Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

ÖDP, Sol Parti Oldu…

ÖDP, Sol Parti Oldu…

Hatay İl Başkanı da Enver Aktaş

Daha önce Özgürlük ve Demokrasi Partisi adıyla bilinen ÖDP, Sol Parti adını alırken, gerçekleşen Hatay İl Kongresi sonunda başkanlığa Enver Aktaş seçildi.

Sol Parti İl Başkanı Enver Aktaş, yaptığı açıklamada, “Hem Hatay’ın hem ülkenin şimdi sola daha çok ihtiyacı var. Sol Parti, AKP’yi 20. yılında iktidardan göndermek için tüm toplumsal muhalefet güçlerinin seferberliği için çağrı yaparken, ortak bir muhalefetin süreçteki önemine işaret ediyor. Devrimci bir anlayışla çözüm üreten, politika belirleyen bir hat inşa edeceğiz” dedi.

Motorine Zam…

Bu sabah uygulanan zam litrede 1,16 TL

3 Aralık Cumartesi günü (bugün) itibariyle, motorin fiyatlarına 1 lira 16 kuruş zam geldi. Hafta içinde iki kez fiyat indirimi yapılan motorine, 1 lira 16 kuruşla bu kez büyük oranda bir zam gelmiş oldu. Dün itibariyle, motorin litre fiyatı ortalama 22,50 liradan satılırken, bu sabah motorinin litre fiyatı 23 lira 66 kuruşa yükseldi.

Benzinin litresi ise ortalama 20,20 liradan satılıyor.

Antakya Meclisi Toplanıyor

Antakya Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını 5 Aralık Pazartesi günü gerçekleştiriyor. Meclis’in Pazartesi günkü toplantısı saat 13.30’da Akasya Mahallesi 78. Sokak’ta bulunan Şehit Emin Yıldırım Çok Amaçlı Salonu’nda yapılacak.

Meclis gündeminde; Ödenek aktarılması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak öğretmenler arası fotoğraf yarışması düzenlenmesi, sosyal denge sözleşmesi imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi ile imar tadil teklif ve raporları bulunuyor.

KKYDP Projeleri Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurusuyla, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı adıyla bilinen, %50 hibeli KKYDP Projeleri sürecini başlattı.

Duyuru şöyle:

“Yüzde 50 hibeli KKYDP projeleri başladı. Ekonomik yatırımlar için 10.02.2023, çiftlik faaliyet makine ekipman yatırımları için 20.01.2023 kadar başvuru yapabilirsiniz. Proje hazırlatmak için Konevi Danışmanlık ile iletişime geçiniz. En kısa zamanda detaylı bilgi paylaşacağız.”

Bilişimci Alınacak

Sağlık Bakanlığı, Bilişim Uzmanı arıyor. KPSS 70 ve YDS 30 puan hesabına göre yapılan duyuruda şöyle denildi:

“Bakanlığımız tarafından 23-27 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre, 10 sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır. Yapılacak olan sınava ilişkin kılavuz, www.meb.gov.tr – personel.meb.gov.tr- yegitek.meb.gov.tr adresinde ve Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanacaktır.”

Bakan açıkladı…

İşveren desteği!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: “İşverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır.”

Devlet desteği

Devlet, engellilerin içinde bulunduğu zor koşulların giderilmesine katkıda bulunmak, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla gelir, emlak, motorlu taşıtlar, özel tüketim ve gümrük vergisi uygulamalarında avantajlar sunuyor.

Örnek üretim

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan zeytinyağı fabrikasında, üreticiler tarafından hasat edilen zeytinler yağa dönüştürülüyor.

Sağlık turizmi

Şubat 2019’dan bu yılın Ekim ayına kadar yurt dışından 2 milyon 655 bin 720 kişinin tedavi için geldiği Türkiye, sağlık turizminden 5 milyar 987 milyon 668 bin dolar gelir elde etti. Bu rakamın 1,6 milyar doları ise bu yılın ilk 10 ayında elde edildi.

Asgari beklentisi

Beyoğlu’ndaki İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde toplanan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş üyeleri, “Asgari ücret sefalet ücreti olmasın, 14 bin 800 net olsun” yazılı pankart açarak sloganlar attı.

TÜİK verisi

TÜİK verileri, vergiler, enflasyon, işsizlik, dalgalı kurlar, yüksek faiz düzeyinden en fazla olumsuz etkilenen orta sınıfın milli gelirdeki büyümeden adil pay almadığını gösteriyor.

Bakanlık açıkladı

Ticaret Bakanlığı verilerinden yapılan derlemeye göre, yurt dışı müteahhitlik sektörü, 1972’den bu yılın Kasım ayı sonuna kadar 132 ülkede, 463,3 milyar dolar değerinde 11 bin 405 proje üstlendi.

Borsa İstanbul

Türkiye sermaye piyasaları her geçen gün büyüyor. Yatırımcıların artan ilgisi ile son 2 yılda 85 şirket Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Dış ticaret açığı

Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı geçici verilere göre, Türkiye’nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara yükseldi.

Suriye çağrısı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “5 Ocak 2020’de Sayın Genel Başkanımız, Meclis kürsüsünden, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmeye hazır olduğunu ifade etmişti. Belirlediğimiz 4 madde çerçevesinde, Genel Başkanımızın bu çözüm ve uzlaşı çağrısını Dışişleri Bakanlığımıza resmi yazı olarak, resmi bir yolla bildirmeye karar verdik” dedi.

Erdoğan’ın mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, asgari ücretin “enflasyonun altında olmayacağı” yönündeki açıklaması, beklentileri yılın ikinci yarısındaki enflasyonun üzerinde bir rakama odakladı.

Sanayicinin şikayeti

Banka kredilerinden

“Bankalar, krediye erişimi büyük oranda zorlaştırıyor” diyen ve küresel durgunluk riskine işaret eden Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Deryal, krediye erişimin büyük oranda zorlaştığını söyledi.

İmza atmayız

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, toplumu tebessüm ettirecek bir asgari ücret belirlenmemesi halinde karara imza atmayacaklarını söyledi.

Özelleştirilecek

Türkiye geneli 13 ildeki (Ağrı, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Erzincan, Kars, Kastamonu, Muş, Samsun, Tekirdağ ve Tokat) bazı taşınmazlar, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ) tarafından satış yöntemiyle özelleştirilecek.

EYT kapsamı

Aralık ayında TBMM gündemine gelmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemeden stajyer ve çırakların da yararlanmasını içeren bir kanun teklifi hazırlandı.

Engelli memurlara

‘Faizsiz Kredi’ talebi

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine TOKİ konutlarından satın almaları halinde, tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını talep etti.

Yargıtay kararı

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, kağıttan uçak yaparak okul bahçesine atan öğrencisine kağıt yedirmeye çalışan öğretmene verilen beraat kararını, “kötü muamele” suçu bakımından değerlendirme yapılmadığı gerekçesiyle bozdu.

Hava sıcaklıkları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey ve iç kesimlerde hafta sonu itibariyle hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşeceğini, ancak buna rağmen yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceğini bildirdi.

Sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) düzenlenen 2022 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2022-DUS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

Türkiye İhracatı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Kasım ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 artışla 21,9 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Ocak-Kasım dönemi ihracatımız, yüzde 14 artışla 231 milyar dolara yükselmiştir” dedi.

Galatasaray kazandırdı

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş., borsada Kasım ayında yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Bakan Kurum’dan

Teşekkür mektubu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine başvuran vatandaşlara gönderdiği mektubunda, “Noter huzurunda ve şeffaf bir şekilde yaptığımız kura çekimlerimizi 2023 Mart ayına kadar tamamlayacak ve 2 yıl içerisinde 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.

Beklentileri karşılayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin olarak, “Herkesin mutmain olacağı bir rakamla mutlaka yapılacaktır” dedi.

MEB verisi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “MEB, temel eğitim ve ortaöğretimde yılda 3 fikri mülkiyet tescili alırken, şu an 8 bin 300’e ulaştı” dedi.

Sağlık Bakanlığı

Ambulans verisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kara ambulanslarıyla bu yılın ilk 10 ayında 5 milyon 707 bin 369 hastanın sağlık kurumlarına ulaştırıldığını bildirdi.