Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Reyhanlı’da 2 aile arasında

Reyhanlı’da 2 aile arasında kavga
1 Ölü, 8 Yaralı


İlimiz Reyhanlı ilçesinde, aralarında husumet olduğu öğrenilen iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.
Alakuzu Mahallesi’nde, aralarında daha önceden husumet bulunan 2 aile arasında Perşembe gecesi yeniden tartışma çıktı. Taraflar arasında devam eden tartışmanın taşlı sopalı kavgaya dönüşmesi sonucu, 9 kişi yaralandı.
Hastanelere kaldırılan 9 yaralıdan Murat C. (48) kurtarılamadı.
Polis, olayla ilgili ilk etapta 2 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltında, Şüpheliye Kanuni Hakları Hatırlatılacak

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, ‘Yakalama, Gözaltına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yer alan kararda, gözaltına alınan kişiye, kanuni haklarının hatırlatılacağı ve gözaltına alınan kişinin beyanı ve her türlü müdahalesinin kayda geçirileceği belirtildi.

Resmi Gazete’de yer alan karar şöyle:

“Müdafi şüpheliye, bütün kanunî haklarını hatırlatabilir. Müdafinin beyanı ve her türlü müdahalesi tutanağa geçirilir.”

YKS Tercihleri 27 Temmuz’da

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) tercih işlemleri, 27 Temmuz-5 Ağustos’ta, http://osym.gov.tr adresinden yapılacak. Bu yıl barajın kaldırılmasının ardından, TYT’de puanı hesaplanan ve 100 ile üstü puan alan aday sayısı 2 milyon 911 bin 511 oldu. Bu adaylar, TYT puan türü ile üniversite tercihi yapabilecek.

Bunun yanında, AYT sayısal puan türünde 1 milyon 429 bin 833, AYT sözel puan türünde 1 milyon 494 bin 79, AYT eşit ağırlık puan türünde 1 milyon 780 bin 135 ve YDT puan türünde 123 bin 163 adayın puanı hesaplandı. Bu adaylar da AYT ile yerleştirme yapılan alanlar için tercihte bulunabilecek.

Reyhanlı’da 2 aile arasında kavga

1 Ölü, 8 Yaralı…

İlimiz Reyhanlı ilçesinde, aralarında husumet olduğu öğrenilen iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Alakuzu Mahallesi’nde, aralarında daha önceden husumet bulunan 2 aile arasında Perşembe gecesi yeniden tartışma çıktı. Taraflar arasında devam eden tartışmanın taşlı sopalı kavgaya dönüşmesi sonucu, 9 kişi yaralandı.

Hastanelere kaldırılan 9 yaralıdan Murat C. (48) kurtarılamadı.

Polis, olayla ilgili ilk etapta 2 kişiyi gözaltına aldı.

İnfaz Memurları İçin Başvuru Sona Erdi

Hatay Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu tarafından, Hatay Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda istihdam edilmek üzere, 22 Nisan tarihinde Hatay Adliyesi’nde gerçekleştirilen Sözleşmeli İnfaz ve Koruma Memuru Sözlü Sınavı sonuçlarına göre kazanan adayların göreve başlamaları için başvuru süresi dün tamamlandı.

Sınavı asil olarak kazanan adayların istenilen belgeleri, 22.07.2022 tarihine kadar Komisyona şahsen ibraz etmesi veya en yakın Adalet Komisyonları aracılığıyla, APS yolu ile Komisyona göndermesi gerekmekte idi.

BİK Mesajı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla yayımladığı mesajında, “BİK, özgür haberciliğin garantörü olmayı sürdürecek” dedi.

TOKİ’den vatandaşlara

“Dolandırıcılık” uyarısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşları, İdarenin adını kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı uyardı.

Burs ve iş garantisi

İDMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Uyguner, “Başarılı öğrencilerimize burs imkanıyla eğitim sırasında destek sağlanırken, mezun olunca da sektörde iş bulma garantisi sunuluyor” dedi.

Türk ürünleri için

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Uzak Ülkeler Stratejisi’yle, ihracatçıların, o ülkelerin e-ticaret pazar ve platformlarına girmesi sağlanacak.

Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yurt dışında arazi kiralanmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

‘Dört Büyükler’  Sosyal medyada da

“Dört Büyükler” olarak adlandırılan; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, spor alanındakine benzer şekilde, sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayısı ve etkileşimleriyle de rekabet halinde.

12,2 milyar lira

Yerli turistlerin, bu yılın Ocak-Mart döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,4 artarak 12 milyar 184 milyon 330 bin lira olarak gerçekleşti.

Yüzde 5,51 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini açıkladı. Buna göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), Mayıs’ta, yıllık bazda yüzde 123,72, aylık yüzde 5,51 artış gösterdi.

Sendikalı işçiler

20 iş kolu arasında en fazla işçinin yer aldığı iş kolu, 4 milyon 86 bin 7 işçiyle “ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar” oldu. Bunu 1 milyon 865 bin 713 işçiyle “metal” ve 1 milyon 445 bin 368 işçiyle “inşaat” iş kolları izledi.

1 milyona yaklaştı

Yıllık izinlerini baba ocağında geçirmek için yaşadıkları ülkelerden yola çıkan gurbetçilerin Türkiye’ye gelişleri devam ediyor. Gelen gurbetçi sayısı 1 milyona yaklaştı.

KYK yurtlarında

Tatil için kalmak

Seyahati seven ve KYK yurtlarında ücretsiz kalarak Türkiye’nin değişik yörelerini gezmek isteyen 18-25 yaş aralığındaki gençlerin ayrıntılı bilgiyi https://seyahatsever.gsb.gov.tr adresi üzerinden öğrenebildiği uygulama, 1 Eylül tarihine kadar sürecek.

Sağlıkta şiddet

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), geçen ay 32 şiddet vakasında 42 sağlık çalışanının mağdur olduğunu duyurdu.

EYT sorunu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların emekliliği hak etme koşullarının değiştirilmesiyle ortaya çıkan EYT konusunu gündemine aldı. Bakanlığın, yıl sonuna doğru çalışmasını tamamlaması bekleniyor.

Darphane tanıttı

Darphane, içki ve sigarada kaçakçılık ve sahtecilikle mücadele edilmesi amacıyla üretimine başlanan yeni nesil bandrolleri tanıttı. Yeni bandrollerde açık, yarı açık, gizli, dijital ve adli kontrol olmak üzere 5 katman yer alıyor.

Bakanlık düzenlemesi

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Yakalama, Gözaltına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, avukat beyanları, ifade alma tutanağında yer alacak.

Tarkan’ın yeni şarkısı

Megastar Tarkan’ın yeni şarkısı ‘Yap Bi Güzellik’, tüm dijital müzik platformlarında eş zamanlı olarak sevenleriyle buluştu.

Halk otobüsü esnafı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Halk otobüsçü esnafımız kamu görevi yaptıkları için KDV muafiyeti, ticari akaryakıt vb. gibi teşvikleri de bekliyor” diye konuştu.

Anız uyarısı

“Anıt yakmayın, çünkü…” diyen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar:

“Anız, yağışların şiddetle toprağa düşmesini engeller, yüzey akış hızını azaltır, toprağa sızmasını sağlar.”

TOBB verisi

2022’nin ilk 6 ayında, 2021’in ilk 6 ayına göre kurulan şirket sayısı %20,8 kurulan kooperatif sayısı %22,4 artarken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %11,5 azaldı.​

Hasat ortasında…

Lisanslı depo sıkıntısı

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım: “Lisanlı depolar geçen sene ortalama yüzde 35-40 doluluk oranına ulaşırken bu sene hasat devam ederken Trakya başta olmak üzere bazı bölgelerde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.”

Salgın riski var…

Türkiye’de vakalar

Mayıs ayı sonu Haziran ayı başında haftalık 7 bin civarı olan hasta sayısı, Haziran ayı sonunda 57 bine, Temmuz’un ikinci haftası 226 bin 532’ye yükseldi.

Cari açık için

Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut: “Markalı ve patentli yapılan her bir ihracatın, cari açığı kapatma özelliği de var. Bu kapsamda, markalı ve patentli ürünlerin ihracatı cari açığın kapanmasına da etki ediyor.”

Alışveriş zamanı

MediaMarkt, pek çok kategoride avantajların sunulduğu ‘Şahane Yaz Festivali’ kampanyasını başlattı. MediaMarkt açıklamasına göre, kampanya, 25 Temmuz’a kadar devam edecek.

Hesaplara aktarıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 87 milyon liralık tarımsal destek ödemelerinin dün itibariyle çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlandığını bildirdi.

İhracat arttı

Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB), Haziran ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 96,1 artışla 705,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Bankalardan davet

Emekliye, yüksek promosyon fırsatı doğdu! Emekli maaşlarına gelen yüzde 42,35’lik zammın ardından, bankalar, promosyon rakamlarını güncellerken, emekliler de onlara sunulan cazip fırsatları değerlendirmeye başladı.

Üretimdeki sorunlar

Masaya yatırıldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Üyeleri, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a, bölgelerindeki çiftçilerin sorunlarını iletti, yapılması gerekenler görüşüldü.

Sendikalı işçiler

Türkiye’de, 15 milyon 987 bin 428 işçiden 2 milyon 280 bin 285’inin sendika üyeliği bulunuyor. 20 iş kolu arasında en fazla işçinin yer aldığı iş kolu, 4 milyon 86 bin 7 işçiyle “ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar” oldu.

2 bin 500 Polis

Polis meslek yüksekokullarına 2 bin 500 polis memuru adayı alınacak. Adaylar, 25 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde “http://www.pa.edu.tr” adresinden e-Devlet şifrelerini girerek başvuru yapabilecek.

FETÖ Operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel finans yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Faizi değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14’te sabit tuttu.

İdlib’e saldırı

Rusya’ya ait bir savaş uçağının, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Hristiyanların yaşadığı Yakubiye ve Cudeyde köylerine düzenlediği hava saldırısı sonucu 3 sivil öldü, 4 sivil yaralandı.

Faydalı böcekler

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerince laboratuvar ortamında üretilen iki faydalı böceğin, özellikle ayçiçeğinde ortaya çıkan zararlı tırtıla karşı mücadelede başarı sağladığı bildirildi.

81 İl’de yaz okulu

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, “Bu sene de Türkiye’nin 81 ilinde, yaklaşık 120 bin öğrencimizle yaz okullarımız şu anda aktif olarak devam ediyor” dedi.

Sınır dışı

2016 yılından bu yana, kamu düzenini bozan 20 bin 514 Suriye uyruklu yabancının ülkelerine dönüşü sağlanırken, 2022 yılında Afganistan ve Pakistan uyruklularının da aralarında bulunduğu 6 bin 882 yabancı aynı gerekçeyle sınır dışı edildi.

Bakanlık çalışması

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yürütülen Kümelenme Destek Programı’ndan yararlanan kümelenme teşebbüsünün, yerli malı makine ve teçhizat satın alması durumunda, bu harcamaya ilişkin destek oranına ayrıca yüzde 15 ilave edilecek.

Bankacılık sektörü

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 14 Temmuz haftasında 69,5 milyar lira artarak 7 trilyon 373,1 milyar liraya yükseldi.

TCMB’nin rezervi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, Haziran’da, bir önceki aya göre yüzde 3,3 azalarak 98,3 milyar dolara geriledi.

Erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 31 Temmuz’da düzenlenecek 2022-Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumları sınava giriş belgelerini erişime açtı.

İlk kez öğrenci alacak

Türkiye’de açılacak yeni üniversite programları; “açık deniz sondaj teknolojileri”, “açık deniz tabanı uygulamaları teknolojisi”, “siber güvenlik” ve “CNC programlama ve operatörlüğü” şeklinde oldu. Hacı Bayram Veli Üniversitesi, “emlak ve emlak yönetimi” programı da bu yıl ilk kez 4 yıllık lisans programına öğrenci alacak.