Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

AKP’de e-temayül 18 Kasım’da

AKP’de e-temayül 18 Kasım’da
AK Partide Belediye Başkanı ve Meclis üyeliği aday adayı başvuruları dün başladı. AKP’de belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları 12 Kasım tarihine kadar devam edecek. Meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları ise 3 Aralık’a kadar yapılabilecek. AKP’de halen belediye başkanı olanlar, aday adayı başvurusunda bulunmayacak. Teşkilat temayül yoklamasında, e-temayül sistemi ile yeni bir sistem uygulanacak. E-temayül yoklaması, Türkiye genelinde 18 Kasım Pazar günü 10.00 ile 16.00 saatleri arasında tamamlanacak. Temayül yoklaması tamamlanır tamamlanmaz, sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gelecek.

40 bin dosya incelendi
Hatay’daki OHAL başvurularını da yakından ilgilendiren konuda bilgi veren AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, OHAL Komisyonu’nun şimdiye dek 40 bin dosyayı incelediğini, bunlardan 37 bin 300’ünü reddettiğini söyledi.

AKP’de akrabalara aday adaylığı yolu kapalı
AK Parti’de dün başlayan Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına başvuruda aday adaylık aidatı 10 bin lira olarak belirlendi. AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı başvuru ücretleri şöyle:
100.000’den büyük illerde: 5000 TL
100.000’den az iller için: 3000 TL
200.000’den fazla ilçeler: 3000 TL
50.000-200.000 ilçeler: 2500 TL
50.000’den az: 1500 TL
AK Parti’de büyükşehir belediye meclis aday adaylığı için 1000 TL başvuru ücreti alınırken, il genel meclisi ve büyükşehir olmayan diğer illerin belediye meclis üyeliği için 500 lira aidat ücreti alınacak. AK Parti’de kadın aday adaylarından ücretin % 50’si, engellilerden % 25’i alınacak.
AK Parti milletvekillerinin birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hasımları ‘milletvekilinin seçim çevresinden’, il ve ilçe başkanlarının birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hasımları ise ‘il veya ilçe başkanlarının görev yaptığı il ya da ilçeden’ aday olamayacak.

Depoda yangın
Dörtyol ilçesinde, bir apartmanın üst katındaki depoda çıkan yangın söndürüldü. Alınan bilgiye göre, Numune Evler Mahallesi İstasyon Caddesi’ndeki 5 katlı Ezgi apartmanının en süt katında, apartman sakinlerinin ortak kullandığı depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olayı fark eden apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede söndürülen yangının ardından depo kullanılamaz hale geldi.
Apartmanda yaşayan Gürcan Paşalıoğlu, alevleri tesadüfen gördüğünü ve durumu itfaiyeye bildirerek komşularını uyardığını söyledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

19 Tır’lık insani yardım
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, Suriye’nin İdlib kentine 19 tır insani yardım yollandı. BM’nin yardımlarını taşıyan 19 tır, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı.
Tırlardaki insani yardım malzemelerinin İdlib ve kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı öğrenildi.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Yaylacık Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Madenboyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Avsuyu Mahallesine 9:30-12:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Akçalı Mahallesi Pamuk Sokağa 13:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Akçalı Mahallesi İsmet İnönü ve Çınar Sokaklarına 9:00-13:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Halilbey Mahallesi Ş.Jandarma Kıdemli Çavuş Mehmet Tutuş Sokak, Şenbük Mahallesi Karnıkara Yaylası ve Kanlıdere Yaylası Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Koçören, Toygarlı ve Çınarlı Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi General Şükrü Kanadlı Mahallesine 13:00-15:30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

ASM’lere ASE alımı
Başvuru Bugün Son
İlimizdeki Aile Sağlık Merkezlerine ‘kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru ve acil tıp teknisyenleri’ olmak üzere, Aile Sağlığı Elemanı alımı için dün başlayan başvurular bugün sona eriyor.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, 1 adet kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru (toplum sağlığı teknisyeni) ve acil tıp teknisyenlerinin Sözleşmeli Aile Sağlığı Elemanı olarak istihdam edileceği kaydedilerek şu bilgi verildi:
-Başvuru dosyasının aile sağlığı elemanı olarak sözleşme yapılacak kişi tarafından 5-6 Kasım 2018 (Pazartesi ve Salı günleri) Hatay İl Sağlık Müdürlüğü binasında Personel ve Destek Hizmetleri Başkanlığına elden teslim edilmesi gerekmektedir.
-Posta veya diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
-Bir hekimin birden fazla Aile Sağlığı Elemanı ile mutabakat formu imzaladığının anlaşılması halinde, başvuru geçersiz sayılacaktır.
-Yerleşmeye hak kazanan personel, komisyon kararının ilanı tarihinden en geç 15 (on beş) gün içinde göreve başlamak zorundadır.

40 bin dosya incelendi
Hatay’daki OHAL başvurularını da yakından ilgilendiren konuda bilgi veren AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, OHAL Komisyonu’nun şimdiye dek 40 bin dosyayı incelediğini, bunlardan 37 bin 300’ünü reddettiğini söyledi.

Abonelere ödeme
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son 3 yıllık dönemde 13 dağıtım şirketinin, değişik zamanlarda günlük 12 saati aşan sürelerle bildirimli ya da bildirimsiz kesinti yaptıklarını, kalite yönetmeliğini ihlal ettiklerini saptadı. Bu şirketler, ihlal nedeniyle kesintiden etkilenen konut abonelerine 50, ticarethanelere 100 TL ‘kalite tazminatı’ ödeyecek.

Sınır ihlaline af yok
Altınözü ilçesinde, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 33 düzensiz göçmen yakalandı. Suriye sınırında devriye görevi yapan hudut birlikleri, Altınözü kırsalında, sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir grubu tespit etti.
Yakalanan ve Suriyeli olduğu belirlenen 33 düzensiz göçmen, işlemlerinin yapılması için jandarmaya teslim edildi.

Mecliste künefe ikramı …
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Meclis’te künefe ikram etti. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hatay Günleri’nde yöreye özgü lezzetler başkentlilerin beğenisine sunulurken, AK Parti Hatay Milletvekili Yayman da Meclis’te Milletvekili ve çalışanlara künefe ikramında bulundu.
Meclis’in iktidar kulisinin bahçesine kurulan platformda ustaların yaklaşık iki saat süren çalışmaları ile hazırlanan künefe, pişirildikten sonra Milletvekilleri ve Meclis çalışanlarına dağıtıldı.
Yaklaşık 2 bin 500 kişiye ikram edilebilecek büyüklükte tek bir tepside hazırlanan künefeye ilgi yoğun oldu.

Narkotik Operasyonu
İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, narkotik suçlar kapsamında, 19/10/2018 ile 02/11/2018 tarihleri arasında ilçede 11 olay meydana geldiği, Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Grup Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 16 şahsın yakalanarak haklarında yasal işlem yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, “Söz konusu olaylar kapsamında, 2592 gr. esrar maddesi, 780 adet captagon hap, 4 adet uyuşturucu hap ve uyuşturucu madde ticaretinden kazanıldığı değerlendirilen 6.295 TL para ele geçirilmiştir” denildi.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Madenboyu Mah. 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yaylıca Mahallesi Atatürk Sokağa 13:00-15:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Hüseyinli, Çökek ve Üzengili Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Denizciler Mahallesi Gazi Osman Paşa, İstiklal, 181, 183, 194, 195, 196 ve 176 Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arasında AG-Bakım Onarım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Nehir’den, Ecevit’e Anma
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Bülent Ecevit’in vefatının 12. Yıldönümü sebebiyle bir anma mesajı yayınladı. Başkan Nehir’in mesajı şöyle:
“Hep minnettar kalacağımız, ülkesini ve insanlığı bir şair inceliğiyle seven, yüreği sevgiyle dolu temiz siyasetçi. Yolu sevgiden geçen, halkın Karaoğlan’ı, onurlu, dürüst, cesur ve umudun siyasetçisi Bülent Ecevit ‘i aramızdan ayrılışının 12. yıl dönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.”

Annesi Vefat Etti
Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Metin Çelik, anne acısı yaşadı. MEM Personeli Metin Çelik’in annesi vefat etti. Merhumenin cenazesi, dün saat 10:30’da Kumlu ilçesi Keli Mahallesi’nde defnedildi.
ANTAKYA, merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diler.

Son Gün 30 Kasım!
Antakya Belediyesi, emlak vergisi ve işyerleri için çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihinin 30 Kasım olduğunu duyurdu.

MYB almayan şirketlere ceza
Uygulama 1 Ocak 2019’da
Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin yeni yıldan itibaren zorunlu olduğu duyuruldu. Antakya Ticaret Odası, bir duyuru ile üyesi kuruluşları bilgilendirdi ve uyardı. ATSO duyurusunda şöyle denildi:
“Ulusal Yeterlilik Sistemi; orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Nitelikli ve belgeli işgücü istihdamının artması, daha kaliteli ürün ve hizmet sunumunu yaygınlaştırarak yaşam standartlarımızın yükselmesini de desteklemektedir. Bu sebeple, 01.01.2019’dan itibaren, 5544 sayılı MYK kanunu ile Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan firmalara cezai işleme tabi tutulacaktır.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Akdeniz ABIGEM ve MEYBEM ile yapılan sözleşme ile bölgede tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlere yönelik sınavlar düzenlenmeye başladık. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 4 firmanın katılım sağladığı, toplam 20 asansörcünün yazılı sınava katıldığı ve ardından uygulama sınavına geçtiği asansör ustaları, bakım ve onarım ustası mesleki yeterlilik seviye 4 belgesini almak için katılım gösterdiler. Alacakları belgeleri yurtiçi ve yurtdışında kullanabilecekler. %100’ü devlet teşviki ile desteklenen sınavda katılımcılara başarı diliyoruz.”

İSTE’ye konuk olacak
İSTE Ekonomi Bölümü’nün ilk konuğu, Ekonomi Uzmanı Dr. Şeref Oğuz oluyor! Köşe yazıları ile bilgi ekonomisini Türkiye’nin gündemine oturtan Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Türkiye Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şeref Oğuz, tecrübelerini gençlere aktarmak üzere, İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) geliyor. Etkinlik, 6 Kasım Salı (yarın) Saat 11.00’da İSTE, Merkez Kampüs, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda.

Enflasyonda artış
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ekim’de aylık bazda yüzde 2,67, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,91 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 25,24, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 45,01 oldu.

FETÖ Operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları tespit edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir teğmen ile 25 astsubay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Bile bile nefeslerine
ölümü çekiyorlar
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği KOAH Çalışma Grubu ile KOAH Hastaları Derneği tarafından 776 hastada yapılan anket çalışmasında, hastaların yüzde 50’sinin, tanı konulduktan sonra da sigara kullanmaya devam ettiği belirlendi.

91 milyar lira eridi
Yurt içi ve dışı yerleşik kişilerin, Eylül’de, bir önceki aya göre döviz tevdiat hesapları 91,3 milyar lira azalarak 1 trilyon 61,8 milyar liraya geriledi.