Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

2022’nin en sıcak günü

2022’nin en sıcak günü

Hatay’da 36 Derece

İlimiz Hatay, bu yılın en sıcak gününü yaşadı. Dün termometreler 36’yı gösterse de özellikle Amik Ovası’nda sıcaklığın 39,5 derecelere kadar yükseldiği gözlendi. Hatay’da özellikle ova bölgesinde sıcaklık etkisini göstererek bunaltırken, termometre 40° dereceye doğru yaklaştı.

Selda Bağcan Sanat Yaşamında 50.Yılda

Dünya starı sanatçı Selda Bağcan, sanat yaşamında 50 yılı geride bıraktı. 14 Aralık 1948 doğumlu olan 73 yaşındaki Selda Bağcan, sanat yaşamına 1972 yılında başladı ve yarım yüzyıldır dünya starı olarak milyonlarca kişinin sevdiği sanatçı özelliğini sürdürüyor.

Aba Dünya Şampiyonası

Pazar Günü Antakya’da

11. Dünya Aba Güreşi Şampiyonası, hafta sonunda Antakya’da yapılıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonası, 4 Eylül Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ndeki mersah alnında yapılacak.

Bu yıl 11.si düzenlenecek turnuvaya, 37 ülkeden yüzlerce sporcu katılacak. 60, 70, 80, 90 kilo ve baş güreşlerde Türkiye’yi 6 güreşçi temsil edecek.

Yüzde 11,4 arttı

Kişi başına GSYH, cari fiyatlarla 86 bin 144 lira, dolar cinsinden ise 9 bin 592 dolar olarak hesaplandı. GSYH’de en yüksek payı yüzde 22,2 ile imalat sanayisi aldı.

Ekonomi rakamları

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (Nisan-Haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti.

Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktor, uzman doktor ve diş doktorlarının atama kurası için talep toplama sürecinde başvuru sayısının 2 bin 500’ü geçtiğini açıkladı.

Tarımsal atıklar

Gübre oluyor

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce yürütülen çalışmada; tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından, organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

İklim taahhütleri

Sınıfta kaldı

İklim değişikliğiyle mücadele taahhütlerine rağmen, 51 büyük ekonominin fosil yakıtlara sağladığı destek, geçen yıl bir önceki yıla göre yaklaşık iki katına çıkarak 697,2 milyar doları buldu.

Velilere çağrı

Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil, “Tüketicilerimiz, özellikle boya kalemlerinde ‘CE’ işareti ve ‘EN71 standardına uygundur’ ibaresinin bulunup bulunmadığına bakmalı” dedi.

Balıkçılar hazır

Balıkçılıkta av sezonu başlıyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Eylül’de başlayacak av sezonunun bereketli olmasını diledi.

OHAL Komisyonu

OHAL Komisyonu, FETÖ iltisakı nedeniyle kapatılan Aktif Eğitim-Sen’in başvurusunu reddetti. Komisyonun kararında, sendika adına Bank Asya’da 7 ayrı hesap açıldığı, FETÖ elebaşının “Bank Asya’ya destek talimatı” üzerine, muhtelif tarihlerde ve farklı tutarlarda toplam 4 milyon 988 bin 209 lira yatırıldığı tespiti yer aldı.

Yoksulluk sınırı

TÜRK-İŞ’in, her ay yaptığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması” sonuçlarına göre, yoksulluk sınırı 22 bin 442 liraya yükseldi.

Rekor kırdık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Temmuz’da, rüzgardan ve güneşten elektrik üretiminde rekor kırıldığını bildirdi. “Güneşten 2 milyar 7 milyon kwh elektrik üretim rekoru, Rüzgardan 4 milyar 237 milyon kwh elektrik üretim rekoru kırıldı.”

Bağımsız GSYH

Kişi başına GSYH, cari fiyatlarla 86 bin 144 lira, dolar cinsinden ise 9 bin 592 dolar olarak hesaplandı. GSYH’de en yüksek payı, yüzde 22,2 ile imalat sanayisi aldı.

Her akşam bir film

Kültür sanat kanalı TRT 2’de, Eylül ayı boyunca her akşam farklı bir film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Başvurular başladı

16 Ekim’deki 2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık sınavlarına başvurular 7 Eylül’e kadar yapılabilecek. Adaylar, başvurularını; elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapabilecek.

56 milyar liralık

Ceza affı hazırlığı

Hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi öngörülüyor.

Tüzeller de dahil

Merkez Bankası, dövizden TL’ye dönüşüm hedefine yönelik yeni bir düzenlemeye gitti. Daha önce bireysel hesapları kapsayan dövizden TL’ye dönüşümde belli oranı yakalama şartına tüzel kişi ve şirket hesapları da dahil edildi.

Tekstilde açık

Dış ticaret fazlası vererek ülkeye döviz girdisi sağlayan nadir sektörlerden biri olan tekstil, ilk kez açık verdi. Söz konusu sektörde 6 aylık açık 185 milyon dolar oldu.

Yatırım kararı

Osmaniye için

Japon medya devi Nikkei’nin yer verdiği haberde, Tosyalı Toyo (Tosyalı Holding & Japon Toyo Kohan) ortaklığı, 200 milyon dolar, bugünkü kurla 3.6 milyar liralık yatırımla, teneke levha üretim hattını büyütme kararı aldı.

Hak-İş’ten açıklama

Gelir vergisi için

Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu kriz dönemi bitene kadar ücretlerin gelir vergisi oranının yüzde 10 olmasını önererek, “Bakanımıza raporlarımızı hazırladık, taleplerimizi sunacağız” dedi.

TOBB Başkanı…

“ABD pazarı” dedi

İş dünyasının temsilcileri ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “ABD’de büyük bir potansiyel var ve biz orda yokuz. Sizden ricam rotanızı oraya çevirin” dedi.

Palamut hedefi

Balıkçı tekneleri, 1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu için dün gece ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldılar ve sezona palamut avı ile başladılar.

Twitter uygulaması

Twitter, sadece belli bir gruba paylaşım yapmanıza izin veren Circle’ı herkese açtı. Circle’da, belirli sayıda kişiyi seçip, onlara özel paylaşım yapabiliyorsunuz.

Peker önergesi

HDP, Serdat Peker’in rüşvet ve yolsuzluk iddialarının araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. “İddialar vahimdir ve araştırılması elzemdir.”

Ekran ışığı

ABD’de yapılan yeni bir araştırmada, teknolojik aletlerden gelen mavi ışığın hücrelere zararlı olduğu ve kırışıklıklara neden olabileceği açıklandı.

Bakan açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin, OECD ve G20 ülkeleri içerisinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olduğunu belirtti.

Büyüme verileri

Ekonomistler, çeyreklik bazda yatay rakamlar görülse bile, yılın tamamında yüzde 5’lik büyümeye ulaşılabileceğini belirtiyor.

Büyüme oranlarıyla

OECD listesindeyiz

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında, ikinci çeyrekte ilk sırayı yüzde 8,3’lük büyüme ile Slovenya, ikinci sırayı da yüzde 7,6 ile Türkiye aldı.

Öğretmen maaşı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Ders ücreti hariç yeni başlayan bir öğretmenin en az 15 bin lirayla başlaması gerekir. Bu, öğretmenlerimizin hakkıdır” dedi.

Listeler elimizde

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Türkiye’deki bütün seçmenlerin, 1998 yılından son seçime kadar, hepsinin verileri bizde var. Ben bir ara söylemiştim YSK’nın elinde olmayan veriler bizde var’ diye. Gerçekten, onlarda yok, ama bizde var.”

İstifası sonrası

Açıklama yaptı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarında adı geçen ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyuran Cumhurbaşkanı Danışmanı Korkmaz Karaca, “Kimin elinde hangi bilgi varsa savcılığa versin” dedi.