Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Otomobil tarım aracına çarptı

Otomobil tarım aracına çarptı

KARI KOCA HAYATINI KAYBETTİ

      Samandağ ilçesinde, otomobilin çarptığı, “patpat” diye tabir edilen tarım aracındaki karı koca hayatını kaybetti.

A.B.’nin kullandığı 31 ACT 819 plakalı otomobil, Yeşilköy Mahallesi Samandağ-Antakya kara yolunda Sabit Uzel’in (55) kullandığı tarım aracına çarptı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine 112 Acil Sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, sürücü Uzel ile yanındaki eşi Leyla Uzel’in (50) yaşamını yitirdiğini belirledi. Cenazeler, Samandağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

      Otomobil sürücüsü A.B., ifadesine başvurulmak üzere Jandarma’ya götürüldü.

Meclis gündemi

TBMM Genel Kurulu’nda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren “torba” kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) boşalan bir üyelik için seçim yapılacak.

49 yaşında

Hizmete 30 Ekim 1973’te açılan ve günlük ortalama 200 bin aracın kullandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 49 yıldır Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor.

Borsa İstanbul

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin yükseliş potansiyeli, beklentileri aşan bilançolar ve küresel merkez bankalarının “ultra şahin” para politikalarının yavaşlayacağına yönelik beklentilerle sürüyor.

Jandarma verisi

ASELSAN, akıllı teknolojiler kullanarak geliştirdiği Yapay Zeka Destekli Kır Güvenlik Yönetim Sistemi’ni jandarmanın kullanımına sunacak.

TİHEK kararı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), hamile olduğu için bir kişiyi işe almayan kuruma, ayrımcılık yasağının ihlali gerekçesiyle 10 bin lira idari para cezası verdi.

Başörtü düzenlemesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “(Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi) Referanduma gitmeden, Meclis’te 400 üzerinde bir çoğunlukla geçebileceğine ben yürekten inanıyorum.”

60 ilçede daha

Adalet Bakanlığı’nca, 60 ilçede daha velayet altındaki çocukların teslimi ile çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin yapılacağı çocuk görüşme merkezlerinin bugün hizmete alınmasıyla, Türkiye genelindeki merkez sayısı 198’e yükselecek.

154 yaşında

Kurulduğu 1 Haziran 1868’den bu yana, 154 yıldır bağışçılardan aldığı destekle insanlık hizmetinde gönüllü çalışan Türk Kızılay, kan hizmetleri, uluslararası yardımlar, sosyal hizmetler, göç ve mülteci hizmetleri gibi pek çok alanda faaliyet yürütüyor.

Ankara’da ağırladı

Türk Hava Yolları (THY) Ankara Satış Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, daha önce uçağa binmeyen ve Ankara’yı görmeyen Türkiye’nin 7 bölgesinden 29 özel sporcu çocuğu Ankara’da ağırladı.

Vefatının ikinci yılı

Türk siyasetinin önemli aktörlerinden biri olan Mesut Yılmaz, siyasete girdiği 1983’ten sonra bakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve üç koalisyon hükümetinde Başbakanlık görevlerini üstlendi.

10 milyon pasaport

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar 10 milyon, bu yıl ise 2 milyon 528 bin biyometrik pasaportu vatandaşlara teslim ettiklerini bildirdi.

Diyarbakır Cezaevi

Geçmişte, adı işkenceyle anılan Diyarbakır Cezaevi’nin müze yapılmak üzere mülkiyetinin Adalet Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesinin ardından, çevresindeki beton blokları kaldırma çalışması sürüyor.

1270 kişi yakalandı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde düzenlenen “Türkiye Huzur Güven” uygulamalarında, çeşitli suçlardan aranan 1270 kişi yakalandı, 64 şüpheli gözaltına alındı ve 362 araç trafikten menedildi.

Turistlerin rotası

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koruması altındaki milli parklar ile tabiat parklarını, bu yılın 8 ayında 41 milyon 438 bin 206 kişi ziyaret etti.

Konaklama Vergisi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin: “Konaklama Vergisi’nin 2024 yılına ertelenmesi sektör açısından çok önemli.”

Vizyona giriyor

‘Müjdemi İsterim’, 18 Kasım’da sinemaseverlerle buluşacak. Yapımını TMC’nin yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği filmde, yönetmenliği Ömer Faruk Yardımcı üstlenirken, senaryoyu Olcay Onur Kaya kaleme aldı.

Banka Promosyonu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla revize edilen banka promosyon sözleşmesiyle, Bakanlık merkez teşkilatı personelinin promosyonu 25 bin 500 liraya yükseltildi.

2 bin 460 aileye

Rehberlik hizmeti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kırsal bölgelerde görev yapan mobil ekiplerin, farklı risk gruplarındaki çocukların okula devamını sağlamak amacıyla 5 bin 188 çocukla görüştüğünü, 2 bin 460 aileye rehberlik hizmeti verdiğini bildirdi.

TÜSİAD Başkanından

Reel sektör uyarısı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, regülasyonlar nedeniyle finansal kesimin kredi vermesinin daha da zorlaştığına vurgu yaparak, “Sağlıklı işleyen üreten, istihdam yaratan bir reel kesimin arkasında bu süreci destekleyen sağlıklı işleyen bir finansal sektöre ihtiyaç var” dedi.

Yeni anayasa

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kazandırmak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerinden biridir” dedi.

Bankalara çağrı

Merkez Bankası, bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarıda bulundu, tedbir alabileceğini iletti. TCMB, Mayıs ayında sözlü uyarıda bulunmuştu.

Perakende Yasası’nda

Değişiklik talebi…

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için Perakende Yasası’nda değişiklik yapılması çağrısında bulunarak, “Haksız rekabet önlenerek, piyasadaki aktör sayısının artması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Partimizin adayı…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla ilgili olarak, “Örgütümüzün, Partimizin adayı, Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ama 6’lı masanın da iradesine saygılı olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz” dedi.

TCMB’den izin

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Papel Elektronik ve Para ve Ödeme Hizmetleri ile A Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri’nin faaliyet iznini onayladı.

TOGG’un fiyatı!

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, “Fiyatlar belli değil. Günümüz dünyasında hiçbir profesyonel şirket, 5-6 ay sonrası için fiyat açıklamaz. 1. çeyreğin sonunda trafiğe çıkacağımız için ona göre planlıyoruz” dedi.

Ayrım kaldırılmalı

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, finansmana erişimin çok zor olduğu bu dönemde, kredilerin hem esnaf odası hem de TOBB’a üye olması şartıyla verilmesinin ihtiyaçlara karşılık vermediğini, bu ayrımının kaldırılması gerektiğini belirtti.