Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Bu haberin fotoğrafı yok

BENZİN-MAZOTA

SON 20 GÜNLÜK ZAM %20 ve %15
1 Ocak 2022’den bu yana geçen 21 günde, akaryakıtta zam oranı benzinde % 20, motorinde ise % 14 oldu. 1 Ocak, 8 Ocak ile 19 Ocak tarihlerinde benzine toplam 2 TL 83 krş’luk zam gelirken, motorine 1 Ocak, 8 Ocak ile 20 Ocak tarihlerinde olmak üzere, toplam 1 lira 75 kuruşluk zam geldi. Orantısal olarak benzin zammı % 20-21, motorin zammı ise % 14-15 civarında gerçekleşti.

Günlük yaşamda, halk diliyle, “Akaryakıta zam gelirse, tüm ürünlere yansır” şeklindeki yaşam gerçekçiliğinden yola çıkıldığında, bu zam yansımalarının, piyasadaki tüm imalat ve hizmet sektörlerine yansıdığı görülmekte.

Hataylı Genç Girişimcilere Ekonomi Paneli
TÜRKİYE BEKLENTİLERİ…
Hatay Genç Girişimciler Kurulu öncülüğünde, bugün, Antakya ve Defneli genç iş insanlarına yönelik bir ekonomi paneli düzenleniyor. Etkinlik herkese açık olup, saat 14.00-17.00 arasında Antakya Anemon Otel’de düzenleniyor. İletişim Uzmanı İbrahim Uslu ile Ekonomist-Akademisyen A.Murat Kubilay, “Türkiye Beklentileri ve Ekonomi” adlı panelde birer sunumda bulunacak, katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

HATAY’DA 1729 AVUKAT VAR
İlimiz Hatay genelinde, Hatay Barosu’na kayıtlı toplam 1729 Avukat görev yapıyor. Türkiye Barolar Birliği internet sitesindeki istatistiki bilgiye göre, Hatay Barosu’nun 2016 yılındaki üye sayısı 1072 iken, bu sayı 5 yılda 657 kişi artarak 1729 saylısına ulaştı. Türkiye genelindeki toplam Avukat sayısı ise 160.651 olarak duyuruldu.

Oben Güleryüz Vefat Etti

Sağlık teknisyeni olarak Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmakta olan Oben Güleryüz, vefat etti.  Oben Güleryüz’ün, Defne AKP ilçe yöneticiliği ve Parti saymanlığı görevlerinde bulunduğu da öğrenildi.

ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Soğuklar 10 Gün Sürecek

Türkiye genelindeki soğuk hava dalgasının, ilimizde yaklaşık 10 gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi. Meteoroloji, önümüzdeki 10 gün için ilimiz Hatay’da hava sıcaklığının en yüksek 6-7 derece, en düşük 1 ile eksi derecelerde seyredeceğini duyurdu.

Meteoroloji tahminine göre, önümüzdeki hafta boyunca ilimizde hava zaman zaman sağanak yağışlı, karlı geçecek.

Kapı Kırılarak İçeri Girildi

Erzin’de yalnız yaşayan yaşlı kadın, evinde ölü bulundu.

Erzin’de yalnız yaşadığı bildirilen yaşlı bir kadından birkaç gündür haber alınamayınca, yetkili birim sorumluları önünde evin kapısı kırılarak içeri girildi. Karşılaşılan durum ise kadının evinde, yatağında öldüğü şeklinde oldu.

Erzin ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki olayda, 86 yaşındaki Aişe Diker’den bir süredir haber alınamıyordu. Haber verilmesi üzerine olay yerine intikal eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Erzin itfaiye ekipleri, evin kapısını kırarak içeri girdi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde, yaşlı kadının hayatını kaybetti tespit edildi.

Kar Geliyor

Bugün saat 14.00’ten başlamak üzere, yarın akşama kadar, Antakya ve Defne çevresinde kar yağacak. Kar yağışının, yüksek yerlerde 20 cm kalınlığa kadar ulaşması bekleniyor.

Periyot’ta Burs İmkanı

Sınavlar Yarın

Evde 790 Gram Esrar Ele Geçti

Satışta kullanılan hassas terazi de…

Hatay Narkotik Polisi, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Erzin’deki bir takip sonucu bir evde 790 gram esrar ele geçirdi. Evde, uyuşturucu yanı sıra ticaretinde kullanılan hassas bir terazi de bulundu.

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, uyuşturucu, uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 19 Ocak Çarşamba günü Dörtyol Yeşil Mahallesi’nde bulunan V.D.’nin ikametinde yapılan aramada, 790 gram esrar ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak şüpheli V.D. yakalanarak gözaltına alındı, hakkında adli işlem yapıldı.

İskenderun’da hizmet veren Periyot Dershanesi, burs vereceği öğrencileri belirliyor. Sınav, yarın. Konuyla ilgili duyuruda, “İskenderun’da 10, 11 ve 12. sınıflara, Sayısal ve Eşit Ağırlık alanlarında hizmet veren Periyot Kurs Merkezi, 23 Ocak 2022 Pazar günü ‘Bursluluk Sınavı’ yapacak” denildi.

Sigortalı Çiftçi

TEPAV’ın “İstihdam İzleme Bülteni”ne göre, 2013 yılında 1 milyonun üzerinde olan sigortalı çiftçi sayısı, Ekim 2021 itibariyle 500 bin seviyesine düştü.

İstihdam arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Büyüme ve ihracattaki rekorlara ilave olarak istihdamımız salgın öncesine göre 2,7 milyon arttı.”

Bakan açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bir sene içinde 514’ü terörist olmak üzere 99 bin 787 kişi hudutları geçmeye çalışırken yakalandı, 331 bin 843 kişi engellendi” dedi.

Öksürük için bal

İstanbul Kent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, ham balın, öksürük semptomlarının azaltılmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

CHP lideri eleştirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Son üç yılda, fakirden alıp küçük bir azınlığa büyük kaynaklar aktaran bir modelin içine girdik. Bu modelden Türkiye’nin çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

Altın rezervi

Dünya Altın Konseyi verilerine dayandırılan bir analize göre, madenlerden tarih boyunca toplam 201 bin 296 ton altın çıkarılırken, yeraltı rezervlerinde 53 bin ton altın kaldığı tahmin ediliyor.

Tüketici güveni

Tüketici güven endeksi, Ocak ayında 73,2 puan olarak gerçekleşti. Veri, bir önceki ayda 68,9 seviyesindeydi.

Mobilya Sektörü

Pandemi nedeniyle ertelenen düğünlerin, bu yıl mobilya satışlarını artırması bekleniyor. Böylece geçen yıl 80 milyar lira olan mobilya satış rakamlarının 2022’de 100 milyar liraya çıkacağı öngörülüyor.

Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün başlayacak yarıyıl tatilini uzatmayı gerektirecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

İlk ülke oldu

Aşı zorunluluğunun Meclis’te sandalyesi bulunan 5 Partiden dördünün oylarıyla kabul edilmesiyle, Avusturya, Avrupa’da herkese aşı zorunluluğu getiren ilk ülke oldu.

EPGİS’den İstasyonlara

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, kış şartları nedeniyle kara yollarında yardıma ihtiyaç duyan vatandaşları kabul etmeyen ve marketlerinde fahiş fiyatlarla ürün satışı yapan akaryakıt istasyonlarına, büyük cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu.

3. Doz Aşı etkisi

The Lancet Dergisi’nde yayımlanan çalışmada, üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının, Omicron varyantını etkili bir şekilde nötralize edebilen antikorların seviyesini 2,5 kat artırdığı görüldü.

EGM uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sürücülerin, kış lastiği ve standartlara uygun lastik kullanımına yönelik uyarıda bulundu.

Kurulma da…

Kapanma da…

Kurulan şirket sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 8,3 artışla 109 bin 695 olurken, kapanan şirket sayısı ise yüzde 5,6 yükselişle 16 bin 222’ye çıktı.

Resmi Gazete’de

Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanan “Uzay Teknolojileri Uzmanlığı Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TCMB Toplantısı

TCMB’den yapılan açıklamada, “Başkan Şahap Kavcıoğlu, Enflasyon Raporu 2022-I’in tanıtımı amacıyla 27 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10.30’da TCMB İdare Merkezinde bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir” denildi.

Tren seferlerinde

20 bin ek kapasite

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, “TCDD Taşımacılık olarak, vatandaşlarımızın konforlu ve rahat bir ortamda seyahatlerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık” dedi.

YÖK’ten düzenleme

YÖK Genel Kurulu’nda yapılan yeni düzenlemeyle, devlet üniversitelerinin öğretim elemanı istihdamındaki norm kadro oranının 2/3’ten 3/4’e çıkarılacak, araştırma üniversitelerine ise daha fazla esneklik tanınarak bu oran kaldırılacak.

Kıdem şartı

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) ilke kararlarıyla, Ağır Ceza Mahkemesinin bulunduğu yerlerdeki Sulh Ceza Hakimleri ile Birinci Bölge Kadastro Mahkemesi Hakimlerine 4 yıl kıdem şartı getirildi.

Aşırı soğuk hava

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Turizm tablosu

Yerli turistlerin geçen yılın Temmuz-Eylül döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 58 artarak 29 milyar 803 milyon 437 bin lira olarak gerçekleşti.

Yüzde 8,52 arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), Kasım 2021’de yıllık bazda yüzde 36,2, aylık bazda yüzde 8,52 artış gösterdi.

4 Trilyon 960 Milyar Lira

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 2 milyar 551 milyon lira azalarak 4 trilyon 960 milyar 253 milyon liraya düştü.

Yorumlara dikkat

Avrupa Birliği (AB), Avrupa ülkelerindeki internet alışveriş sitelerinde yer alan kullanıcı yorumlarının büyük çoğunluğunun güvenilir olmadığını duyurdu.

Sonuçlar açıklandı

ÖSYM, Adalet Bakanlığı sınavlarının sonuçlarını açıkladı. Adaylar, sınav sonuçlara ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

Üreticinin talebi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Elektrikte uygulanmakta olan yüzde 18 KDV oranı artan maliyetler karşısında ezilen çiftçilerimiz için yüzde 1’e indirilmelidir” dedi.

İsteğe bağlı…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA), ilk kez 24 Ocak-6 Şubat’taki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulayacak.

Taburcu edilecek

Gaziantep’te 2 pitbullun saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde iki operasyon geçiren 4 yaşındaki Asiye Ateş, haftaya taburcu edilecek.

Enflasyon hesaplaması

TÜİK, beyaz eşya, elektronik ürünler, mobilya, birinci el otomobiller ve otobüs bileti fiyatları için 2022 yılı itibarıyla internet üzerinden derlenen fiyatları endeks hesaplamalarında kullanacak.

Artık 81 ilde

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bu yıla kadar 41 ilde 47 sınav merkezinde uygulanan YÖKDİL’in bu yıldan itibaren 81 ilde 89 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Taksit imkanı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödemelerini sağladığı taksit imkanı ile kolaylaştırıyor.

Ölümünün 9. Yılı

Türk halkına deprem bilincini aşılamak için yaptığı çalışmalarla hafızlarda yer edinen, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü eski Müdürü, “Deprem Dede” lakaplı Prof. Dr. Işıkara, vefatının 9. yıl dönümünde anılıyor.

Seyahati sevdik

Geçen yılın Temmuz-Eylül döneminde yakınları ziyaret amacıyla yapılan seyahatler yüzde 53,8 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 39,9 ile “gezi, eğlence, tatil”, yüzde 2,8 ile “sağlık” izledi.

Aşı tablosu

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84,13, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,34 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de, bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 140 milyon 311 bin 232 doza yükseldi.

Esnaf eğitimi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Kendini geliştirmek ve finansal hayata dair daha iyi atılımlarda bulunmak isteyen tüm esnafımız için özel olarak yapılan Finansal Okuryazarlık eğitimleri devam ediyor.”