Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Fiyat Denetimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Fiyat Denetimleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurduğumuz denetim ekipleri ile bizim attığımız adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız” dedi.

Stopaj sıfırlandı

Döviz ve altın birikimi olan tüzel kişiler ile Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım hesapları kapsamında döviz birikimlerini Türkiye’de değerlendirmek isteyen Türk vatandaşları, yüzde sıfırlık stopaj teşvikinden yararlanabilecekler.

‘Nüfusmatik’ler

‘Nüfusmatik’ler 81 ilde aktif hale geldi. Nüfus Müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve işlemleri kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen “Nüfusmatik”ler üzerinden bir ayda 10 bini aşkın kişi işlem yaptı.

Afet risk haritası

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) hazırladığı afet risk haritasına göre, Türkiye’de 2021’de 107 sel ve su baskını, 66 orman yangını, 16 kar/tipi olayı ile 39 heyelan meydana geldi.

TCMB kararı

TCMB, para transferlerinde 2 bin lira olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limitinin 21 Şubat itibarıyla 5 bin liraya yükseltileceğini duyurdu.

Yüzde 80 büyüdü

TSPB verilerine göre, portföy yönetim şirketlerince yönetilen 653 milyar TL toplam portföy büyüklüğünün 571 milyar lirası kolektif, 82 milyar lirası ise gerçek ve tüzel kişilerin bireysel portföylerinden oluştu.

Fahri trafik müfettişi…

Başka ilde ceza kesince!

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, Yozgat’ta görevli fahri trafik müfettişinin Ankara’da cezai işlem uygulamasının, hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Aşı tablosu

Türkiye’de 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84,77, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,73 oldu.

İmamoğlu Mesajı

Büyükşehirler adına

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Yerel yönetimler de artan maliyetlerden olumsuz etkileniyor. Bizler, 11 CHP’li Büyükşehir olarak, ülkemizin iyi olması için, ülkemizin bu zorluklardan, bu darboğazdan kurtulabilmesi için şikayet değil, çözüm arayışındayız.”

‘İndirim’ Çağrısı

Temel gıdada yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sektörden de benzer şekilde indirim bekliyoruz” talebine, iş dünyası ve ilgili örgütlerden destek geldi.

Kadın işverene

320 Euro hibe

Avrupa Birliği destekli Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında, 4 bin kadın işverene, istihdam edecekleri 4 bin kadın personel başına 320 Euro hibe desteği verilecek.

Esnaf hazır

Esnafa destek olmanın en güzel yollarından birisinin özel günler olduğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf, sevgililer gününe hazır” dedi.

Ziraat Odaları

Gündemle toplandı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Yönetim Kurulu üyeleri, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a, bölgelerindeki çiftçilerin sorunlarını iletti, yapılması gerekenler görüşüldü.

Sağlıkta Şiddet

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için Sağlık ve Adalet Bakanlarının toplantısından sonra çalışmalar başladı. Cezaların arttırılıp paraya çevrilememesi ile doktorlara hakim teminatı getirilmesi üzerinde duruluyor.

Köpek Saldırıları

Son dönemde sıkça yaşanan köpek saldırılarıyla ilgili bilgilendirmede bulunan uzmanlar, paniklemeden, kaçmadan, hiç hareket etmeden beklenilmesini ve göz temasından uzak durulmasını önerdi.

Tarkan’dan paylaşım

Özgecan Aslan için

Megastar Tarkan, Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ın katledilişinin 7. yılında yayınladığı mesajında, “Maalesef senden sonra yüzlerce kadın daha öldürüldü ve öldürülmeye devam ediyor” dedi.

TÜRİB’de hedef

Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nda, 2022 sonu itibariyle yıllık işlem hacminin 25 milyar liraya, kuruluştan bu yana toplam işlem hacminin de 58 milyar liraya ulaşması hedefleniyor.