Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Sigaraya Zam! Sigaraya yeni

Sigaraya Zam!

Sigaraya yeni zam yapıldı. 15 Ekim Cumartesi sabahından itibaren yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre;

Winston 30 ile 32 TL, Camel 30 TL, Montecarlo 29,5 TL ve LD de 29.5 TL’den satılmaya başlandı.

Eğitim Bir Sen Kongreye gidiyor

Cumartesi Anemon’da

Hatay Eğitim Bir Sen Sendikası, hafta sonunda genel kurulunu yapıyor. İsmail Bayrakdar’ın başkanı olduğu Hatay Eğitim Bir Sen Hatay Şubesi Olağan Genel Kurulu, 22 Ekim Cumartesi günü Antakya Anemon Otel’de saat 10.00’da başlayacak.

TMO’dan “Ucuz Arpa” satışları bugün başlıyor

Maliyetinden de Ucuz…

TMO, “ucuz arpa” satışına başlıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi, prim dahil tonunu 6 bin 200 liradan aldığı arpayı besicilere 5 bin 250 liradan satacak. Arpa satışlarında besici ve yetiştiricilerin talepleri, üretici örgütleri aracılığıyla, 17-24 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Sümerler Salı Pazarı Aylar Sonra

Bugün Yeniden Kuruluyor

İlimiz Defne ilçesi Sümerler Mahallesi’nde daha önce haftanın Salı günleri Sevgi Parkı bölgesinde kurulan semt pazarı uygulaması daha sonra kaldırılmıştı. Aylar sonra Sümerler Salı Semt Pazarı bugün yeniden kuruluyor.

Edinilen bilgiye göre, semt pazarı yerinde değişiklik olmamakla birlikte, Halı Saha-Cami yönüne doğru hafif bir kayma yapılacağı kaydedildi.

HGC’nin İskenderun Temsilcisi

Cevdet Işık Şener

Pazar günü genel kurulunu yaparak yeni yönetim ve organlarını seçen Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Yönetimi, ilk toplantısında bazı konuları masaya yatırdı ve İskenderun temsilciliğine yeni bir atama yaptı. Konuya ilişkin HGC açıklamasında, bu görevi daha önce yürüten Sabriye Güler’e teşekkür edildi ve yerine Cevdet Işık Şener’in getirildiği bildirildi.

TMO açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2022/23 sezonunda da un ve yem regülasyonu çalışmasına devam edeceğini açıkladı.

EYT çalışması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili başka bir soru üzerine, bu konuda birçok televizyon programında uzmanların hesaplar yaptıklarını anımsattı, bu hesapların hiçbirinin önlerinde olmadığını dile getirdi.

Yüzde 28’lik büyüme

İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, bu yıl 13 milyar dolarlık ihracat hedefini rahatlıkla tutturacaklarını belirtti.

1.800 dekar alanda

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün geliştirdiği ‘Gelincik’ ve ‘Sarıgelin’ adlı renkli pamuk çeşitlerinin hasadı yapıldı. Bu sene 7 çiftçinin 1.800 dekar alanda ürettiği renkli pamuklar Bossa Tekstil tarafından satın alındı.

MEB karşılayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Amasra’daki maden kazasında yaşamını yitiren madencilerin çocuklarının eğitimini üstlendiklerini belirterek, “Burslar vereceğiz, tüm okul, kırtasiye masraflarını biz karşılayacağız” dedi.

Kart harcamaları

Mastercard Ekonomi Enstitüsü’nün Değişen Cüzdanlar raporuna göre, tüketiciler, deneyimlere ve temel ihtiyaçlara öncelik veriyor.

Kadın girişimciler

Garanti BBVA, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Akademisi’nin ilk online eğitimini gerçekleştirecek. Eğitime katılmak isteyen kadın girişimciler, www.garantibbvakadingirisimci.com adresi üzerinden programa ulaşabilecek ve eğitime kayıt olabilecek.

11 yıl 7 ay hapis

Eski HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, farklı tarihlerde katıldığı eylem ve etkinliklerdeki konuşmalarında terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle 11 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Anayasa

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak, “Anayasanın 24. ve 41. maddeleriyle ilgili çalışmalarımız tamam. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemesi halinde sunum yapmaya hazırız” dedi.

Bakan açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amasra’da patlamanın meydana geldiği madeni ziyaret etti. Ocakta üretime ara verildiğini söyleyen Bozdağ, soruşturmayı yürüten savcı sayısının beşe yükseltildiğini açıkladı.

Bütçe bilgisi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Eylül ayına ilişkin bütçe gerçekleşmeleri raporunu açıkladı. Buna göre, Eylül’de bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 75,5 artarak 206 milyar 940 milyon liraya, bütçe giderleri yüzde 101,8 artışla 285 milyar 567 milyon liraya yükseldi.

KKM için ödeme

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Merkezi Yönetim Bütçe verilerine göre, Eylül ayında dövizden dönüşümler hariç kur korumalı mevduatın bütçeye yükü 9 milyar 292,8 milyon TL olarak belirlendi.

9 aylık ihracat

Türkiye’den Ocak-Eylül 2022 döneminde 7 ülkeye yapılan deniz salyangozu ihracatından 8 milyon 627 bin 20 dolar gelir elde edildi.

Emtia piyasası

Geçen hafta kahve yüzde 9,5, gümüş ve paladyum yüzde 9,3, altın yüzde 3, buğday yüzde 2,2, platin yüzde 1,8, pamuk yüzde 1,4, kakao yüzde 1 ve pirinç yüzde 0,5 değer kaybetti.

600 milyon dolar

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 100’e yakın Türk dizisinin, dünyada en az 150 ülkede oynadığını belirterek, “Bu yıl dizi ihracatında 600 milyon dolar geçeceğimizi öngörüyoruz” dedi.

El konuldu

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağındaki patlamaya ilişkin olarak, güvenlik sistemlerinin de yer aldığı tüm teknik cihazlara soruşturma kapsamında el konuldu.

İlk Evim Arsa Projesi

Bir milyon konut arsası projesinde, altyapı TOKİ tarafından yapılacak, elektrik, su, kanalizasyon, stabilize yol altyapıları 2 yılda etaplar halinde tamamlanacak.

Faiz harcamaları

Eylül’de faiz harcamaları 33,1 milyar TL olarak kaydedildi. Böylelikle Şubat ayındaki 43,7 milyar TL’lik aylık faiz harcamasından bu yana en yüksek faiz harcaması izlendi.

Emsal karar

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, 81 yaşında bankadan kullandığı kredi borcunu kapatmadan vefat eden Alzheimer hastasının mirasçısına açılan davada, yerel mahkemenin “mirasçının borçtan sorumlu olmadığı” yönündeki kararını, eksik inceleme nedeniyle bozdu.

Yerli aşı çalışması

Türk bilim insanları, TURKOVAC’ın ardından yerli KKKA aşısı için kolları sıvadı. Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla ilgili aşı geliştirme çalışmalarını, salgın nedeniyle 2 yıl bekletmek zorunda kalmıştık. Şimdi tekrar başlayacağız” dedi.

Bütçe açığı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 yılında planlanan doğalgaz ve elektrik sübvansiyonunun bütçeye yükünün 600 milyar lira olarak hesaplandığını açıkladı.

Proje bilgisi

İlk Evim Arsa Projesi’nde iki yılda konutu bitiremeyen hak sahiplerinden arsası geri alınacak. Bu arada, planları onaylanan, hak sahibi belli olan arsaların tapuları ise Aralık ayı itibariyle verilmeye başlanacak.

Dış borç zirvede

Kısa vadeli dış borç stoku, Ağustos’ta 138,1 milyar dolara çıktı. Ağustos sonu itibariyle, orijinal vadesine bakılmaksızın, vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku 185,9 milyar dolarla rekor kırdı.