Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

YHGC Kongresi Yarın Yeni

YHGC Kongresi Yarın

Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti (YHGC) Olağan Genel Kurulu yarın yapılıyor. Yarın, cemiyet binasında saat 10.00’da başlaması beklenen kongrede, düne kadar Başkan adaylığı için Asi Gazetesi sahibi Nihat Mazmanoğlu’nun adı geçmekteydi.

Baro Genel Kurulu Yapılıyor

Hatay Barosu, genel kurulunu yapıyor. Baro’nun bugün ve yarınki genel kurulu sonunda, yeni başkan ile yöneticiler, disiplin ve genel kurul delegeleri belirlenecek. Başkanlık için Av. Cihat Açıkalın ile Av. Ekrem Dönmez’in yarışacağı öğrenildi.

Payas’ta temel kazısında çökme
3 YARALI…

İlimiz Payas ilçesinde dün gerçekleşen bir temel kazısı sırasında, 3 kişi, toprak ile duvar parçaları arasında kaldı.
Payas’ta, temel kazısı sırasında meydana gelen göçme sırasında, 3 işçi göçük altında kaldı. Ekiplerin müdahalesi ile 2 kişi göçük altından çıkartılırken, 1 kişinin ise çıkartılmasına çalışıldığı öğrenildi.

Motorine Yine Zam!

Bu sabah litre artışı 99 kuruş…

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. 15 Ekim Cumartesi gününden (bugünden) geçerli olmak üzere, motorine 99 kuruş zam bekleniyor. Halen motorin litre fiyatı 26,36 lira, benzinin litre fiyatı ise 20,60 lira.

3’e katlandı.

Antakya Belediyesi etkinliği, muhtarlar ile mahalle temsilcilerine:

Neler Yaptık?

Antakya Belediyesi, geride kalan 3,5 yıllık süreçte hangi hizmetlerin yapılıp hangilerinin yapılamadığı ve yapılacağı ile ilgili sunuma dair bir etkinlik düzenliyor Etkinlik, bu sabah yapılıyor. Etkinliğin davetlileri, Antakya ilçesine bağlı 90’ın üzerindeki mahallenin muhtarı ile Partinin mahalle temsilcileri.

Antakya Belediyesi’nin bu sabah Ottoman Otel’de gerçekleşeceği duyurulan toplantısına, Partili yöneticiler ile Partililer de davet edildi. Etkinlik, sabah 09.30’da kahvaltı ortamında yapılacak.

Tıbbi Bitki Yetiştirme

Kurs Ücreti 1000 Tl

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ), tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ile faydalanma yöntemlerine dair bir kurs açılıyor.

MKÜ’den konuya ilişkin yapılan duyuruda şöyle denildi:

“Üniversitemiz, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi üzerinden, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, faydalanma yöntemleri ve tanıtılması konulu bir kurs açılacaktır. İlgilenenlerin, Rektörlük binasındaki ofisimize başvuru yapmaları gerekmektedir. Kurs başlama tarihi 25/10/2022, ücret 1000 TL, süre ise 60 saat uzaktan eğitim olarak belirlendi. Çalışma günleri ise Pazartesi-Çarşamba-Cuma-Pazar, 19:00-20:30 saatleri arasında, 6 ders saati ‘canlı ders’ şeklinde olacak. Detaylı bilgi için ofisimizden bilgi alınabilir.”

KPSS 6 Kasım’da

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ortaokul mezunlarına yönelik bölümü, 6 Kasım tarihinde yapılıyor. ÖSYM’den yapılan açıklamada, bu sınavda görev almak isteyen Akademisyenler için de başvuru sürecinin sürdüğü kaydedildi.

Duyuru şöyle:

“6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS Ortaöğretim Sınavı için görev tercih işlemleri başlamıştır. Belirtilen tarihte sınavda görev almak isteyen görevlilerin, http://gis.osym.gov.tr internet adresinden görev tercihinde bulunmaları gerekmektedir. Görev tercihinde bulunmayan görevlilere merkez tarafından görevlendirme yapılmamaktadır. Görev tercih işlemi, 24.10.2022 tarihinde saat 10.00’da sona erecektir.”

TÜİK konut satış istatistiklerinden derlenen bilgilere göre, Rusların Türkiye’deki konut yatırımı, yılın 9 ayında 2021’in aynı dönemine göre yüzde 199 artarak 9 bin 311 adede ulaştı.

Beklenti Anketi

AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, gelecek hafta gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısında politika faizinin yüzde 12’den yüzde 11’e indirileceğini tahmin ediyor.

Uyuşturucuya darbe

Gümrük Muhafaza ekiplerinin yılın 9 ayındaki çalışmaları kapsamında, eşyalar itibariyle bakıldığında, söz konusu dönemde ele geçirilen uyuşturucunun değeri 5 milyar 902 milyon 326 bin 99 lira olarak kayıtlarda yer aldı.

Yeni yasayla…

Basın kartı başvurusu için 5 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almamak, sahtecilik, dolandırıcılık, devlet sırlarına karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar ile kamu barışına karşı suçlardan hüküm giymemiş olmak şartları da aranacak.

Türkiye ve Katar

Türkiye ve Katar, Yüksek Stratejik Komitesi’nin kurulduğu 2014 yılından beri gerçekleştirdiği 30 zirveyle, birçok alanı kapsayan 80’i aşkın anlaşmaya imza attı.

Tarım Bakanlığı

Kadın Çiftçiler

Kadın Çiftçilere Yönelik İl Özel Projeler Programı’nda, 43 özel projeyle, 2 bin 608 kadın çiftçiye proje konularına göre eğitim imkanı tanındı. 450 kadın çiftçinin işletme, atölye ve kooperatif kurmaları sağlandı.

Diyanet İşleri mesajı:

Kamu hakkına riayet!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Müslüman, her alanda kamu hakkına riayet etmelidir. Rüşvet, stokçuluk ve karaborsacılıktan uzak durur. Müslüman, kamu hizmetini sorumluluğu ağır bir emanet olarak görür” dedi.

Sosyal Konut Projesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında, vatandaşımız, 7.5 milyonu aşkın bir başvuruyla, rekor bir başvuruyla projeyi sahiplendi.”

Görme Günü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de görmede zorluk çeken çocuk oranının yüzde 2,2 olduğunu ve 2021’de görme sorunu tespit edilen 18 bin 596 bebek ve çocuğun tedavi edildiğini bildirdi.

Demirtaş’a ceza

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı hedef gösterdiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seçim mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Girişimcilerimizin, gençlerimizin özgürce var olacakları bir ülke çok yakın.”

Özel sektör

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, ağustos sonu itibariyle 2021 yıl sonuna göre 5,9 milyar dolar azalarak 162,9 milyar dolara geriledi.

3 bin noktaya

Bin 300 satış noktasında hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri, daha çok tüketiciye ulaşmak için bakkal projesi geliştirdi. Genel Müdür Aydın, söz konusu projeyle 2023’ün ilk çeyreğinde 3 bin satış noktasına ulaşacaklarını açıkladı.

AVM’ler de üretecek

Artan enerji faturalarının getirdiği yüksek maliyet, marka ve AVM’leri harekete geçirdi. Markalar kendi bünyelerinde ‘enerji tasarruf ve takip birimi’ kurarken, 50 AVM, kendi elektriğini üretmek için GES yatırımı yaptı.

Enflasyon beklentisi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıkladı. TCMB anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,78’e yükseldi.

Yasalaştı ama…

Tepkiler sürüyor

Hükümetin “dezenformasyona karşı atılan bir adım olarak” nitelediği, muhalefetin ise basını susturma ve sansür girişimi olduğu söylediği “Dezenformasyonla Mücadele Yasası”na tepkiler devam ediyor.

Polis intiharları

Polis intiharları, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. EGM’nin polis intiharlarına ilişkin açıklamasında bir husus dikkat çekti. Buna göre, intihar sebepleri arasında kripto para, sanal bahiste para kaybetmek ilk sırada yer aldı.

Adana Festivali

7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, gastronomi tutkunlarını buluşturdu. Festival alanında üç gün boyunca yüzbinlerce kişi ağırlanırken; kebap, ciğer, şalgam, şırdan, mumbar, bici bici, karakuş ve halka tatlılarının başı çektiği 100’ü aşkın lezzet tanıtıldı.

19 Bin TL’ye

Umre Programı!

Diyanet’ten öğrencilere, ara tatilde 19 bin TL’ye umre programı! Diyanet İşleri Başkanlığı, okulların ara tatile gireceği dönemde “Öğrencilere özel indirimli umre programı” düzenliyor.