Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

MKÜ-BESYO’da kontenjan 140BAŞVURAN 850

MKÜ-BESYO’da kontenjan 140
BAŞVURAN 850 KİŞİ…
Sınava giren 6 kişiden 1’i alınacak

Hatay MKÜ’ye bağlı Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’na çeşitli kategorilerde toplam 140 öğrenci alınırken, başvuran kişi sayısı ise 850 civarında. BESYO 2022-23 Özel Yetenek Sınavı’na katılan adaylara ait kontrol listeleri askıya çıktı. Kontrol listelerimin, 25 Ağustos Perşembe günü (bugün) mesai saati bitimine kadar ilanda kalacağı duyuruldu. MKÜ-BESYO’da 140 kontenjan için 550’si erkek ve 300’ü kadın olmak üzere, toplam 850 kişi başvuruda bulundu, sınavlar da geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirildi. Sonuçlar, kurumun internet sitesinde ilan edildi. Başvurucuların 71’i milli, 18’i de engelli kategorisinden MKÜ-BESYO’ya girmek istiyor.

MKÜ Konservatuvar Sınavları
Dün ve Bugün…

Hatay MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü Türk Müziği ASD Programı 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı ön kayıt başvuruları tamamlandı. Dün başlayan sınavlar bugün de devam edecek. Antakya Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü Türk Müziği Ana Sanat Dalı Programı 2022 -2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı’na girecek aday listesi, kurum internet sitesinde ilan edildi. Duyuruya göre, konservatuvara girmek isteyen toplam 149 öğrenci var. Bunların 30’u, MKÜ Antakya Devlet Konservatuarı’na kayıt yaptırabilme şansı elde edecek.

Hatay’da 7 ASM’YE Doktor Ataması

1 Eylül Perşembe Günü…

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, kurum mensubu olarak görev yapan Aile Hekimleri içinden, il genelindeki boş 7 Aile Sağlık Merkezine doktor ataması yapıyor. Başvurular, 23 ve 24 Ağustos’a alındı. Başvuran hekimlerin puanları bugün ilan edilecek. İtiraz süreci 26-31 Ağustos’ta işleyecek ve puanlama ile kura sistemine göre, boş bulunan 7 Aile Sağlık Merkezine hekim atanacak.

Hatay’da boş kadro bulunan 7 Aile Sağlık Merkezi şunlar:

-Antakya 2 Nolu ASM

-İskenderun Cezaevi

-Arsuz/Uluçınar ASM

-Hassa/Akbez ASM

-İskenderun 3 nolu ASM

-İskenderun 4 nolu ASM -Yayladağı 1 Nolu ASM


Motorine Yine Zam!
Artış litrede 95 kuruş

Akaryakıtta fiyat artışları durmuyor. Bu sabahtan geçerli olmak üzere, motorinin litre fiyatında 95 kuruşluk zam bekleniyor. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; Motorin litre fiyatı 25,03 TL, Benzinin litresi ise ortalama 21,15 TL’den satılıyor.

DGS Tercihleri Başladı

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos-1 Eylül arası yapılacak. Tercih işlemleri, 1 Eylül Perşembe günü saat 23:59’da sona erecek.

Hatayspor eski futbolcusu Zafer Ziroğlu vefat etti

Hatayspor’un kuruluş yıllarında formasını giyen, takımın en eski, beyefendi futbolcularından Zafer Ziroğlu vefat etti. 8 nolu Bordo-Beyazlı forma altında yıllarca orta sahada oynayan Zafer Ziroğlu’nun cenazesi, dün öğleden sonra toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Kadınlar yarışacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması gerçekleştirilecek.​

Sınır dışı işlemi

Göç İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tüm uyruklar birlikte ağustos ayının ilk 20 gününde 10 bin 13, yılbaşından bu yana ise 72 bin 578 kaçak göçmen sınır dışı edilmiştir” denildi.

Çevre denetimleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu yıl 41 bin 414 çevre denetimi yaptıklarını, 2 bin 391 tesise yaklaşık 340 milyon lira ceza kestiklerini ve 257 tesisin faaliyetini durdurduklarını bildirdi.

Başvurular başladı

2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı’na ön başvurular başlıyor. 4 Aralık’taki sınava girecek adaylar için ön başvurular, “https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp” (UYAP Arabulucu Portal) internet adresi üzerinden alınacak.

NVİ açıklaması

Mahkeme kararı olmaksızın ad ve soyadı değişikliği başvurularıyla ilgili uygulamaya ilişkin iddialara yönelik açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğü: “Söz konusu düzenlemeden sadece doğumla Türk vatandaşı olan kişiler yararlanabilmektedir.”

Öğretmenler için

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na başvuranlardan, lisansüstü eğitimlerini 3-30 Ekim’de tamamlayacak olanlar, bu sürede belgelerini ibraz etmeleri halinde yazılı sınavdan muaf tutulacak.

Öğrencilere çağrı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Resmi olarak yurt ücretlerini Eylül ayı içerisinde belirleyeceğiz ve açıklayacağız. Onun haricindeki hiçbir bilgiye itibar etmesinler” dedi.

STM CTF heyecanı

Siber güvenlik yarışması “STM CTF” heyecanı başlıyor. Yarışmada birinci olan takım 75 bin TL, ikinci olan takım 60 bin TL, üçüncü olan takım ise 45 bin TL para ödülü kazanacak.

Seçim zamanı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Seçim takvimiyle ilgili değişiklik yok, seçimler zamanında yapılacak. Erken seçim ve benzeri spekülasyonların hiçbirinin ne bir temeli ne bir manası var” dedi.

Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bugün itibariyle 520 Köy Yaşam Merkezini hayata geçirdik. Bu sayıyı, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin başlangıcı itibarıyla 1500’e çıkartacağız” dedi.

Oda ve Borsalar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsaların Genel Sekreterler Eğitim Semineri’ne katılarak bir konuşma yaptı. “Bizler, 81 il ve 160 ilçedeki Oda ve Borsa camiası olarak tek bir aileyiz.”

SGK’dan suç duyurusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) kamuyu zarara uğratanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Enflasyon sıkıntısı

Enflasyon düzeltmesi uygulaması, 2023 sonuna ertelendi. Ancak bugün yüzde 80 olan, yıl sonunda ise üç hanelere çıkacağı tahminleri yapılan enflasyon, şirketleri zorluyor.

Yatırım rakamı

Türkiye’nin tamamına hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinin çatı örgütü Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), 2021 yılına ait ‘Elder Sektör Raporu’nu yayınladı. Buna göre, 21 şirket, 2021 yılında 14,7 milyar liralık yatırım yaptı.

‘Ucuz TL’ alışverişi

Ucuz TL, Türkiye’nin alışveriş turizminde öne çıkmasına yol açtı. Salgın öncesi yıl olan 2019’da 1,6 milyon turist sadece alışveriş için Türkiye’yi tercih ederken, 2022’nin ilk yarısında bu rakam 1,2 milyona çıkarak rekor kırdı.

Ham çelik üretimi

Türkiye’nin ham çelik üretimi bu yılın temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,7 azalarak 2,7 milyon ton oldu. Hatay, bu konuda önemli üretim adreslerinden bir tanesi.

Gündem: Ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Yardımcıları ve Parti yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantının gündeminin ekonomi ve seçim olduğu öğrenildi.

TÜSİAD açıklaması

TÜSİAD, ABD Hazine Bakanlığı’nın, yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmama konusunda Türk şirketlerini uyardığı iddiasını doğruladı.

En çok istenen

Ad-soyad değişikliği başvurularında en çok değiştirilen ad ve soyadlar açıklandı. Buna göre en çok düzeltilen isimlerin “Yunis, Ümüt, Memet”, soyadların ise “Top, Koyun, Satılmış” olduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı

Yönetmelik değişikliği

İnternetten satın alınan cep telefonu, tablet, akıllı saat ve bilgisayar gibi teknolojik ürünlerde “koşulsuz iade dönemi” sona erdi. Ürün iadesi, ancak kusurluysa yapılabilecek.

TESK’in çağrısı:

KDV sıfırlansın!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okulların açılmasına kısa bir süre kala, öğrenciler için kırtasiye ürünleri, internet ve bilgisayarlar başta olmak üzere, tüm okul araç ve gereçlerinde KDV’nin kaldırılması gerektiğini belirtti.

TOBB verisi

Temmuz 2022’de, Temmuz 2021’e göre kurulan şirket sayısı %23,9 kurulan kooperatif sayısı %8,0 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %2,9 arttı.

Kırsal kalkınma

Kırsal Kalkınma Programı’nın kalan bütçesinden faydalanacak üretici sayısını artırmak amacıyla, destek için gereken puan seviyesi 65’ten 30’a düşürülerek yardım sağlanacak proje sayısı yükseltildi.

En çok tercih edilen

Markalar açıklandı

Geçen ay ikinci el online araç pazarında en çok tercih edilen marka 14 bin 783 satışla Volkswagen olurken, bunu 12 bin 641 adetle Renault ve 11 bin 594 adetle Fiat izledi.

İletişim Başkanlığı:

Gazetecilere duyuru

17. Bled Stratejik Forumu 29-30 Ağustos 2022 tarihlerinde Slovenya’nın Bled kasabasında düzenlenecek. Forumu takip etmek isteyen basın mensuplarının, https://dogodki.vlada.si/media-registration-bsf internet sayfası üzerinden 28 Ağustos saat 13:00’a kadar akreditasyon işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

TMO mısır alımı

Ton başına 5700 lira

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden, belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacak. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak.

Ödüllü oyuncudan

Türkiye çağrısı

Oscar ödüllü Yeni Zelandalı oyuncu, film yapımcısı ve müzisyen Russell Crowe, hayranlarını Türkiye’yi ziyaret etme çağrısında bulundu.

Emekli promosyonu

QNB Finansbank, 18 Ağustos tarihinden itibaren emekli maaşını kendisinden alma sözü veren emeklilere, 7 bin TL’ye varan koşulsuz nakit promosyon kazanma fırsatı veriyor.

Turizmciler memnun

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, turizmde salgın sonrası en iyi sezonu yaşadıklarını belirterek, Avrupa ülkelerinden taleplerin arttığını söyledi.

HSK yanıt verdi

HSK, disiplin işlemi yapılan kimi yargı mensupları hakkında işlem yapılmadığı algısı oluşturularak, yargının itibarını ve yargıya olan güveni zedelemeye yönelik art niyetli haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Doğal gaz tesisatı

Doğal gaz tesisatı yapılacak binalarda, bina tesisat projesinin, tüm dairelerin kapısına kadar doğal gaz hattı yapılacak şekilde hazırlanması zorunlu hale geldi.

TEKNOFEST fırsatı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalara katılarak kendini gösteren gençler, önemli şirketlerde staj ve istihdam imkanı elde edebiliyor.

Suç takibi

Hatay İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Kriminal Şube Müdürlüğü ekipleri, topladıkları delilleri, teknolojiyle donatılan laboratuvarda en ince ayrıntısına kadar inceleyip suçların aydınlatılmasını sağlıyor.

Bakanlık açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yürütülen “ilaç ve tıbbi cihaz soruşturması” sonucu SGK’da kamuyu zarara uğratan işlemleri gerçekleştiren sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

MEB Genelge gönderdi:

Lisansüstü Eğitimlilere, Uzman-Başöğretmen Sınavı Muafiyeti…

Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, lisansüstü eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin, uzman ve başöğretmenlik sınavından muaf olmalarına ilişkin bir yazı gönderdi. Buna göre, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na 26 Eylül-3 Ekim’de başvuruda bulunanlardan, lisansüstü eğitimlerini 3-30 Ekim’de tamamlayacak olanlar, bu sürede lisansüstü eğitimlerini tamamladıklarına ilişkin belgelerini ibraz etmeleri halinde yazılı sınavdan muaf tutulacak.

19 Kasım’da 81 ilde yapılacak yazılı sınavdan muaf olacak öğretmenlerin başvuruları, 26 Eylül-3 Ekim’de alınacak. Sınav sonuçları ise 12 Aralık’ta duyurulacak. Öğretmenlik Kariyer Basamakları kapsamında, 18 Temmuz’da başlayan uzman öğretmenlik eğitimleri 5 Eylül’de, başöğretmenlik eğitimleri ise 19 Eylül’de tamamlanacak.