’de engelli vatandaşların eğitimden sağlığa, teknolojiden çalışma hayatına uzanan birçok alandaki hizmetlere kolay erişimine yönelik çalışmalara hız verecek.

Personel alımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, taşra ve merkez teşkilatında görev yapmak üzere; avukat, defterdarlık uzman yardımcısı, büro personeli, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile tekniker pozisyonlarında toplam 436 personel alacak.

Kefalet Senetleri

SEDDK açıklamasında, “Kanun değişikliği sayesinde elektronik ihale yöntemiyle yapılan kamu ihalelerinde istekliler tarafından teklif kapsamında geçici teminat mektubu olarak kefalet senetlerinin kullanılmasının önündeki engeller kaldırıldı” denildi.

Yüzde 85’e yükseldi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 bin yeni ana sınıfında 87 bin yeni öğrencinin eğitim almaya başladığını belirterek, “Dolayısıyla 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 78’den yüzde 85’e çıktı” dedi.

Aşı Tablosu

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 82,82, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,51 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 128 milyon 654 bin 886 doza yükseldi.

280 milyonu geçti

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 280 milyon 28 bin 905’e yükseldi. Salgın nedeniyle 5 milyon 415 bin 714 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı 250 milyon 266 bin 868 kişiye ulaştı.

Yalan haber!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye yalan habere muhatap olma noktasında dünyadaki birinci ülke olarak tespit edilmiştir” dedi.

Okullarda şiddet

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okullarımızda, tüm eğitim sistemimizde öğretmenin öğrenciye, öğrencinin öğretmene, öğrencinin öğrenciye, öğretmenin öğretmene uyguladığı zorbalık ve şiddete sıfır tolerans gösteriyoruz” dedi.

Döviz bahane!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dövizi bahane edenlerin fahiş zamları gerçekten bahane ettiğinin ispatlandığını belirtti.

Sektörün talebi

TZOB: “Süte verilen 20 kuruşluk prim çok düşük kalmıştır. Bu destek hem üreticiyi destekleyecek hem de kayıt dışılığa kaymanın önüne geçirecek seviyeye yani en az 60 kuruş seviyelerine çıkarılmalıdır.”

TOBB verisi

Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı %9,2 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %7,5 oranında artarken, kurulan kooperatif sayısı %13,4 azaldı.

Kullanımı artıyor

Elektrikli araç şarj ünitelerinin dağılımı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin batı bölgesinde yoğunluk gösterirken, diğer bölgelerde de şarj istasyonu kurulumları hız kazandı.

Kuveyt Türk’ten

Kuveyt Türk, birikim ve tasarruflarını faizsiz finans alanında Türk lirası (TL) mevduatı olarak değerlendirmek isteyen müşterilerinin yukarı yönlü kur hareketliliğinden olumsuz etkilenmemesi için iki yeni katılma hesabını hayata geçirdi.

68 milyondan fazla

Turkcell’in dijital yayın platformu Dergilik’te 2021 yılı boyunca 68 milyondan fazla yayın ve makale okundu.

MEB çalışması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Tüm okullarımızda, 2022’de yeni bir başlangıç yapacağız. ‘Temiz Okul ve Temiz Enerji’ projesiyle ilgili çalışmaları tamamladık. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle projeyi devreye sokacağız.”

TURKOVAC’a talep

Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, acil kullanım onayı alan TURKOVAC için yurt dışından da taleplerin olduğunu, gerekli planlamaların yapıldığını söyledi.

3 büyükşehirde azaldı

Sağlık Bakanlığı’nın 11-17 Aralık verilerine göre, 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul’da 244,15, Ankara’da 144,10, İzmir’de 67,97 oldu.

Dünyada 2021’de

2021’de, dünyanın çeşitli bölgelerinde yangınlar, yanardağ patlamaları, fırtınalar ve hortumlar hayatı durma noktasına getirirken, çok sayıda kişinin ölümüne yol açtı.

İlk toplantı bugün

Fiyat İstikrarı Komitesi, ilk toplantısını, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin başkanlığında yaparak, enflasyona ilişkin gelişmeleri ve bu konudaki muhtemel riskleri masaya yatıracak.

İklim değişikliği

Bu yıl dünya genelinde, iklim değişikliği kaynaklı yıkıcı hava olayları en az 1,3 milyon kişinin göç etmesine ve 170 milyar dolarlık ekonomik kayba yol açtı.

Kimlik avı!

Kimlik avı sayfalarının yaşam döngüsünü analiz eden Kaspersky araştırmacıları, kimlik avı sayfalarının üçte birinin 1 gün içinde devre dışı kaldığını tespit etti.

İndirimler başladı

Migros’ta indirimler rafa yansımaya başladı. Migros açıklamasında, üreticilerle yoğun görüşmeler yaparak indirimli fiyatların uygulandığı belirtildi.

Ülke genelinde

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde ülke genelinde, 23 bin 103 adreste eş zamanlı ‘Alkol’ operasyonu başlatıldı.

Başvuru süreci

POMEM’lere lisans mezunu 5 bin 120 erkek, 1280 kadın, önlisans mezunu 1280 erkek, 320 kadın olmak üzere 8 bin öğrenci alınacak.

RTÜK uyardı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son dönemde şiddet içeren yayınların artması nedeniyle yayıncı kuruluşlara uyarı yazısı gönderdi.

Bakanlık desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar kapsamındaki ısınma desteği, kömürün yanı sıra doğal gaz için verilecek.

Tarımsal destekler

31 Aralık’ta dolacak

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımsal destek ödemelerinden kesilen gelir vergisinin iadesi için çiftçilerin 31 Aralık’a kadar başvuruda bulunması gerektiğini belirterek, iadelerin, 2016 yılından itibaren yapılan destekleri kapsadığını bildirdi.

Fiyat denetimleri

Ticaret Bakanlığı ve zabıta ekiplerinin, marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi devam ediyor.

Yüzde 45 arttı

Kovid-19 salgını nedeniyle tedbirlerin arttırıldığı yeni normal dönemde, dünyada hava kargo taşımacılığı ve ticari seferler daha da önem kazandı.