Hatay’da 5 ASM’ye doktor atandı
Hatay İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, kendi bünyesinden kadro fazlalığı olan yerlerden ihtiyaç olan yerlerde atama gerçekleştirdi.
Puan üstünlüğüne dayalı kura yöntemiyle 5 Aile sağlık merkezine doktor ataması yapıldı. Hatay’da doktor ataması yapılan 5 ASM (Aile Sağlık Merkezi) ve atanan doktor isimleri şöyle sıralanıyor:
Dr.Eren Şahbaz-Hassa’dan Belen AA Paşa Karaca ASM’ye
Dr.Erhan Çapar-Hassa-Aktepe 2 nolu ASM’den İskenderun 3 nolu ASM’ye
Dr.Eser Yaman-Dörtyol TSM’den Kuzuculu ASM’ye
Dr.Beray Banar-Kırıkhan TSM’den Hassa Akbez ASM’ye
Dr.Merve Nur çetin-Hassa TSM’den Hassa Aktepe 2 nolu ASM’ye
MKÜ-Resim Bölümüne kayıtlar bugün başlıyor
30 öğrenci alınacak
Hatay MKÜ’ye bağlı Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalına YGS-Ön Kayıt Özel Yetenek Sınavı Sistemi ile 30 öğrenci alınacak. Alınacak öğrenciler için ön kayıtlar 14-18 Ağustos tarihlerinde yapılırken, yetenek sınavının 22-24 Ağustos’ta yapılacağı belirtildi.
MkÜ Eğitim Fakültesi yetkilileri, desen bölümünden 50 ve üzeri puan alabilen öğrencilerin birinci aşama sınavına katılabileceklerini duyurdu ve tasarım sınavının 24 Ağustos günü, yapılacağını sonuçlarının da ertesi gün yani 25 Ağustos’ta ilan edileceğini duyurdu.
MKÜ Eğitim Fakültesi Resim İş bölümüne alınacak 30 öğrenci kadrosu için kesin kayıtlar 5-8 Eylül tarihlerinde yapılırken yedek aday kayıtları 11-13 Eylül tarihlerinde yerine getiriliyor.
DOĞAKA’dan hibe kazanan 7 projenin
4’ü HATAY’dan…
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, hibe kazanan 7 projeyi açıkladı. DOĞAK’a açıklamasına göre, onaylanan 7 projeden 4’ü ilimiz Hatay’dan. Hatay’dan hibe kazanan DOĞAKA onayla projeler şunlar:
-Samandağ Belediyesi Çocuk Bakım Geliştirme Projesi
-Payas Belediyesi AB Projeleri
-İskenderun Ticaret Sanayi Odası Lojistik Tedarik Projesi
-MKÜ Bitki sağlığı uyg. Araştırma Merkezi projesi
Müftülük kurum içinden personel arayışında
LİSE MEZUNU HİZMETLİ…
Hatay İl Müftülüğü kendi bünyesinden yardımcı hizmetli arıyor. Kurum içi duyuruda, Antakya İl Müftülüğü binası, Döryol Kur’an kursu ile Yayladağı İlçe Müftülüklerinde çalıştırılmak üzere kurum bünyesinde görevli resmi ve kadro onayı olan kişiler arasında lise yada dengi mezunu olmak koşuluyla yardımcı hizmetli alınacağı duyuruldu. Müftülük, alacağı lise mezunu hizmetlileri de sınava tabi tutuyor. Başvurular 17 Ağustos Perşembe gününe kadar yapılabilecek. Başvuruların ardından yardımcı hizmetli olmak isteyen müftülük asli kadrolu personeli 22 Ağustos Salı günü sınava tabi tutulacak. Personel başarılı görülürse yardımcı hizmetli olarak kategori değiştirecek.
OKULLARDA ÖLÇME-DEĞERLENDİRME DERSİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni süreçle ilgili planlamasında ölçme ve değerlendirme dersleri bulunuyor. Ölçme değerlendirme merkezleri, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) ile Uluslararası Fen ve Matematik Eğilimleri Araştırması´na (TIMSS) rakip olacak “Eğitimde Öğrenci Gelişimini İzleme Sistemi” ile PISA´ya göre daha geniş bir katılımın sağlandığı “Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi” (ABİDE) çalışmasını illerde yürütecek.
Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı 81 ilde kuracağı ölçme değerlendirme merkezleri ile örgün eğitim kapsamında öğrencilerin akademik gelişimlerinin izlenebilmesi, öğrenme eksikliklerinin tespit edilmesi için öğrenci, veli ve eğitimcilere geri bildirim verilmesine olanak sağlayacak. Bu yıl 25 ilde açılacak merkezler, 2019´a kadar diğer illerde de kurulacak.
Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizasyonuyla illerde ölçme araçları ve anketler yoluyla öğrencilerden veri toplanacak ve yapılacak analiz çalışmaları ile öğrenci ve velilere geri bildirim verilecek.
Tüm öğrencilere uygulanacak
Merkezler ile Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ABİDE çalışması, daha geniş kapsamda iller tarafından yürütülecek. Çalışma ile temel eğitimde olan öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri günlük yaşamda kullanma becerileri ile üst düzey zihinsel becerilere sahip olma düzeyleri ortaya çıkarılacak. 2016´da ilk kez uygulanmaya başlayan ABİDE çalışması, kurulacak merkezler ile tüm öğrencilere uygulanacak. ABİDE çalışması ile il düzeyinde öğrenme çıktıları, bu çıktıları etkileyen faktörler, bu faktörlerin öğrenmeyi etkileme düzeyleri ortaya çıkarılacak. Merkezlerin kurulmasıyla, illerin eğitim gelişimleri, var olan sorunların giderilme düzeyleri tespit edilmiş olacak, programların ve kazanımların etkinliği konusunda veri toplama imkanı oluşacak.
Merkezler eğitimi etkileyen faktörleri ortaya çıkaracak
Merkezler, illerde ABİDE´nin yanı sıra 2017 yılı yatırım programında yer alan “Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını İzleme Araştırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında yer alan “Eğitimde Öğrenci Gelişimini İzleme Sistemi”ni de yürütecek. Öğrencilerin akademik düzeyleri ve öğrenme eksiklikleri, öğrenmeyi etkileyen faktörler, ailenin, okulun ve çevrenin eğitime katkısını ortaya çıkaran veriler, merkezler tarafından öğrenci, veli ve eğitimcilerle paylaşılacak. Çalışma ile her öğrenciye kazanımları edinme düzeyi, eksik öğrenmeleri ve ihtiyaç duydukları tamamlayıcı eğitimlere yönelik karneler verilecek. İl izleme çalışmaları örneklem üzerinden değil, tüm öğrencilere yönelik olarak uygulanacak. Merkezler, her okul için bir değerlendirme raporu çıkartarak, okul bazlı izleme yapacak.
DEAŞ operasyonu: 9 gözaltı
İlimiz genelinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlarda 5’ü Türk, 4’ü Suriyeli 9 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, İskenderun, Antakya, Belen, Yayladağı ve Antakya ilçelerindeki 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda, DEAŞ adına eylem yapıp ve terör örgütü mensuplarının yasa dışı sınır geçişlerine aracılık ettiği belirlenen 5’i Türk, 4’ü Suriye uyruklu 9 kişi gözaltına alındı.
Antakyalı hırsız zanlısı Yayladağı’nda yakalandı
İlimizin birçok ilçesinde ev ve iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen şüpheli, Yayladağı ilçesinde yakalandı. Alınan bilgiye göre, Yayladağı ilçe merkezinde son 2 haftada 4 ayrı evde hırsızlık olayı meydana geldi. Hırsızlık olayına karışan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlatan polis, ilçedeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve iş yeri kameralarını inceledi. Bu arada polis ekipleri, gece saatlerinde ilçede şüpheli gördüğü bir şahsı durdurarak kimlik kontrolü yaptı.
Hırsızlık olaylarının kamera görüntülerindeki şüpheliyle benzemesi üzerine emniyete götürülen İ.D, suçunu itiraf etti. Antakya’da ikamet eden İ.D’nin ilçeye yeni bir hırsızlık için geldiği tespit edildi.
Kimyeci’den Karabörk’e ziyaret
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ü ziyaret etti. Başkan Kimyeci, İl Emniyet Müdürü Karabörk ile uzun süre sohbet ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Başkan Kimyeci, uzun süren sohbetin ardından İl Emniyet Müdürü Karabörk’e çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Karabörk, Başkan Kimyeci ile istişarelerde bulundu. İl Emniyet Müdürü Karabörk, Başkan Kimyeci’ye Antakya’ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
Ziyarette Başkan Kimyeci’ye Başkan Yardımcısı Elçin Eryetli ve Ruhsat ve Denetim Müdürü İlker Genco eşlik etti. Ziyaretin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.
MKÜ’ye 24 akademik personel alınacak
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi rektörlüğü, 24 akademik kadro alımı için başvuru sürecinin sona erdiğini bildirdi.
Edinilen bilgiye göre, MKÜ rektörlüğü alacağı 24 değişik kategori ve kariyerdeki personel alımı için başvurular 11 Ağustos Cuma günü itibariyle sona erdi.
Rektörlük: şimdi araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ile okutman alımı için başvuru dosyalarını incelemeye alacak ve sınav düzenleyecek.
Belen’e Emniyet binası
Belen ilçesine yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası yapılıyor. İş ilana çıktı ve ihale de yapıldı.
Buna göre Belen ilçesine yaptırılacak Emniyet Müdürlüğü hizmet binası işi 19 ayda tamamlanacak. Bu da 2020 yılı başlarını gösteriyor.
Yüksek öğrenim gençliği için
YURT BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLIYOR
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlara başvurular bugün başlıyor. Başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar e-devlet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek.
2017-2018 öğretim yılında ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ve KKTC’de eğitim görmekte olan öğrencilerin yurt başvuruları bugünden itibaren 6 gün süreyle yapılabilecek .
BAYRAM TATİLİ 10 GÜN OLABİLİR
Yaklaşan Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması yüksek olasılık. Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına bakıldığında bayram tatilinin büyük olasılıkla 10 gün olacağı yönünde bir kanaat hakim.
Bakanlar Kurulu yarın Cumhurbaşkanı ERDOĞAN başkanlığındaki toplantısında Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olup olmayacağını kararlaştıracak.
Eczacı Odası Genel Kurulu
17 veya 23 EYLÜL’DE
Hatay Eczacı Odası iki yılda bir gerçekleştirdiği genel kurulunu gelecek ayın sonunda yapıyor. Hatay Eczacı Odası genel kurulu 17 Eylül günü, eğer bu günde çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 23 Eylül tarihinde yapılacak
Seçimler ise ertesi gün 24 Eylül Pazar günü yapılacak.
Belen’e İmam Hatip Lisesi
Belen ilçesine İmam Hatip Lisesi yapılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, Belen ilçesine yaptıracağı İmam Hatip Lisesi yapımı için ihaleye çıktı. İhaleler de geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşti. İhale sonuçlarının bu hafta belirlenmesi beklenirken işi üslenecek müteahhit firma Belen’e İmam Hatip Lisesi inşaatını 1 yıl içinde tamamlamayı taahhüt edecek.
“Evde Çocuk bakımı” SONA ERİYOR…
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi 31 Ekim 2017 tarihi itibarıyla sona eriyor. İki yıl önce başlatılan proje kapsamındaki son bakıcı desteği bu ay içinde ödenecek, bundan sonra da ödeme yapılmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bağlı il müdürlüklerine gönderilen genelgede şöyle denildi:
“Projeden faydalanan ve bakıcı çalıştırarak gerekli şartları yerine getiren annelere en son Ağustos 2017 dönemi için ödeme yapılabilecektir. Bakıcınızın ağustos ayı maaşını ve sigorta primini eylül ayı içinde mutlaka ödeyiniz. Son hak ettiğiniz hibe
15-25 Ekim tarihleri arasında tarafınıza ödenecektir. 25 Ekim 2017 tarihinden sonra raporlama işlemleri sebebiyle kesinlikle proje kapsamında bir ödeme yapılamayacaktır.”
Ağustos 2017 döneminin son hak ediş ayı olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Söz konusu dönemde bakıcı çalıştırmaya devam edecek annelerimizin bakıcı maaş ve sigorta primlerini kendi bütçelerinden karşılaması gerekmektedir”
10 BİN KADIN YARARLANDI
Yaklaşık 30 ay süren proje kapsamında, bir yandan çocuk bakıcılarının kayıtlı istihdamı artırıldı diğer yandan da belirli bir süre işten uzak kalma riski taşıyan kadınların işgücü piyasasına dönüşü kolaylaştırıldı. İzmir, Bursa ve Antalya illerinde uygulanan proje sayesinde, 5 bin anne doğrudan ve 5 bin çocuk bakıcısı ise dolaylı olmak üzere proje süresince desteklendi. 39 milyon 625 bin 600 Euro olarak belirlenen proje maliyetinin 33 milyon 681 bin 760 Euro tutarındaki kısmı Avrupa Birliği hibesi olarak ödendi.
Her yıl 3,5 milyon hayvan kesiliyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin 6,5 milyon kültür, 5,8 milyonu melez, 1,7 milyonu yerli olmak üzere toplam 14 milyon büyükbaş hayvan varlığı bulunuyor. Bununla beraber 32 milyon koyun mevcut. Her yıl ortalama 3,5 milyon hayvan kurbanda kesiliyor.
Toplam kırmızı et üretimi 2017 yılı ikinci çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 12,2 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, toplam kırmızı et üretimi ikinci çeyrekte 260 bin 683 ton oldu. Bunun 229 bin 227 tonunu sığır eti, 22 bin 276 bin tonunu da koyun eti oluşturdu. Sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 140 bin ton olarak gerçekleşti.