Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay BŞB etkinliği bugün

Hatay BŞB etkinliği bugün

Gıda Eğitimi…

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma kapsamında Gıda Eğitim Semineri düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan paylaşım şöyle:

“Kırsal Kalkınma Projemiz kapsamında düzenlediğimiz Gıda Eğitimleri Programı başlıyor. Gıda güvenliği ve güvenirliğinden geleneksel gıdaların üretimine kadar çok sayıda içeriğin anlatılacağı eğitime, ilgili tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

Bugünkü etkinlik, Antakya Ziraat Odası salonunda saat 10.00’da başlıyor.

Melekler Teşekkürü Yunanistan Konsolos Yardımcısına

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın geçtiğimiz hafta ortasında EUROCUP’ta karşılaştığı Yunan rakibi Dimtri ile maç öncesi ve sonrası kafileye ilgilerinden ötürü, Türkiye’nin Atina Konsolos Yardımcısı Erdem Kutlu’ya teşekkür edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyespor mesajı şöyle:

“Hatay Büyükşehir Belediyemizin Kadın Basketbol Takımı, Eurocup Avrupa Kupası ön eleme maçı için Yunanistan’da. Takımımızı ve yöneticilerimizi karşılayan Konsolos Yardımcımız Erdem Kutlu’ya teşekkür eder, 6 Ekim saat 18.00’de Dafni Dimitrio takımı önünde başarılı bir oyun sergileyen basketbolcularımızı tebrik ederiz.”

EYT düzenlemsi

Kıdem tazminatları

EYT düzenlemesinin en geç 2023 yılı Ocak ayı başında kanunlaşması beklendiğinden, kıdem tazminatı ödemelerinde işverenlerin karşılaşacakları yük de önemli miktarda artacak.

Erken seçim

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Seçimler, yasa çerçevesinde, 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Ama Türkiye’nin şartlarında Meclis bir karar verir, mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partiler ile paylaşırsa, Türkiye’de bir sosyal kargaşa, anarşi oluşturmak yerine belli bir kararı alır ve uygular” dedi.

TÜBİTAK’ın Çağrısı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) iş birliğiyle açtıkları “Tarımsal Araştırmalar Çağrısı”na yoğun ilgi gösterildiğini bildirdi.

Teşvik Belgesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ağustos’ta 1261 yatırım teşvik belgesi verdi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 47 milyar 473 milyon 698 bin 757 lira olarak hesaplandı.

Bakanlığın hedefi

MEB: “Hedefimiz, tüm okullarımızda, her okulda, en az 5 öğretmenin ve yöneticinin ilk yardım eğitiminden geçmesini sağlamak.”

Danıştay’dan vize

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, taksilere 7/24 çalışacak şekilde iç kamera sistemi takılmasına dair UKOME kararlarını hukuka uygun buldu.

Tüketici hakem heyetleri

Tüketiciler, artık yerleşim yeri veya işlemin olduğu yerde karar veren tüketici hakem heyeti bulunmazsa, o yerin Kaymakamlıklarına başvuru yapabilme hakkına kavuştu.

KPSS heyecanı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu yapıldı. Sınavda, adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.

Terörist kalmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün, terörist sayısı 120’nin altına düştü, Türkiye içinde. Dağları tek tek temizliyoruz” dedi.

En çok ceza

Bu yılın 9 ayında en çok çevre cezası uygulanan illerin, sırasıyla Konya, Ankara, Tekirdağ, Kocaeli ve İstanbul olduğu belirtilerek, Konya’da 41 milyon 393 bin 487 lira çevre cezası uygulandığı bildirildi.

80,1 milyar dakika

Türkiye’de toplam mobil trafik miktarı, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,4 artarak 80,1 milyar dakikaya çıktı.

Oylama sonuçlandı

Anadolu Ajansı’nın Eylül ayı fotoğraf ve video haber oylaması sonuçlandı. Oylamada; Türkiye’de haber kategorisindeki 9, Türkiye’de yaşam kategorisindeki 12, Türkiye’de spor kategorisindeki 8, dünyada haber kategorisinde 17, dünyada yaşam kategorisinde 12 ve dünyada spor kategorisinde 11 fotoğraf arasından “Ayın Fotoğrafları”, 2 kategoride 16 video arasından “Ayın Videosu” seçildi.

TBMM gündemi

TBMM Genel Kurulu, “dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmelerini sürdürecek.

81 İl’de eğitim

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel: “Bugüne kadar 81 ilde 260 binin üzerinde çocuğumuza kodlama öğrettik.”

Sıfır Atık Projesi

TBMM, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, 2018 yılından bu yana 252 ton kağıt toplayarak, yaklaşık 4 bin ağacın kesilmesinin önüne geçmiş oldu.

Başörtüsü düzenlemesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “başörtüsü” düzenlemesine ilişkin, “Cumhur İttifakı’nı oluşturan Partilerin istişaresi sonucunda bir metin TBMM’de anayasa değişikliği olarak sunulduğunda, MHP, bunun gerçekleşmesi için elinden gelen gayreti gösterecek” dedi.

Uzaya gidecek…

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, ISS bilimsel çalışma yapacak ilk Türk uzay yolcusunu seçmeye yakın olduklarını belirterek, “İnşallah Kasım ayı gibi 1 asil, 1 yedek 2 adayımız seçilecek, açıklanacak” dedi.

Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesinde 5 yaşta yüzde 78 olan okullaşma oranının yaklaşık yüzde 94’e, ortaöğretim kademesinde ise yüzde 90’dan yüzde 95,06’ya yükseldiğini açıkladı.

Kimliklendirme işlemi

Ülke genelinde şimdiye kadar 162 bin 75 kedi, 231 bin 685 köpek, 11 gelincik olmak üzere, toplam 393 bin 771 hayvan kimliklendirildi.

Altılı Masa Adayı

DEVA lideri Ali Babacan, “Bugüne kadar biz, 6 genel başkanının oturduğu masada hiçbir ismi, ‘Bu isim olabilir veya olmaz’ diye bir diyaloğa bile girmedik” dedi.

Doğum izni

Kamu Denetçiliği Kurumu, bir hemşirenin maaşından yapılan yaklaşık 16 bin liralık doğum izni kesintisi için iade kararı verdi.

İşe alırken…

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Özellikle gençlerimize daha fazla fırsat tanımamız gerekiyor. Yıldız Holding’de bu gerçekten yola çıkarak, şirketlerimizde gençlere daha fazla yer açabilme adına tecrübe şartını ortadan kaldırdık” dedi.

Nakit dengesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Eylül ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıkladı. Geçen ay Hazine’nin nakit gelirleri 216 milyar 833 milyon lira, nakit giderleri 296 milyar 91 milyon lira oldu.

Yeni İnfaz Taslağı Hazır

Cezada erteleme yok, 1 gün bile olsa, mahkum cezaevine konacak…

Yeni infaz sistemine göre, cezada erteleme olmuyor. Mahkum olan kişi, 1 gün bile olsa yine de cezaevine konacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına göre, suç işleyen birisi, bir gün bile olsa hapse girecek. İki yılın altındaki bazı suçlar, erteleme kapsamından çıkarılacak. Yeni infaz hesaplamasıyla, suçlu, belli bir süre için hapiste kalacak. Cezasının bir bölümü için de Avrupa’daki gibi kamu hizmetinde çalıştırma gibi yöntemler devreye sokulacak.

Mevcut uygulamaya göre, bir yılın altındaki cezaların infazı yarı oranında uygulanıyor. Yani altı ay hapis cezası var, ama erteleme kapsamına girdiğinden, yatmıyor. Yeni düzenleme kabul edilirse, ceza alan bir kişi, mutlaka cezaevine girecek ve az da olsa cezaevinde kalacak. Yeni infaz yasa taslağında, özellikle hırsızlık dolandırıcılık, hakaret, tehdit, trafik güvenliğini tehlikeye sokma gibi suçlarda bir gün bile olsa hapis cezasının pratikte uygulanması amaçlanıyor.

Öğrenci Yurtlarına Yönetici Alınacak

1200 Sözleşmeli alımı için başvurular bugün başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurtlarda görevlendirilmek üzere 1200 yurt yöneticisi alımı yapıyor.

Duyuruda şöyle denildi:

“Bakanlığımız taşra teşkilatı yurt müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere, boş bulunan toplam 1200 kişilik sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli pozisyonları için, boş kontenjan sayısının üç (3) katına kadar çağırılacak adaylar arasından sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre 1200 Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alımı yapılacaktır. Adaylar, başvurularını, 10 Ekim 2022 (10.00) – 14 Ekim 2022 (17.00) tarihlerinde, e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden, elektronik ortamda yapacaktır.”