Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

BENZİN-MOTORİNDE İNDİRİM Petrol fiyatlarındaki

BENZİN-MOTORİNDE İNDİRİM

Petrol fiyatlarındaki %30’a yaklaşan düşüşler ile birlikte, benzin ile motorinde indirim sürüyor. Dün sabah itibariyle motorinde 1,1 TL, benzinde 62 kuruşluk indirime gidildi. Bu indirimle birlikte, litre fiyatı son üç günde motorinde %18,4, benzinde %11,7 düşmüş oldu. Ancak indirime rağmen, motorinde yıllık fiyat artışı sadece yüzde 182’ye geriledi.

HATAY’DAN 15 OKUL VAR

Türkiye genelinde Çevre Dostu 1000 Okul, proje hazırlayacak…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülke genelinde 1000 Okul ile ilgili “Çevre Dostu Projesi” hazırlıkları yapıyor. Hatay’da, bu proje kapsamında toplam 15 okul belirlendi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu konuda yapılan bilgilendirmeye göre, Bakanlığın “Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi” kapsamında ilimizde proje çalışmaları yürütülecek okullar şöyle sıralandı:
-Altınözü Atatürk Ortaokulu
-Antakya Şehit İlker Uylaş İlkokulu
-Arsuz Karaağaç Zeynel Vidat Kırmızıoğlu İlkokulu
-Belen Sultan 2. Abdulhamid Han Ortaokulu
-Defne Mehmet Fehmi Çankaya İlkokulu
-Dörtyol Şehit Ayhan Kıymacı İlkokulu
-Erzin Şehit Oğuzcan Ekiz İmam Hatip Ortaokulu
-Hassa Oğuzhan Çito Ortaokulu
-İskenderun Mevlana İlkokulu
-Kırıkhan Tayfur Ata Sökmen İlkokulu
-Kumlu 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu
-Payas Şehit Mustafa Ozan Gökçe İlkokulu
-Reyhanlı 11 Mayıs Şehitleri İlkokulu
-Samandağ Zübeyde Hanım Ortaokulu
-Yayladağı Mehmet Akif İlkokulu

ÇANAKKALE ZAFERİ GÜNÜPetrol fiyatlarındaki %30’a yaklaşan düşüşler ile birlikte, benzin ile motorinde indirim sürüyor. Dün sabah itibariyle motorinde 1,1 TL, benzinde 62 kuruşluk indirime gidildi. Bu indirimle birlikte, litre fiyatı son üç günde motorinde %18,4, benzinde %11,7 düşmüş oldu. Ancak indirime rağmen, motorinde yıllık fiyat artışı sadece yüzde 182’ye geriledi.ÇANAKKALE ZAFERİ GÜNÜ

Çanakkale Zaferi ile Şehitlerimiz Anma Günü, bugün ilimizde de kutlanıyor. Hatay Valiliği tarafından düzenlenen programa göre, bu sabah saat 10.00’da Antakya Şehitliği’nde çelenk sunumu, saygı duruşu ve Şehitlik ziyareti yer alırken, saat 10.30’dan sonra ise köprübaşındaki Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde kutlama ile anma etkinlikleri devam edecek.

MB FAİZİ PAS GEÇTİ

Merkez Bankası, dünkü toplantısında politika faizini sabit tuttu. Önceki gün, Amerikan FED ile dün bazı ülkelerde, “enflasyona karşı mücadele” adı altında faiz artırımı yapılırken, Merkez Bankası, dünkü toplantısında politika faizi arttırmayarak, PAS geçti.

Süt üreticileri de

Maliyetten şikayetçi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üretimin sürdürülebilirliği için bir litre süt satan üretici bir buçuk kilo yem alabilmelidir” dedi.

Seçim Barajı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesinin teklif olarak hazırlanması, demokratik anlamda Türkiye’nin bir kazanımıdır” dedi.

Kadına Şiddet

“Bergen” filmi çıkışında soruları yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kadına yönelik şiddetin hangi sonuçlar doğurduğunu hep birlikte izledik. Umarım bir daha hiçbir kadının başına bu tür olaylar gelmez”dedi.

Aşı Tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,25, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,03 olarak kayıtlara geçti.

Görevden alındı

Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile TÜİK Başkan Yardımcıları Umut Serhat İddam ile Nurettin Kaya görevden alındı.

Konuya talep

Savaşla birlikte Antalya’daki konutlara Rusların ve Ukraynalıların ilgisi tavan yaptı. Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu olarak 20-30 daire birden aldığını, kentte yeni konut kalmadığını söyledi.

Bakan açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV düzenlemesine ilişkin olarak, “Başta konut olmak üzere tüm alanlarda sadeleştirmeyi sağlayacak oranlarla ilgili çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı” dedi.

Akaryakıt Sektörü

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın çağrısıyla, akaryakıt sektörünün dağıtımcı ve bayilerinin örgütlü olduğu rafinerilerin katıldığı toplantıda, çözüm için, dağıtıcı ile bayilerin kar paylaşımında yeni uzlaşma yöntemi adres gösterildi.

Sektör sıkıntılı

Gemi inşada kullanılan sacın önemli bir kısmını Ukrayna’dan ithal eden Türkiye tersaneleri, savaş nedeniyle tedarikte büyük sorun yaşıyor.

Rekabet edemiyoruz

Gümrük Kanunu değişikliğinin, e-ithalatın arttığı ürünleri kapsamadığını söyleyen Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı İzzet Stamati, “AB’deki bir toptancıyla bile rekabet edemiyoruz. Rekabet gücümüzü devlet eliyle kaybediyoruz” dedi.

TCMB verileri

Merkez Bankası verilerine göre, giden yatırımların gelen yatırımlara oranı 2021 sonu itibariyle 47,28 oldu. Bir önceki yılda bu oran 41,36 seviyesindeydi.

Alım Fyatı

Türkşeker, yaptığı açıklamayla, 2022 yılı pancar avans baz alım fiyatını artırdığını duyurdu, daha önce ton başına 800 lira olarak açıklanan 2022 yılı pancar avans baz alım fiyatını ton başına 1000 lira olarak güncelledi.

Kadın çalışanlar

Türkiye’de ise TÜİK’in en son geçen Aralık ayında yayımladığı verilerden hareketle, işgücüne katılan her 10 kadından biri işveren ya da kendi hesabına çalışıyor.

Türkiye 2. kez

Çin ve Avustralya’yla yarışarak alınan ve Antalya’nın ardından ikinci olacak, botanik özellikli Hatay EXPO 2021, kapılarını 1 Nisan günü ziyaretçilere açacak.

Sipariş iptalleri

Başta Denizli ve Bursa olmak üzere pek çok kentte hazır beton firmalarının, maliyet artışlarını gerekçe göstererek, aldıkları siparişleri iptal edip fiyatlarda güncelleme talebinde bulunması, inşaatçıların tepkilerine yol açtı.

YÖK açıklaması

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ukrayna’dan yatay geçiş için başvuran öğrenci sayısının 3 bin 600’ü geçtiğini açıkladı. Özvar, başvuru yapan öğrencilerin işlemlerinin birkaç gün içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Düzenleme geliyor

Fırsatçı ev sahiplerine ve fahiş ev kirası artışına karşı harekete geçiliyor. Geçici zam sınırlaması, tavan getirilmesi ve 5 yılı dolan kiracıdan rayiç bedel isteme süresinin 8 yıla çıkarılması talep ediliyor.

Personel alımı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) istihdam edilmek üzere 82 bilişim uzman yardımcısı alımı yapılacak.

İşçi Ölümleri

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre, Türkiye’de geçen sene en az 2.170 işçi hayatını kaybetti. Son 9 senede ise en az 17 bin 83 işçi hayatını kaybetti. İşçi ölümlerinin çoğu, önlenebilir nedenlerden kaynaklanıyor.

Gübre Fiyatları

Gübre fiyatları Rusya-Ukrayna savaşı ile yeniden zamlanmaya başladı. Sonbaharda gübresiz ekim yapan çiftçiler, bahar gübresini de kullanmazsa Türkiye’deki rekoltenin önemli ölçüde düşmesi bekleniyor.

Gazeteci güvenliği

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinin yargı sürecini yakından takip eden Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Türkiye’de yetkilileri, gazetecilerin korunmasına yönelik acil önlemler almaya çağırdı.

Borç takibindeyiz

Son dönemde giderek artan ekonomik zorluklar, vatandaşların banka ve kredi kartı borçlarını ödeyememesine neden oluyor. 2021’de kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı 1.7 milyon olarak kayıtlara geçti.

Fuar zamanı

İTHİB ve İTO işbirliğiyle dünyadan alıcılarla sektörü buluşturan Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Başvurular başladı

James Dyson Vakfı tarafından yürütülen, her yıl öğrenci ve yeni mezunlar için düzenlenen tasarım yarışması James Dyson Ödülü, başvurulara açıldı.

Ticaret Bakanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Ticaret Bakan Yardımcılığı görevine, İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar getirildi.

THY iptalleri

Türk Hava Yolları (THY), 18 Mart’ta beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı kalkışlı 57 seferin iptal edildiğini duyurdu.

3600 Ek Gösterge

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bizim temel yaklaşımımız, sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir” dedi.

Esnafa çağrı

“Esnafımız, sigorta eğitimlerini kaçırmamalı” diyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tüm esnaf ve sanatkarımız, bir gününü ayırarak, bu önemli farkındalık için eğitimlere zaman ayırmalı” diye belirtti.