Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’da 4 Hakim-Savcının Tayini

Hatay’da 4 Hakim-Savcının Tayini Çıktı

Hakimler Savcılar Kurulu kararıyla, ilimizde görevli 4 Hakim ile Cumhuriyet Savcısı ile ilgili atama kararları çıktı.

Hatay’la ilgili Hakim-Savcı atamaları şunlar:

-Nursima Avcı Bekiroğlu- İskenderun Cumhuriyet Savcılığı’ndan Zonguldak Ereğli Cumhuriyet Savcılığı’na

-Osman Nuri Güven: Samandağ Hakimliği’nden Mardin Hakimliği’ne

-Müslüm Şener: Tarsus Hakimliği’nden Hassa Hakimliği’ne

-İbrahim Akutay: Hatay İdare Mahkemesi üyeliğinden Ankara İdare Mahkemesi üyeliğine

Sağlık’ta 10.000 işçi alımında gelişme

Yedeklere Çağrı…

Sağlık Bakanlığı’nın 6-7 Nisan 2022 tarihli ilanıyla alımına karar verilen 10.000 işçi ile ilgili kontenjanlar dolmadığı için bazı branşlara yedeklerden alım çağrısı yapıldı. Bakanlık duyurusuna göre, 6-7 Nisan 2022 tarihli “sürekli işçi alımı” uygulamasında, kontenjanların dolmaması üzerine yedeklere çağrı yapıldı ve 5-8 Aralık tarihleri arasında başvuruda bulunulması gerektiği hatırlatıldı. Sağlık Bakanlığı, ilana göre; temizlikçi, güvenlik görevlisi, tekniker, boyacı, elektrikçi, tesisatçı, bilgisayar onarımcısı, şoför ve destek elemanı açığını yedeklerden tamamlayacak.

Suriyelilere Futbol Kursu Vereceğiz

Hatay’daki Türk ve Suriyeli çocuklara Futbol Kursu verilecek. Bu iş için Yayladağı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından bir duyuru yapılarak, Suriyeli çocuklara kurs vermek üzere futbol antrenörü alımı yapılacak.

Yayladağı Halk Eğitim Merkezi’ndeki yabancı çocuklara yönelik Futbol Kursu Türkçe Seviye Kurs Öğreticiliği için başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı seçimi yapıldı

Başkan Can Teymur Yeniden Seçildi, Yönetim Değişti…

İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde vakıf seçimleri yapıldı. Pazar günü gerçekleşen seçimler sonrasında, mevcut Başkan Can Teymur yeniden bu göreve getirilirken, Yönetim Kurulu üyeleri ise değişti. Seçim sonucuna göre, Can Teymur başkanlığındaki İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı yönetiminde; Can Teymur, Necla Huri, Ferit Baytaroğlu, İlyas Edip Terbiyeli, Erol Karaçay, İbrahim Açıkgöz, Bünyamin İlyas Aytar, Melis Sabuncuoğlu, Mahir Tekvire, Yusuf Diker ve Melisa Baikoğlu yer aldı.

Uzman Öğretmene 2250 Tl, Başöğretmene 4500 Tl Artış…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Uzman Öğretmen maaşlarında yeni yıldan itibaren aylık 2250 lira, Başöğretmenlerde ise 4500 lira artış olacağını söyledi.

Pazartesi günü TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında konuya değinen Fuat Oktay şöyle dedi:

“Öğretmenlerimiz, Uzman Öğretmen olduklarında maaşlarında, 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, Başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır.”

Felsefe Olimpiyatları

27. Felsefe Olimpiyatı, geçtiğimiz hafta sonunda yapıldı. Türkiye Felsefe Kurumu’nun düzenlediği, Hatay Bölge Koordinatörlüğünü Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nin üstlendiği Felsefe Olimpiyatları’nın 27.si, 4 Aralık 2022 Pazar günü, online olarak yapıldı. Türkiye genelinde 405 okulun yer aldığı yarışmalara, bölgemizden 29 ortaöğretim kurumu katıldı. Yarışmalarda birinci olan öğrenci, Türkiye’yi Uluslararası Felsefe Olimpiyatları’nda temsil edecek.

TOKİ açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere idarenin projelerinden konut satışı yapılmadığını bildirdi.

Ders saati

MEB: “Hedefimiz, 2022’de öğretmen başına düşen eğitim saatini 120 saate ulaştırmaktı. Bugün itibariyle Türkiye’de öğretmen sayısı artmasına rağmen, öğretmen başına düşen eğitim saati 205 saate ulaştı.”

Arşivler açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Bakan Ersoy, Osmanlı’nın son döneminden Cumhuriyet’in ilk yıllarına, Anıtkabir’in yapımından Kore Savaşı’na kadar Bakanlığın arşivinde yer alan görüntüleri, internet sitesinden ve “Film Mirasım KTB” uygulamasından erişime sunduklarını bildirdi.

Düve ithalatı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yatırım ve desteklemelerle damızlık düve ithalatını en düşük seviyelere indireceklerini belirterek, “Burada da en büyük görev, damızlık birliklerine düşmektedir” dedi.

Rekabet Kurulu

Rekabet Kurulu’nda, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren üretici, tedarikçi ve perakendeci niteliğindeki bazı teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 6-7 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Bakanlık açıkladı

İçişleri Bakanlığı: “2 yılda düzenlenen; 8 ilde Sahil Rüzgarı-1, 9 ilde Sahil Rüzgarı-2, 16 ilde Müsilaj-1, 20 ilde Müsilaj-2, 30 ilde Tırpan ve 24 ilde Tümör operasyonlarında, bugüne toplam 66 organize suç örgütü çökertildi ve yakalanan 335 şüpheli tutuklandı.”

Belediyeleri uyardı

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, “İçme suyuyla ilgili kayıp kaçak oranını hızlıca aşağı çekmemiz gerekiyor. Kayıp kaçak konusunda da belediyelerimizin ciddi çalışmalar yapması gerektiğini, işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Halk Eğitim Kursları

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, halk eğitim kurslarının piyasa talepleri dikkate alınarak, “istihdam” merkezli revize edileceğini bildirdi.

ÖSYM’nin desteği

Engelli adaylara

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Engeli, sağlık sorunu ve özel durumu bulunan adaylara gerektiğinde bulundukları yerde hizmet veriyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’na destek

Devlet Bahçeli’den

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “altılı masanın aday belirleme anketini” değerlendirirken, “Eğer birisi ankette bana gelirse, ‘6 kişi anket yapıyoruz, siz bu ankette kime evet dersiniz’ derse, o zaman tercihim sınıf arkadaşımdır” dedi.

Sınır güvenliği

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Aydın, “Sınırlarımız sağlam, güvenli ve emniyetli. Kahraman askerlerimizden habersiz kuş dahi uçmuyor” dedi.

EYT’liler bekliyor

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili 20 yılı aşan kördüğümün bu ay bir çözüme kavuşturulması bekleniyor. Prim ve yıl şartını karşılamalarına rağmen, 8 Eylül 1999’da yasanın değişmesiyle emeklilik yaşlarının gelmesini bekleyen kişiler, kendilerini “EYT mağduru” olarak tanımlıyor.

Varlık Fonu

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Kardemir) toplamda 50 milyon 294 bin 346,76 lira nominal değere sahip hissesini, pay başına 13,05 liradan satın almak üzere anlaşmaya vardı.

KİT’lere 1044 kadro

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, bazı kamu iktisadi teşebbüsleri ile bağlı ortaklıklarına 1044 kadro ihdası yapılırken 598 kadro iptal edildi.

TCMB verisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 1,5 yıl sonra ilk yavaşlama kaydeden enflasyonda gıda grubu geneline yayılan artışların sürdüğünü belirtti.

Gayrimenkule vergi

Vergi gelirlerini artırmak isteyen Maliye, SPK ve BDDK ile işbirliğine giderek, gayri menkul rayiç bedellerini güncellemek istiyor. Maliye, gayrimenkul alım-satımında güncel rayiç bedel üzerinden vergi almayı hedefliyor.

Gıda fiyatlarında

Sorunun kaynağı

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım: “Gıda fiyatları neden artıyor? Sorunun kaynağı nedir? Sorunun ana kaynağı, Türkiye’nin, tarımsal girdilerde dışa bağımlı olması ve uygulanan yanlış tarım politikalarıdır.”

İlaç yok!

Türk Eczacıları Birliği eski Başkanı Erdoğan Çolak, “Devletin ilaçtaki fiyat politikası, vatandaşın, yılın tamamında ilaç bulamamasına neden oldu. Şu anda piyasada 2 binden fazla kalem ilaç yok” dedi.

Yılbaşı bereketi

Mücevherde yılbaşı bereketi, geçen yılı sollayacak mı? Cirolarının önemli bir bölümünü Sevgililer Günü ile birlikte yılbaşında gerçekleştiren mücevher firmaları için Aralık ayı “bereket ayı” demek…

Perakende gündemi

Son dönemde marketlerde yaşanan fiyat artışları gündemden düşmüyor. Marketlere yönelik yeni bir denetim dalgası başlarken, Rekabet Kurulu, market ve hızlı tüketim soruşturmasında sözlü savunmanın 6-7 Aralık’ta yapılacağını açıkladı.

Üreticiler uyarıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Üretici maliyetlerini düşürmeden, piyasada rekabet sağlanmadan ve ürün fiyatları denetlenmeden tüketicinin ucuz gıdaya ulaşması mümkün değildir.”

Sertifikalı tohum

TÜRKTOB Yönetim Kurulu üyesi Hacı Ömer Güler, sertifikalı tohum yetiştiriciliğinin ciddi bilgi birikimi istediğini belirterek, üreticilerin ayrıca desteklenmesi gerektiğini söyledi.

AYM iptali

Milli Savunma Bakanlığı’nın, askeri kaynaktan müfettiş kadrolarına atama yapabilmesine ilişkin bazı esasların yönetmelikle belirlenmesi konusundaki Askeri Ceza Kanunu’nda yer alan hükümler AYM tarafından iptal edildi.

Görme engellilere

Özel baston ürettiler

Görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için geliştirilen ve 2019 yılında Time dergisinde “yılın en iyi icadı” olarak yer alan yerli girişim WeWalk’tan yatırım haberi geldi.

60 yaşında

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Genel Kurul öncesi 60. Kuruluş yıldönümünü ve Ortak Yarınlar Sosyal Sorumluluk Ödülleri Töreni’ni, düzenlenen gala gecesinde gerçekleştirdi.

EPDK verisi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, elektrik piyasasında 28 şirkete tedarik lisansı, 3 şirkete üretim lisansı verildi. 1 şirketin üretim lisansı iptal edilirken, 2 şirketin üretim lisansı ise sonlandırıldı.

Emekliler/Memurlar

TÜİK’in enflasyon rakamlarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “TÜİK’e göre son 5 aylık enflasyon artışı yüzde 14. TÜİK, son 6 aylık enflasyonu şimdiden yüzde 18 olarak belirledi. Yani emeklilere ve memurlara verilecek zam sadece yüzde 18 ile sınırlı kalacak” dedi.

İş dünyasını böldü

Antalya’da, son dönemde konut satışı ve kira fiyatlarının yükselmesine yol açan ve yerel halkın mağdur olmasına yol açan “yabancılara konut satışına” yasaklama veya sınırlama getirilmesi talep edilmesi, iş dünyasını da böldü.

Çıraklar, önemli…

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çıraklar; bizim evlatlarımız, geleceğimizin ustaları, geleceğimizin esnaf ve sanatkârları. Bizler, bu kültür var oldukça, geleceğe daha güvenle bakabiliyoruz” dedi.