Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

CHP EKONOMİ KURMAYLARI BUGÜN

CHP EKONOMİ KURMAYLARI BUGÜN ANTAKYA’DA
İhracatçılarla buluşma 10.00’da, Müze Otel’de…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası, bugün Hatay’a geliyor. Bugün sabah erken saatlerde Hatay’a geleceği öğrenilen, Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası kurmayları, saat 10:00’da Antakya Müze Otel’de, yaş sebze meyve ihracatçıları ile uluslararası nakliye sektöründeki iş insanları ile bir araya gelecek.

RAMAZAN, CUMARTESİ GÜNÜ…
Türkiye’de ilk gün en az süre oruç tutacak il, HATAY!

Ramazan ayı, 2 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Ramazan’ın ilk günü, Kırklareli ve Sinop’ta 14 saat 27 dakika oruç tutulacak. Ramazan’ın başlayacağı 2 Nisan Cumartesi günü, en kısa süreli oruç ise 14 saat 12 dakikayla ilimiz Hatay’da tutulacak. İlk iftar saat 18.35’te Iğdır ve Hakkari’de, son iftar Çanakkale ve Edirne’de saat 19.46’da yapılacak.

DHKP-C Operasyonu Hatay dahil 5 İl’de
16 GÖZALTI

Terör örgütü DHKP/C’ye yönelik İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, 16 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyenlerin verdikleri ifadeler üzerine, örgüt içinde faaliyet gösteren 21 şüpheli tespit edildi. İstanbul genelinde 14, Ankara, Hatay, İzmir ve Erzurum’da 5 adrese düzenlenen operasyonlarda 16 şüpheli yakalandı. Şüpheliler İstanbul’a götürüldü.

Kazananlar açıklandı

Anadolu Ajansı’nın bu yıl sekizincisini düzenlediği “Istanbul Photo Awards 2022”, Yılın Fotoğrafı ödülünü Bloomberg fotoğrafçısı Konstantinos Tsakalidis kazandı.

Aşılama önemli!

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Oğuztürk, Kovid-19 vaka ve vefat sayılarındaki düşüşte temel etkenin aşılama olduğunun altını çizerek “Aşılama devam ettikçe tedirgin edici vaka artışı beklemiyoruz” dedi.

Engelliler için…

Ulaşılabilir Kent

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan engelli vatandaşlar için Erişilebilir Engelsiz EXPO Hatay Sempozyumu düzenledi.

CHP’de hazırlık

Hatay CHP açıklamasında, “EXPO 2021 Hatay açılışı için ilimize gelecek olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 31 Mart Perşembe günü saat 13:00’te Hatay Havalimanı’nda karşılıyoruz” denildi.

Babacan’ın cevabı

Video üzerinden…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’da partisinin il başkanları toplantısında, Partililere, Erdoğan ile Bahçeli’nin uzun yıllar boyunca birbirlerine söylediği ağır ifadelerin videosunu izletti.

Sokak Köpekleri

Gündelik hayatta saldırıya maruz kalan vatandaşlar, ilçe belediyelerine ihbarda bulunuyor. Şikayetleri değerlendiren Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler, bu köpekleri rehabilitasyon merkezinde tedavi ediyor. Isıran bir köpek, 10 gün karantinanın ardından, uygun görülürse serbest bırakılıyor.

İkinci el oto

letgo’nun ikinci el arabadaki kurumsal iş modeli otoplus, başkent Ankara’daki ilk merkeziyle Türkiye genelindeki hizmet noktalarını 41’e çıkardı.

Son gün bugün

Gerçek kişiler tarafından 2021 yılında elde edilen ticari, zirai, serbest meslek kazancı, ücret geliri gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi 31 Mart’ta sona erecek.

Hazine Arazileri

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden “vergi ve ekonomi paketi”nin yasalaşması halinde, hazine arazilerinin satışından 2,5 milyar liranın üzerinde gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Romanlara yönelik

AKP genel merkezinde bugün gerçekleşecek çalıştayda, Romanlara yönelik politika, strateji ve uygulamalara ilişkin bilgi, birikim ve öneriler paylaşılacak, gelecekte atılması planlanan adımlar değerlendirilecek.

405 milyon öğrenci

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerden biri olan kapanmaların, okul çağındaki 405 milyon civarında çocuğu etkilediğini bildirdi.

Galası yapıldı

Ezel Akay’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Osman Sekiz”, galada izleyiciyle buluştu. Fantastik film türünü sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen yapım, 1 Nisan’da vizyona girecek.

Ek Gösterge tamam

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “3600 ek gösterge, Temmuz ayına kadar çıkarılacak” dedi.

Bakan uyardı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız” ifadesini kullandı.

KDV düzenlemesi

1 Nisan’da yürürlüğe girecek kararlara göre, 150 m2 ’ye kadar konutta KDV yüzde 1’den yüzde 8’e çıktı. İkinci el oto satışında ise KDV yüzde 1’den yüzde 18’e yükseldi.

Muhalefetten şerh

Seçim kurullarındaki değişiklik, ‘seçim güvenliği’ tartışması yarattı. Muhalefet partileri, ‘seçime müdahale’ şerhi koydu.

CHP’li Belediyeler

Geçen hafta sonu Kuşadası’nda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu‘nun ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 10 Büyükşehir Belediye Başkanı bir araya geldi. Tarım ve gıda, belediyelerin de gündeminde!

Sektörün şikayeti

Sağlık sigortasında yüzde 100’ü bulan fiyat artışlarına atıfta bulunan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu İkinci Başkanı Ali Ersoy, “Fiyatlar almış başını gidiyor. Serbest tarife var, ama bu kadarı fazla” dedi.

Adalet Komisyonunda

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini ilişkin düzenlemeleri içeren Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

İşbirliği Protokolü

Vakıf Katılım ile MÜSİAD arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, dernek üyelerinin, Vakıf Katılım’ın avantajlı ürün ile hizmetlerinden faydalanabilmeleri ve ihtiyaç duydukları finansmana çok daha rahat ulaşabilmeleri sağlanacak.

Mülki İdare Amirlerine

İçişleri Bakanlığı ile BM Nüfus Fonu tarafından 2019 yılında imzalanan protokol kapsamında, kadın ve çocuk hakları ihlallerinin engellenmesi amacıyla mülki idare amirlerine yönelik eğitim programları sürüyor.

Diyanet verisi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 58. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’deki 70 bin camide kitaplık ve kütüphane olduğunu açıkladı.

MEB açıklaması:

11-15 Nisan arasında

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin Nisan ayındaki seminer dönemine ilişkin olarak, “11-15 Nisan tarihleri arasında öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin okula gitme zorunluluğunu kaldırıyoruz” dedi.

Muhtar maaşları

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden “vergi ve ekonomi paketi” ile beraber, muhtar maaşlarına 780 lira 59 kuruş iyileştirme yapılacak.

Görme engelliler:

‘Gizli oy kullanalım’

Türkiye Körler Federasyonu üyeleri, görme engellilerin “gizli ve bağımsız biçimde oy kullanmaları” için yasal düzenleme yapılması talebinde bulundu.

KDV uygulaması

1 Nisan itibariyle

Yeme içme sektöründe; birinci sınıf işletme, üç yıldız ve üzeri otel gibi yerlerde halen yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı, yüzde 8’e indirildi. Böylece, yemek yenilen yere göre farklı oran uygulamasına son verilmiş olacak.

Denetim talebi

Ramazan alışverişlerinde merdivenaltı üretimlere yönelimin artabileceği konusunda uyarılarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Denetimler de sıklaştırılarak, halkın sağlığını tehdit eden fırsatçılara göz açtırılmamalı” dedi.