Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

İYİ Parti’ye göre CHP’nin

İYİ Parti’ye göre CHP’nin başörtüsü girişimi:
Doğru Hamle…

CHP’nin TBMM’ye sunduğu “başörtüsü” yasa teklifine İYİ Parti cephesinde olumlu gözle bakıldığı ve İYİ Parti kulislerinde “doğru hamle” yorumu yapıldığı belirtiliyor.
İYİ Parti üst yöneticileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her dönem başörtüsü yasağı üzerine siyaset yürüttüğüne ve bu alanı örselediğine dikkati çekerek, “Başörtüsü özgürlüğünün sadece kendi dönemlerine has olduğunu, kendilerinin iktidarı kaybetmeleri durumunda yasağın geri geleceği propagandası yürütmüştür. Kılıçdaroğlu’nun çıkışı, siyaseten doğru bir hamledir. Bu hamleyle, Erdoğan’ın, ‘muhalefet yasak getirecek’ söylemini elinden almıştır” değerlendirmesinde bulunuyor.

Yurtdışı Çıkış Harcına %100 Zam

150 Tl, 300 Tl Olacak!

AKP’nin bu hafta Meclis’e sunacağı yasa teklifi ile beraber, halen 150 lira olan yurtdışına çıkış harcı 300 liraya çıkarılacak. Torba Teklif, Meclis’e sunulmasının ardından hızla Plan Bütçe Komisyonu’nun gündemine alınacak. Yasa teklifinin, 2023 bütçe görüşmeleri öncesinde kanunlaştırılması bekleniyor.

Yurt dışı çıkış harcı yıllara göre şöyle gelişti:

-1 Şubat 2002- 01.04.2007 arası 70 TL

-1 Nisan 2007-1 Ağustos 2019 arası 15 TL

-1 Ağustos 2019-17 Mart 2022 arası 50 TL

18 Mart 2022’den bu yana ise 150 TL olarak uygulanıyor.

Payas’ta İşçi Taşıyan Servis Aracı Yandı

Yolcular tahliye edildi, ölü ya da yaralı yok…

Payas’ta, fabrika işçilerinin bulunduğu servis otobüsü yandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Edinilen bilgiye göre, Toprakkale istikametinden İskenderun yönüne gitmekte olan H.T. idaresindeki 31 C 2605 plakalı, fabrika işçilerini taşıyan servis otobüsünün TEM Otoyolu Çağlalık mevkiinde motor kısmından aniden dumanlar çıkmaya başladı. Otobüsten dumanlar yükseldiğini fark eden otobüs sürücüsü, aracı yol kenarına çekerek durdurdu. Otobüste bulunan yolcular ise kısa sürede aracı boşalttı. Olay yerine sevk edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangının ardından otobüs kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Otobanda Durduruldu

Araçta 1,7 Kg Esrar Çıktı

Hatay Narkotik Polisi, otobanda durdurduğu araçta 1 kilo 640 gram esrar ele geçirdi. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 6 Ekim Perşembe günü (dün) İskenderun otoban gişelerde durdurulan 31… plakalı araçta yapılan aramada 1kilo 640 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak, araçta bulunan M.E.C. ile A.M., haklarında TCK 188. Madde’den adli işlem yapılarak gözaltına alındı.

526 bin 932’ye ulaştı

Hatay kamuoyunun gündeminden uzun bir süredir düşmeyen konuda bir açıklama yapan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 526 bin 932 olmuştur” dedi.

Altın ithalatı

Türkiye’nin altın ithalatı, Eylül’de 39 ton ile Ocak 2018’den bu yana en yüksek seviyede gerçekleşirken, 9 ayda 621,5 tonla rekor düzeyde gümüş ithalat edildi.

Madencilik sektörü

Madencilik ürünleri ihracatı, bu yılın ilk 9 ayında 2021’in aynı dönemine göre yüzde 13,8 artarak 4 milyar 988 milyon 864 bin dolara ulaştı.

Yüzde 182 arttı

Türk lirasıyla ihracat, Eylül’de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 182 artarak 16 milyar 30 milyon liraya yükseldi.

Tapu harcı verisi

Türkiye’de bu yıl 9 ayda 2 milyon 430 bin 623 gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 27 milyar 901 milyon 295 bin 813 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Bakan açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Et ve süt üreticilerimizin maliyetlerinin azaltılmasını teminen, TMO tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlaması kararlaştırılmış ve alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Hak ihlali kararı

Anayasa Mahkemesi, 2004’te Sakarya’nın Pamukova ilçesinde yaşanan tren kazasına ilişkin bireysel başvuruda, yaşam hakkının maddi ve usul yönünden ihlal edildiğine ve başvuruculara 90 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Mevlit Kandili

Bugün kutlanıyor

Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiülevvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam toplumlarında peygamber sevgisinin kültürel hayata yansıması olarak asırlardır kutlanıyor.

Bakanlık cezaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca uygulanan “Denizcilik Atıkları Uygulaması” kapsamında, limana döndükten sonra atık kabul tesisine 10 gün içerisinde atık bırakmadan sefere çıkan gemilere 32 bin 855 liradan başlayan ceza uygulanacak.

393771 evcil hayvan

Tarım ve Orman Bakanlığı, 24 bin 872’si tehlike arz eden köpek olmak üzere, 393 bin 771 evcil hayvanı mikroçip uygulamasıyla kayıt altına aldı.

İşçi ve İşverenlerden…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a

TÜRK-İŞ ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), gelir vergisinde düzenleme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT ile ilgili, 1999 öncesi işe girmiş olanların yaş sorunu yüzünden emeklilikte karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Bu, tek tip bir düzenleme” dedi.

Gündem: Seçim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Türkmenbeyi Caddesi’ndeki evinde gerçekleşen görüşmenin gündemi seçim çalışmaları oldu.

Katar tezkeresi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Katar’da Dünya Kupası Kalkanı Harekatı kapsamında 6 ay süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Altın Portakal

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen festival, film gösterimi, söyleşi ve oturumlarla devam ediyor.

Anadolu Ajansı

Hatay da var…

AA’nın ayın fotoğrafları ve videosu oylamasında; Türkiye’de haber kategorisindeki 9, Türkiye’de yaşam kategorisindeki 12, Türkiye’de spor kategorisindeki 8, dünyada haber kategorisinde 17, dünyada yaşam kategorisinde 12 ve dünyada spor kategorisinde 11 fotoğraf arasından “Ayın Fotoğrafları”, 2 kategoride 16 video arasından “Ayın Videosu” seçilecek.

Sorunlar masada

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK), Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ile atılacak adımların ele alındığı bildirildi.

Meme Kanseri

Meme ve Endokrin Cerrahı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay, “Kadınlarımıza Akdeniz tipi beslenme, yürüyüş, spor ve 2 ila 2,5 yıl emzirme ve kendi kendilerine meme muayenesi tavsiye ediyoruz” dedi.

THY bildirimi

Türk Hava Yolları (THY), Orta ve Kuzey Avrupa’ya gidiş-dönüş her şey dahil 149 dolardan başlayan fiyatlarla uçuş imkanı sunuyor.

Kritik toplantı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen Yönetimi, kamudaki sözleşmeli personellerin kadroya alınmasıyla ilgili dün saat 13.30’da bir araya geldi.

RTÜK tespiti

RTÜK tarafından medya kurumlarına yönelik düzenlenen “Şiddet ve Medya Çalıştayı”nın sonuç bildirgesinde, “Dizilerde karşımıza çıkan şiddetin yine şiddetle çözümlenmesi, farklı zararlı davranış ve düşünce kalıplarını meşrulaştırmaktadır” denildi.

Yayına başladı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Filistin mücadelesinin dününe ve bugününe ışık tutmak, İsrail zulmünü tarihi perspektifiyle ele almak amacıyla kurulan Dijital Hafıza Merkezi yayın hayatına başladı.

EGM verisi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, 2017’den bugüne kadar 600 uyuşturucu suç organizasyonunun çökertildiğini bildirdi.

Kılık kıyafet…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kızlarımızın eğitim haklarının gasp edildiği, saçından, sakalından, kılık kıyafetinden dolayı gençlerimizin ötekileştirildiği karanlık günler geride kaldı” dedi.

Yüzde 15,7 azaldı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 azalarak yaklaşık 3 milyar 411 milyon metreküp oldu.

Hayvan hakları için

Vizyona girecek…

Yapımcı ve oyuncu Nusret Toplar’ın, hayvan haklarına dikkati çekip, sosyal farkındalık yaratmak amacıyla internette yayınlanan “Dikkat Köpek Var” dizisi, sinemaya uyarlanarak beyazperdede de izleyiciyle buluşacak.

Yeni Anayasa

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.

MHP’de ilk dersi

Bahçeli verecek…

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımıyla yeni eğitim dönemine 8 Ekim’de başlayacak Siyaset ve Liderlik Okulu’nda Türk milliyetçiliğinin tarihi gelişimi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere temel hukuk alanlarında eğitim verilecek.

YÖK açıkladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, siber güvenlik meslek yüksekokullarının ve programlarının açılmasına ilişkin protokol kapsamında, siber güvenlik alanında yetkin ve nitelikli iş gücü inşa edilmesini hedeflediklerini belirtti.

Erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik hazırlanan örnek soru kitapçığı yayımlandı.